Дневен грим

Дневен грим

Гримът е магическата пръчка на много жени, която може да трансформира и разнообрази имиджа си. Гримът може да варира в зависимост от събитието, за което го правите. Разграничават дневния и вечерния грим, това е абсолютната противоположност. Ежедневният грим е естествен вид, той се различава по това, че съдържа предимно спокойни тонове. За да направите висококачествен естествен грим, трябва да знаете неговите характеристики, техника на приложение и някои тайни на професионални гримьори.

Характеристики и предимства

Дневен грим има следните характеристики: изглежда, че е много прост и гъвкав, но в същото време такъв грим изглежда много красив. С него можете да изразите настроението си, но не изглежда вулгарно. Този грим ви позволява винаги да изглежда перфектно, особено в мрачни дни. Основното правило на дневния грим е, че трябва да бъде много интересно, да изглежда светло, но в същото време да остане актуално.

Основният грим варира в зависимост от вида на външния вид. В същото време е важно да изберете грима, който е по-подходящ за вас на външен вид, тъй като дневният грим е най-често срещаната форма. Момичетата са тези, които отиват на работа, където прекарват много време. В допълнение, този грим трябва да бъде с високо качество и устойчив. Най-често през работния ден няма абсолютно никакво време да се поправи. Козметиката трябва да издържа на 6 до 8 часа.

Особено важен е принципът на висококачествения дневен грим през лятото, защото, поради високата температура, козметиката с лошо качество на състава просто се топи по лицето. Така те могат да развалят външния ви вид. Ето защо е необходимо естественият дневен грим да придобива само висококачествени продукти, а цветовете да съответстват на вида ви.

За кафяви очи красива гледка на дневния грим ще бъде комбинация от естествена бежова тонална рамка със светлобежови сенки с бледо розово или млечно. В същото време стрелката по линията на растеж на миглите ще изглежда много интересно, докато тя трябва да бъде много тънка и да не изглежда вулгарна. За създаването му е по-добре да се използват кафяви нюанси. Най-доброто от всички, ако дневният грим няма да представи строги линии. Всички те трябва да са гладки и преходи - не особено забележими. Ето защо стрелите по-добре засенчват.

За зелени очи по-добре е да използвате дневен грим с по-светли нюанси. Препоръчително е да се покрият клепачите с бели или светлобежови сенки. През лятото можете да използвате прасковени нюанси на сенки. По-добре е сенките във вътрешния ъгъл на окото да са светли, а към външния ъгъл те започват да потъмняват малко. За това могат да се използват сиви сенки, също така е важно да се засенчат границите добре. Несъмнено е необходимо да се използва спирала за дневен грим за очите (тя може да бъде удължаване, усукване). Най-добре е да приготвите миглите в един слой, така че да не привличат вниманието толкова много.

За момичета със сини очи перфектен светло розов цвят. Те много красиво изразяват сянката на сините очи. Можете да използвате и сиви очни линии и бели сенки, докато контурът също трябва да бъде засенчен. За сиво-сините очи по-подходящи са сиво-белите сенки, които също трябва да се вписват плавно един в друг. Очите могат да бъдат нарисувани с чисти стрелки - черен молив.Те могат да донесат не само горния, но и долния клепач. Ще бъде много интересно да погледнем тънка и остра къса линия.

Ако искате да направите дневен грим, важно е да знаете технологията на неговото изпълнение, защото тя е много различна от вечерния тип грим. Ако носите очила, можете да вземете грим за техните рамки. Стрелките, направени в същия цвят като джантата, изглеждат много интересни, но това правило работи само за тъпи тонове. Това е много стилно и интересно решение за офис работа.

Видове дневен грим

Всекидневният грим може да варира в зависимост от времето на годината. Лятният грим обикновено се изпълнява в по-топли тонове, докато доста често се използва достатъчно устойчива козметика. Много жени правят слънчеви бани през лятото, така че кожата им става по-тъмна. Поради тази причина те се опитват да не използват студения вид на този грим.

