Грим за тийнейджъри

Грим за тийнейджъри

Да изглеждаш красива е мечтата на всяко момиче. От юношеството в хода на целия арсенал от козметика. Често видът на грима на младата природа изглежда отблъскващ. При нанасянето на грим си струва да се има предвид фактът, че гримът за тийнейджърите е отделна тема, която заслужава специално внимание.

Удобства

Няма нищо лошо в това да искаш да си възрастен. Качественият грим обаче включва не само подчертаване на чертите на лицето: важно е да се крият недостатъците.

Teen грим не може да бъде ярък и наперен: днес, всяко момиче знае, че е грозно и изглежда смешно. Въпреки това, без необходимите умения и правила за прилагане на козметика, резултатът просто не може да бъде перфектен.

Важно е да се разбере, че козметиката е избрана въз основа на възрастта. Ако използвате арсенала от козметиката на майка ми, можете да увредите здравето на кожата, да предизвикате алергии, дразнене на едем или сърбеж по кожата.

Първото правило на козметиката - естественост. Гримът трябва да бъде невидим и лесен. Това е сладък, естествен вид, който ще създаде по-добро впечатление.

Второто правило на грима - грижа за кожата на лицето. Поради промените в хормоналните нива (на фона на зреенето на тялото), през този период кожата често се сблъсква с влошаване на състоянието им. Ако едно момиче се смята за възрастен, трябва да започнете с цялостна грижа за кожата. В противен случай можете да загубите красотата и здравето на дермата, както и да станете заложник на собствените си комплекси.

Ако пренебрегнете състоянието на кожата и приложите козметика за нелекувана и болна кожа, ще страдат не само здравето, но и външният вид.

Кожата в юношеството е особено уязвима. Избирайки първата козметика, трябва да предпочитате висококачествените минерални продукти. Желателно е лекарствата да са хипоалергенни и да са подходящи за много чувствителна, деликатна кожа. Правило номер три - изборът на висококачествена козметика с успокояващ и лечебен ефект.

Четвъртото правило е възрастовият акцент. Професионалните стилисти подчертават, че целта на грима на тийнейджърите е да подчертаят очарованието на младостта. В никакъв случай не е позволено да се оформят черти на лицето, използвайки цялата налична артилерия за красота.

Първа козметична чанта: аксесоари и козметика

Висококачественият грим включва използването на специални инструменти. Те не трябва да бъдат много: най-важното е, че те се прилагат правилно:

 • голяма кръгла четка - за прах;
 • малка четка - за руж;
 • две малки (плоски и обемни) - за оформяне на сенки;
 • завиване на мигли;
 • малка четка - за разтягане на червило.

Необходимият грим за тийнейджър включва:

 • бактерициден коректор;
 • насипен прах;
 • основа под сянката;
 • сенките;
 • спирала тъмно сива или кафява;
 • червило;
 • прозрачен блясък за устни.

Младите естества не се препоръчват да се използва молив или очна линия: това може да промени лицата на лицето за по-лошо, добави възраст. Ако не искате да се откажете от молива, трябва да закупите инструмент, който да отговаря на цвета на косата. И задачата ще бъде да се гарантира, че моливът на лицето не може да се види: той трябва да бъде нежно засенчен, за да се създаде ефектът на естествеността.

Важно е да се разбере, че всеки подходящ грим не е причина да се демонстрира целият съществуващ арсенал от козметика. Да не се равнява на възрастни жени, грим, който крещи с всички киселинни бои.

Каквато и да е причината за грима (ден, вечер, ежедневие, лято, училище), истинското изкуство на стилиста е да нанесете грим, сякаш не е на лицето.Необходимо е да се подчертае перфектната кожа и да се покаже красотата на очите.

Цветови решения

Изборът на нюанс на прах, руж трябва да се стремят в посока на естествени цветове, възможно най-близо до естествения тон на кожата. Допускат се нюанси с добавка на праскова и розово подтонове (в зависимост от вида на кожата). Коректорът трябва да бъде половин тон по-лек от естествения тен.

Сенките могат да приемат два или четири нюанса. Това ще създаде естествен ефект при засенчване. Не трябва да купувате кисели, розови или сини нюанси: студените цветове изглеждат грозни, розови и червеникави, очите ви изглеждат болни и подути. Експериментите с агресивни тонове са неприемливи: не е възможно да се унищожи естествената красота.

