Професионален грим

Професионален грим

В съвременния свят те се срещат според дрехите си, но те се придружават от ума, поради което хората са склонни да изглеждат стилно и спретнато. Жените, които водят активен начин на живот, се нуждаят от перфектен външен вид: стилни дрехи, модерна коса и отличен грим. За да постигнат всичко това, момичетата често се обръщат към стилистите за помощ, но можем спокойно да гарантираме, че не винаги е необходимо, защото създаването на професионален грим у дома не е толкова трудно. Най-важното е внимателно да проучиш лицето си, да разбереш индивидуалните му особености и да прекараш малко време в създаването на салон за грим.

Какво е това?

Има много видове грим и в повечето случаи жените го правят сами, защото всяка жена иска да се появи по най-добрия възможен начин пред обществеността.

Въпреки това, много момичета дори не си представят какви случаи козметиката е по-подходяща за тях, така че те правят грим по прищявка. Разбира се, не всеки знае как професионалния грим се различава от обичайния, а също и не подозира съществуващите тънкости и нюанси на неговото създаване.

Същността на салонния грим е да се подчертаят вашите най-добри страни и да се скрият недостатъците, без да се създава вулгарен и евтин образ.

За да направите това, трябва да сте в състояние да изберете правилната качествена козметика, да използвате професионални аксесоари като четки и апликатори. Това е важно, когато се опитвате да създадете висококачествен, а не аматьорски грим. Ключовата точка обаче е необходимостта да се обърне внимание на уроците за грим от професионални гримьори, както и да се научат уроци от гурута на индустрията за красота.

Предимства и недостатъци

Това не означава, че професионалният грим е панацея, която ще промени външния вид и, може би, живота в най-кратък срок. Въпреки това, това е доста ефективен инструмент, който помага на жените да повишат самочувствието си и възприемат собствения си външен вид. Основната характеристика на този вид грим е възможността да коригирате собствения си външен вид.Както и с помощта на професионални методи, можете да създадете точно образа, който ще бъде, от една страна, универсален, а от друга, ще ви помогне да създадете елегантен и забавен образ. грим Има редица недостатъци, които също са важни за познаване. На първо място, необходимостта от закупуване на професионална козметика, която се състои от редица продукти на известни компании, като например, Chanel и Dior.

За да създадете перфектния грим, който ще бъде неразличим от салона, трябва да прекарате определено време и, както се казва, да получите подробна ръка, след като изучавате подробно всички структурни характеристики на лицето, както и неговите предимства и недостатъци. Това, което украсява и е най-важното, е необходимо да се подчертае и да се скрият дефекти и несъвършенства. Но това няма да е възможно да се направи за първи път, така че е необходимо определено ниво на умения и обучение, което не всяка жена има, но не трябва да се страхувате от това, защото основното в този процес е играта и широките възможности за експерименти!

Кога се използва?

Гримът предоставя широка основа за създаване на различни изображения и промяна на външния ви вид. Въпреки това е необходимо да се знае, че погледът просто трябва да се съчетае с причината, поради която е създаден, иначе изглежда смешно и неподходящо, и никой не взема това момиче сериозно.

Гримът съществува в различни вариации, защото няма нито едно правилно решение при създаването на стил. Условно разделете грима на четири вида:

 • Дневен грим - Това е най-лесният и най-нежен и невинен. Това трябва да стане, когато няма специални случаи за създаване на ярки образи, иначе се нарича всеки ден. Изглежда почти незабележимо на лицето, само маскира несъвършенствата на кожата и поставя върху него естествените нюанси и нюанси, които правят лицето живо и свежо.
 • Има коктейл грим, което е значително различно от деня и създава празнична роля за жена, която се е обърнала към такива look'u, Той е много ярък и интензивен, така че е идеален за различни партита и празници, независимо дали става въпрос за рожден ден в кафене или екскурзия в нощен клуб. Подобен образ ще бъде експресивен и запомнящ се, защото често той се създава за определено празнично събитие, но не лишава от индивидуалност, подчертавайки акцента в облика на момичето.
 • Вечерен визаж е основата на елегантна и изискана look'a, Интересното е, че той е подходящ не само за вечеря или важен прием, но и служи като отлична помощ при създаването на образ за фотосесия. Често дневните и коктейлните изображения са много избледнели и не са достатъчни, за да държат ярко и забележително фотосесия. В същото време, вечерният стил на грим никога няма да изглежда предизвикателен и вулгарен, но създава един запомнящ се, елегантен и елегантен образ по един добър начин. В този грим задачата е не само да направят лицето свежо и здраво, но и да допълнят оригиналния образ, като подреждат ярки необичайни акценти.
 • Най-сложният грим - това е т.нар "Краен грим"чието име не идва от почивния ден, а от възможността да излезе и да се покаже в цялата си слава. Стилистите прибягват до създаването на такъв образ в особено значимо събитие, например на сватба. Целта на този грим е да подобри естествения фон на лицето, да създаде перфектния тон, да подчертае изразителността на външния вид и да създаде устойчив грим, защото булката вероятно ще има видеозапис и фотосесия. Някои стилисти го сравняват с грим, но за справедливост си струва да се отбележи, че този образ трябва да подчертава естествената красота и да подчертава нежността, мекотата и крехкостта на момичето.