Следните нюанси са най-подходящи за летен грим: бежово, прасковено, светло кафяво, млечно, бледо маслинено, светло корали и други топли цветове.

За модерен зимен грим, жените използват по-студени тонове. Те предпочитат да рисуват устни в розови нюанси, а също и в студена праскова. Очите на жената рисуват с нюанси на синьо, синьо, розово, лилаво, бяло, сиво и някои тъмни нюанси. На гримьорите се препоръчва да използват пастелни цветове за дневен грим. Лятният грим е нежен и лек грим, може да се използва за тематични фотосесии. За да направите това, можете да изберете различни опции.

Също така е необходимо да се вземе предвид вида на външния вид. За блондинките много лек грим е перфектен. Най-добре е да отдадете предпочитание на леките тонални основи. Козметиците не препоръчват синьооките блондинки да използват ярки сенки, тъй като тази комбинация може да изглежда много странно.

Експертите препоръчват замяна на сенки със сиви или светло кафяви моливи, с които можете да начертаете чиста стрелка и да я засенчите. Ако харесвате сенки, можете да използвате всички естествени нюанси на голата цветова гама.

Използвайте спиралата. Много е добре, ако не е черно-въглищен, а по-лек - например сив или кафяв. Що се отнася до цвета на устните, нежните праскови, бежови и бежово-розови тонове са идеални за блондинките. Препоръчително е да се използва матово червило. Светлият блясък също е приемлив. Гримьорите препоръчват използването на кафяви очи с някои други комбинации. Тя може да бъде светлокафяви и розови оттенъци на сенки, топли бледи коралови нюанси на червило или гланц.

Гримът за брюнетката също трябва да има функции. Класическият естествен грим трябва да направи външния вид по-нежен и женствен. Жените с тъмна коса и тъмна кожа се препоръчват да използват коректор, който е по-подходящ за тен, който е по-добре да се покрие с пудра на върха на по-лека основа. За брюнетки, сливи и светли лилави сенки за очи ще бъдат отличен вариант за грим за очите. Такъв ярък грим може да изглежда много нежен, това е страхотна празнична възможност.

За собствениците на големи очи е по-добре да използват по-тъмни, но естествени нюанси. Кафявите брюнетки са по-добре да предпочитат златни, розови и млечни сенки. Собствениците на зелени очи най-много ще отидат в синкави, бежови и маслинови нюанси на сенки. Ако сте красота с необичайна комбинация от сини очи и тъмна коса, тогава сте перфектни кафяви и сиви сенки. Можете да разнообразите този вид ежедневен грим с прасковени нюанси. Що се отнася до грим за устни, брюнетките са по-подходящи за корали и розови тонове. Постоянният фаворит на всички брюнетки е бежовото матово червило. С негова помощ можете да направите много красив дневен грим.Скулите могат да бъдат покрити с праскова или бледо розово руж.

Отделен тип грим е авангард. Това е много екстравагантен и оригинален грим, който ще ви позволи да се откроите. Обикновено този грим е вечерен и нощен, но може да се използва за почивка или среща през деня. За да направите това, подходете на опцията му за деня. Най-важните правила на авангардния грим - асиметрия, дълги и необичайни линии, наличието на декоративни модели, както и абстрактни модели. Освен това за подобен грим обикновено се използват метални цветове и кристали.

За да създадете авангард, всеки блясък е перфектен. Този тип дневен грим е по-естествен от вечерния грим. Неговата основа са големите стрели върху очите. В същото време, като правило, те са изготвени с цветни моливи. За грим за очите в авангардния стил изберете ярки сенки с блясък.

Много често кристалите са разположени по протежение на линията на миглите. Като правило, миглите боя по-ярко, за това обикновено се използват черни, сини или лилави оттенъци. Устните гримьори също подчертават, правейки авангардния грим. Най-често за тази цел се използват сочни нюанси и интересно гланц за устни, което ги прави по-обемни. Такъв грим е възможност да покажете своето въображение и да изразите индивидуалността. Той е идеален за жени, които обичат експериментите.