Цветът на червилото е идеално прозрачен. В юношеството устните на момичето се характеризират с естествена яркост. Можете да си купите прозрачен блясък. И ако искате малък акцент, тогава трябва да погледнете корали, кафе, ню и леки теракотени нюанси. По-добре е да се въздържат от седеф: този ефект изисква чиста кожа и белота на зъбите.

Нежелан ефект на висок гланц: този вид червило не отговаря на тийнейджърите.

Сенки за очи и молив за вежди - отделна тема. На тийнейджърите изглежда, че твърде ярки и широки вежди са стандарт за красота. В действителност, те не трябва да се открояват, това е вкус и изглежда грубо.

Не можем да позволим море от акценти по лицето: в този случай те престават да бъдат акценти, създавайки от момичето образа на циганин. Във всяка възраст е важно да се подчертае здравето на кожата и изразителността на външния вид. Трябва да покажем естествената им красота.

Следователно, перфектният цвят на веждите трябва да бъде с един тон по-светъл от цвета на косата.

Препоръки на специалисти

Стилистите, които работят в сферата на модата, препоръчват на подрастващите да започнат да използват козметика едновременно като грижовна серия за тяхната кожа. Не нанасяйте грим върху необработената кожа. В допълнение, е необходимо да се премахне грим вечер: това е неприемливо да спи с грим на лицето.

Сред съветите има някои безспорни правила:

 • с възпалена и увредена кожа, гримът изглежда плачевен;
 • преди нанасяне на козметика е важно да се овлажнява и подготвя дермиса;
 • изберете нюанси на козметични продукти трябва да бъдат в съответствие с цвета на очите, кожата и косата, а също и като се вземе предвид конкретния случай (за уроци, рожден ден, дискотека);
 • не можете да използвате плътен маскиращ агент: той ще създаде ефект на маска и ще подчертае пораженията на обрива;
 • драматичен тон в грима трябва да се сведе до минимум (по-тъмни цветове, които създават отрицателен ефект);
 • Никога не трябва да копирате някой стил, имитирайки конкретен човек: важно е да останете сами, това ще ви позволи да бъдете индивидуални;
 • няма нужда да използвате спирала всеки ден: това може да доведе до намаляване на броя на миглите.

Едно от ужасните тенденции, преобладаващи сред ученичките, е ефектът на "патешки устни". Необходимо е да се разбере едно нещо: красиво е да бъдеш естествен. Дори и да се поставят на устни, не е необходимо да се показва козметика и форма по подобен начин.

Красивият тийнейджърски грим е самоизява, привидна простота, но сложен образ.

Какво и кога е подходящо?

Всяка възраст има своите ограничения. Това, което е добро на 16 и 17 години, е напълно неподходящо в 12. За да не надвиете лицето с излишък от козметика, трябва да обърнете внимание на възрастта на момичето:

 • 12 години - Акцент върху здравето на кожата, фини сенки и прозрачен блясък вместо червило. Подходящ е и алтернативен вариант като маска за мигли (прозрачна маскара гел с витамини А, Е).
 • 13 години - компоненти за почистване на кожата, свързващи коректор за прикриване на несъвършенства на кожата, заздравяващи спирали и просветливи червила с цвят на праскова.
 • 14 години - лек минерален прах се добавя към коректора (за коригиране на несъвършенствата на дермата). Гримът позволява леки вариации на нюанси на сенки, розово червило с лека текстура и външен вид на спирала за мигли (1 слой).
 • 15 години - време на поява на лека основа, очна линия и вежди. Маскара все още се използва в минимално количество, като внимателно разресва миглите и ги предпазва от залепване. Червилото става малко по-богато.
 • 16 години - Подсилена работа с очна линия и вежди, естественият цвят на сенките с плавен преход на цветовете, минимум червило. Грим 16-годишното момиче ви позволява да подчертаете изразителността на външния вид.
 • 17 години - подбор на нюанси за грим за определен стил. Време за експерименти. Позволен е консилер, прах, коректор, кафяв молив или гел за вежди, лесна текстура на червило.