Как да изберем козметика?

За дневен грим лесно можете да вземете козметика. Ако не искате непрекъснато да коригирате естествения си грим, трябва да знаете какви видове грим за деня на IPB са на разположение. Това е постоянен грим, който се характеризира с повишена стабилност. Това може да бъде постоянен грим вежди, очи или устни. С него можете да забравите за червило, молив за вежди и очи. Тя ви позволява да оцветявате кожата със специални пигменти за дълго време, докато резултатът може да се поддържа повече от година. В някои случаи повече от две години.

Татуирането е оцветяване на кожата, докато то може да изглежда много естествено. Що се отнася до веждите, в този случай всяка коса е начертана. Те дори не могат да бъдат объркани с тях. Очите татуировка може да създаде ефекта на буйни мигли. При такъв естествен грим всичките празнини между космите на клепачите се начертават с малки удари - така се добавя дебелината на миглите. С помощта на татуировка, можете да нарисувате стрелки за дълго време. Ако искате да направите постоянен дневен грим за устни, тогава една татуировка е много добро решение, тъй като устните стават по-наситени в цвят. В този случай можете да използвате естествени бежови, розови и коралови нюанси. Така можете значително да промените формата на устните, като ги увеличите визуално.

Ако не искате да правите такъв постоянен грим по някаква причина, тогава можете да използвате обикновена козметика. По отношение на естествения състав на устните, най-добре е да изберете не много ярко червило, но то не е задължително да е много светло. Важно е да се използват не много наситени нюанси, всички те трябва да бъдат заглушени. Идеален за естествените тонове на червило. По-добре е, ако са матови. Но лекият блясък за устни също може да се използва за създаване на дневен грим - важно е само цветовете да не са много ярки.

Можете да използвате и лайнер за устни, с който лесно можете да създадете красив контур. Важно е цветът му да съвпадне с нюанс на червило, в противен случай този грим за устните ще изглежда вулгарен.

Ако не искате да подчертаете устните, можете да ги покриете с полупрозрачен блясък, който ги прави визуално по-дебели, но е по-добре да се фокусирате върху очите.

Що се отнася до козметика за очите, в този случай, трябва да се опитате да вземете светлина сянка. По-добре, ако се откажете от очите. Ако са любими сред козметиката, опитайте се да ги направите гладки и да ги засенчите. Стрелките трябва да бъдат къси.По-добре е да ги използвате поотделно, а не в комбинация със сенки. В същото време ръбът им не трябва да е много извит и не твърде дълъг.

Важно е да се вземе под внимание определено правило: ако се фокусирате върху устните, във всеки случай не наблягайте на светлите очи, в противен случай денят ви грим може просто да се превърне в вечер. Ако сте покрили устните си с много лек тон, можете да отдадете предпочитание на по-интересни нюанси на сенките. И е по-добре да се използват не монохроматични сенки, а няколко подобни тона от една и съща цветова гама, които трябва плавно да се трансформират един в друг. Що се отнася до миглите, те трябва да бъдат направени така, че да изглеждат по-изразителни, но не използвайте цветна спирала през деня, тъй като това е по-вечерна версия. По-добре е да се даде предимство на кафявите тонове на трупа, тъй като такъв грим ще изглежда по-естествено.

Ежедневният грим на лицето също има определени характеристики. Опитайте се да използвате тонална рамка с лека текстура, тя не трябва да е гъста и да има тъмен нюанс. В допълнение, тенът не трябва да се различава от цвета на шията и деколтето. Не създавайте ефект на маска. По-добре е да използвате естествени топли нюанси, които най-добре отговарят на вашия тен.

Опитайте се да използвате леки BB и CC кремове, тъй като те имат не много плътна текстура, имат овлажняващ ефект. Те не запушват порите и леко се разпространяват по лицето. При избора на руж се опитайте да отдадете предпочитание на светли нюанси. Перфектният вариант биха били червени топки, защото те лежат много лек слой. Нанесете ги със специална четка.