В училище

В повечето случаи целта на ежедневния грим ще бъде свързана с училището:

 • всекидневен, Училищният грим на момичетата подлежи на строги правила за обличане като възрастни жени, работещи в офиса. Не се разрешават ярки цветове - това е неподходящо. Не може да има стрелци и тежести: това е дневен грим, който е лек и подчертава свежестта на лицето. Основният фокус е здравето на кожата.
 • На 1 септември, Един специален ден позволява известна тържественост. Не забравяйте да подчертаете руж, покажете свеж, отпочинал тон на лицето. Укрепване на добро впечатление по-добре чиста коса.
 • На последния звънец. 9 и 11 клас - преходно време, Дните на сбогуване с училището са малко тъжни, но особено тържествени. В тези случаи е разрешена известна свобода на грима. Можете да увеличите фокуса на окото, да изберете по-наситен цвят на сенките.

Освен това има и други случаи за използване на козметика за юноши:

 • Кръг, извънкласно събитие, Традиционна скромност, минимум блясък и умереност на сенките. Ако е възможно, направете без молив. Такъв е случаят, когато класът не е важен (6, 7, 9 и т.н.): важно е да се направи добро впечатление на другите.
 • За рожден ден, Причината за разнообразяване на стила, подчертавайки вкуса. Можете да добавите розов тон на червило, по-тъмен кафяв оттенък на сенките и малко блясък за очите.
 • До дискотеката, Ярки експерименти в разумни граници. Допускат се матови червила, голи тонове, черна спирала и лека селекция на веждата. На 16-17-годишна възраст можете да подчертаете гледката с тънка ивица от очна линия, без ефекта на "котешки очи".
 • Сценичен грим, Интензивността зависи от конкретния характер. В някои случаи гримът изисква солиден грим с тонални средства, коректор, очна линия и няколко слоя спирала (за ефекта на големите очи).

Как се прави?

Самият грим не е толкова труден, колкото изглежда на пръв поглед. Попълвайки всички стъпки на инструкцията стъпка по стъпка, лесно можете да овладеете простите трикове на тийнейджърския грим.

Основата е взета стандартна техника. Ако това не означава използване на тонални средства (кожата е чиста и не се нуждае от нея), тази стъпка се пропуска.

 • Екскреционна чистота на кожата. Преди да приложите козметика, важно е да измиете кожата и да я изплакнете със студена вода: това ще стесни порите.
 • На сухата кожа се нанася суха основа за обелване, която се разпространява върху Т-образната област, носа, челото, брадичката и бузите.
 • За оперение използвайте голяма четка. Слоят трябва да се окаже тънък, незабележим.
 • Скриване на недостатъците на кожата, като се използва коректор се отървете от тъмните кръгове около очите, видими акне или възпаление.
 • Окончателното докосване на безупречната кожа е лек слой минерален прах, който се нанася с пудра.
 • С помощта на кафяв молив веждите правят малко по-светло, очертавайки формата и го засенчвайки. Не трябва да има видими контурни линии: всичко е възможно най-естествено.
 • На подвижния клепач поставете нюанси на лек нюанс. С помощта на сенките на тъмен тон излъчват външен ъгъл. Светлият тон преминава през долния клепач (едва забележим).
 • За да се увеличи визуално размерът на очите, по протежение на линията на трептене се държи тънък, почти невидим бар с бели сенки.Същото може да се направи и на долния край.
 • Ако без молив по някакъв начин, те изготвят мека, тъмна линия по протежение на растежа на миглите.
 • Използвайки спирала, нарисувайте горните мигли в един слой. Дъното не може да се докосне, но ако наистина искате, можете едва да ги изправите с мастило. Важно е миглите да изглеждат естествено, така че след нанасянето на спиралата, те трябва да бъдат разчесани.
 • Червилото се избира в тон на устните. На тази възраст не може да има щрихи с молив. Достатъчно е да поставите малко пигмент в центъра на устните и с четка да разтегнете червилото до границите. За да запазите устните си да изглеждат сухи, можете да отидете горе с прозрачен блясък. Въпреки това, излишъкът трябва да се намокри с хартиена салфетка.

Грим за тийнейджъри включва редовни грижи не само за кожата, но и аксесоари. Четките трябва да се измиват с бебешки сапун, те винаги трябва да са чисти, за да не предизвикват акне или възпаление.

За повече информация относно грима за тийнейджърите вижте видеото по-долу.

Коментари
Автор на коментар

Рокли

Поли

блузи