Как да се прилага правилно?

Денят грим е доста прост в дома. Има много идеи за това, лесно е да ги превърнем в реалност, но е важно да знаем какво е включено в такъв грим. Необходимо е да се извършат всички сутрешни процедури, като такава грим по правило се прилага сутрин. Първо, трябва да почистите кожата със специално мляко или тоник. За момичета с мазна кожа е по-добре да се даде предимство на гел за измиване. След това е необходимо да се нанесе лек овлажнител и да се остави, докато се абсорбира напълно за 10 минути. На добро качество козметика крем ще падне много по-добре. Тогава трябва да приложите козметика стъпка по стъпка.

Първо трябва да направите добър и равен тон на лицето. Най-добре е да започнете да използвате основата при ярка дневна светлина. Така можете да забележите всички недостатъци на лицето и веднага да ги елиминирате. Ако забележите някакви недостатъци, можете да ги скриете с коректор и след това да ги покриете с основа. Опитайте се да изберете най-естествения нюанс, който най-добре подхожда на тонуса на вашата кожа.

Ако на сутринта имате тъмни кръгове под очите, трябва да нанесете коректор с розов оттенък. Всички тези инструменти за лицето трябва да се използват на етапи: първо, коректорът, който може да скрие пъпките и зачервяванията, след това да прикрие кръговете под очите, а в края - тоналната основа. Кремът за грим трябва да се нанася с меки масажиращи движения. Разпределя се по лицето от центъра към страната. В никакъв случай не може да се върне назад, в противен случай кремът ще се натрупва в гънките около носа и устните.

Най-добре е да използвате гъба за дневен грим, тъй като това ще помогне да се премахне излишната козметика, като направи грим по-естествен.

Тогава трябва да оформите веждите, защото те могат да направят изгледа по-изразителен, а чертите на лицето - по-фини. Ако имате големи черти на лицето, опитайте се да направите по-широки вежди. Формата може да се регулира с помощта на специален гел за вежди на восъчна основа. Ако имате бледи косми по веждите, можете леко да ги оцветите със специален инструмент, но се опитайте да добавите няколко тона към естествения цвят на косата, не повече, така че тези вежди да изглеждат естествено. Следващата стъпка е да приложите сенки за очи или очна линия. Когато избирате сенки, използвайте правилата за комбиниране на цветовете с вашия вид вид. Най-добре е да изберете тон на една цветова гама.

За да създадете по-ярък естествен грим, трябва да използвате нежни млечни или кремави нюанси. Следващият етап - прилагане на руж. Те могат да се прилагат и към очите, за да се акцентират интересно. След това те трябва да бъдат разпределени по скулите с чиста коса, която минава от ушите до устните. Въпреки това, тя не трябва да достига тези две крайни точки. След това можете да отидете на прилагане на спирала. Най-добре се прилага в един слой. Тези правила трябва да бъдат стриктно спазвани, единственият начин да получите естествен дневен грим.

След всички тези процедури можете да покриете лицето с лек прах, по-добре за естествен грим, за да се използват рохкави средства с лесна текстура. Крайната точка ще бъде оцветяване на устни. За да направите това, е по-добре да използвате червило, и то трябва да се прилага след очна линия, ако решите да я използвате. Също така е по-добре да се нанесе в един слой, така че цветът да не е твърде наситен.

Препоръчва се премахването на излишната червило със салфетка с цел леко заглушаване на сянката - особено по отношение на по-сочни тонове.

Ако имате сухи устни, можете да използвате лек балсам за устните на деликатен нюанс или хидратиращ блясък. След това денят ви грим свърши, можете спокойно да отидете на работа или на бизнес среща. В този случай ще изглеждате зашеметяващо, но много сдържано и изобщо не е вулгарно.

Тайните на гримьорите

За да направите професионален дневен грим, трябва да знаете техниката за нанасяне на козметика. Всеки професионалист може да покаже майсторски клас в грима, като същевременно прави бърз, но красив грим. Всички козметици препоръчват използването на някои тайни на естествения грим. Трябва да е много внимателен. Всички щрихи трябва да бъдат начертани, но в същото време - гладки.

Те също така посочват, че тайната на перфектния естествен грим е, че когато се създаде, светлината трябва да бъде разпръсната равномерно по цялото лице. Той не трябва да обхваща само една част от него.

Стилисти и гримьори препоръчват цветове, които най-добре отговарят на цвета на кожата, очите и устните. Опитайте се да съчетаете цветовете на козметиката, които са с няколко тона по-тъмни, но не повече. Това правило не важи за фундамента, той трябва точно да отговаря на тонуса на вашата кожа.

Всички гримьори вярват, че трябва да се съсредоточите само върху една част от лицето: или подчертавате устните, или се фокусирате върху очите. Но в същото време трябва да се опитате да приложите козметика, така че от разстояние да изглежда, че изобщо не е така. Но в близост до всички нежни и спретнати линии трябва да се забележи.

За дневния грим визажистите препоръчват използването само на естествени, не много богати нюанси. Можете да направите много интересен опушен грим очите, умело засенчване сенки. Тя може да бъде създадена с комбинация от сиви и бели нюанси. Той ще помогне да се съсредоточи върху очите и да ги подчертае. Грим художниците ви съветват да използвате матов тон, за да направите устните си. Според тях, това е много уместно през последните години. Матово червило е по-добре да се купува в голи тонове.

Всички гримьори препоръчват използването на специални четки за прилагане на дневен грим: плоски четки за фундамент, широки четки за прах, апликатор за сенки за очи и тънка четка за устни. С помощта на тези инструменти можете да направите професионален грим: те ви позволяват да перо линии и да ги направи много гладка и красива. Гримьори препоръчват използването само на приемливи за деня изход - за предпочитане не много ярко. Особено внимание трябва да се обърне на ружата: те трябва да присъстват в ежедневния грим и да създават ефекта на лек естествен руж. Като следвате тези съвети, ще изглеждате много красиви, а гримът ви ще привлече много ентусиазирани погледи.

Отзиви

Почти всички момичета правят дневен грим, като следват съветите на гримьори. Красавиците дори успяват да направят празничен грим, който в същото време изглежда много естествено. Той е идеален за тържества и важни срещи. Момичетата пишат преглед на класическите дневни гримове: той не трябва да бъде много закачлив, но ефективен.

Момичетата също пишат, че през деня се опитват да забравят стрелите и контурите за очите и устните. Обикновено те правят само плавни линии и преходи, използвайки изключително пастелни цветове. Момичетата пишат, че с помощта на дневния грим можете също да промените формата на лицето. На собствениците на кръгли жени се препоръчва да нарисуват скулите си с помощта на естествен коректор на сянка и руж за праскова, за да стеснят визуално лицето си.

Жените показват, че тонът на дневния грим трябва да се избира в зависимост от цвета на очите и косата. Те също така твърдят, че е много трудно да се намерят съвети как да се нанасят грим и грим за кафяви жени. Ето защо красавици съветват (въз основа на техния житейски опит) за този тип момичета да правят грим в кафяви тонове. Сенките трябва да са кафе и млечни тонове, с добавка на бежово. Такъв грим за очите може да се направи с помощта на нежни маслинови тонове.

Момичетата показват, че матовото бежово червило изглежда много изгодно. Всички те казват, че дневният грим е най-важният вид грим, защото се вижда от всички видове хора. Той е най-дългосрочен и затова подобен грим трябва да бъде много висококачествен и устойчив. Всички жени отделят голямо количество време и усилия за създаване на естествен дневен грим, който да бъде непреодолим през целия ден.

В това видео ще намерите ръководство за създаване на лек дневен грим.

Коментари
Автор на коментар

Рокли

Поли

блузи