Как да изберем козметика?

Създаване на салон грим у дома не е толкова трудно в действителност. За да направите това, трябва само да подхождате правилно и сериозно към избора на козметика. Веднага отбелязваме, че средствата за декоративна козметика трябва да бъдат много за създаване на различни образи и да имат широк потенциал в експериментите с външния им вид.

Първо трябва да закупите висококачествена професионална козметика, например марки като MAC или Никс, Това е важно, защото в този тип продукти вече са взети предвид исканията на гримьори за естествени и безопасни суровини, качеството на продуктите и тяхната трайност. Тези основни критерии ще предоставят на жените основни възможности за създаване на необичайни look'ovкоито ще учудят другите с красота и безупречно изпълнение.

Важно е да си осигурите възможно най-широк арсенал от инструменти, така че основният съвет е да се купуват най-вече не отделни опаковки на козметика, а цели палитри от сенки, руж и надписи. Това е по-целесъобразно, защото дава повече възможности за създаване на съвършен образ.

Палитрата не трябва да е от същия тип. Разбира се, тя трябва да се комбинира с вида на външния вид, защото за "зимните" годни някои цветове и текстури, а за есента, например, напълно различни. Това обаче не означава, че е необходимо да се замислим само върху определени цветове, забравяйки за съществуването на други.Модата и визажът са добри, защото това е игра, в която няма специални твърди и бързи правила, всеки има право да експериментира и е необходимо да използва този факт. Затова си струва максимално да разширите основата на вашата козметична чанта.

Изборът на козметика се ръководи от разсъждения за това как тази палитра ще се впише в създадения образ. Обърнете голямо внимание на текстурите и тяхната съвместимост с типа на кожата и външните данни. По-добре е да си купите някои от тези инструменти, които наистина да отидат и да подчертаят реалните предимства, вместо да купувате безброй набор от продукти в обширна цветова палитра и във всички видове консистенции само с надеждата, че поне нещо ще направи.

Как да кандидатствам?

Качествено, красиво и професионално съставляват собствените си ръце у дома в компетентността на абсолютно всяко момиче! За да вземе решение за това, ще отнеме не толкова много - правилното настроение, време, огледало и козметика.

Те не само подчертават определени правила за прилагане на козметика, но и формират добър вкус, който може да се използва за насочване на създаването на конкретен образ. Това, от своя страна, ще позволи не само изрично да се наваксва, но и да се подчертаят техните истински заслуги. Не трябва да се стремите към идеала, който е продиктуван от холивудските червени песни, защото сляпо следвайки стила на знаменитостта, лесно можете да загубите своята индивидуалност. Ето защо основната препоръка е да се подчертаят природните особености на лицето и отхвърлянето на драстичните и радикални трансформации.

Според съветите на стилистите, създаването на грим традиционно се разделя на няколко етапа:

 • Първо трябва да вземете решение за стила. Внимателно обмисляме изображение, което ще създадем. Това е ключовият момент, който определя целия резултат на предприятието, както и резултата: дали гримът ще бъде наистина красив или ще бъде посредствен. Тази стъпка трябва да се спазва, защото без професионалист е невъзможно да се създаде грим от нулата, мислене гледам само в процеса на прилагане на козметика. На този етап трябва да помислите за съвместимостта на различни декоративни инструменти, както помежду си, така и с облеклото и вида на външния вид.
 • Също така е важно да се обмислят няколко варианта. и никога не се замисляйте за чифт, защото може да се случи, че единственият изобретен образ не съответства на общия стил или ще бъде твърде сложен за новодошлите да изпълняват сами. Ето защо е необходимо да се сравнят съществуващите вариации, които в идеалния случай трябва да бъдат около пет части.
 • Преди да започнете грим, анализирайте състоянието на кожата си, В края на краищата, основата на един наистина луксозен образ е чисто и здраво лице и добре поддържана кожа. В идеалния случай тя трябва да е свободна от зачервяване, дразнене и други несъвършенства, но това рядко се случва и ако все още има малки дефекти по кожата, това не е лошо нещо: те винаги могат да бъдат маскирани с грим. Ако има много изригвания по лицето, тогава за начало би било по-добре да се излекува кожата.
 • Преди употреба козметиката трябва да се почисти. Това се прави най-добре както в хода на постоянната грижа за лицето, така и непосредствено преди създаването на образа. За да се избегне пилинг, изтъркайте кожата, като извършите дълбокото й почистване, след което я овлажнете с помощта на специални кремове и маски.
 • Започнете да нанасяте грим веднага, използвайте основата. Тя не само ще подготви кожата за последващо излагане, но и ще създаде трайно, но дишащо покритие върху нея, поради което гримът няма да се размаже и няма да се търкаля. Можете да се справите без базата в случай, че не планирате да носите грим за дълго време - т.е. не повече от четири часа.
 • След това трябва да поставите под очите и така наречените проблемни области коректоркоето ще скрие и тъмните кръгове под очите и неравномерния тон на кожата.За да направите това, използвайте инструментите на различни нюанси, например, синьо коректор е предназначен да се припокриват красотата на лицето, жълто крие бръчки, зелено визуално облекчава обриви и малки пъпки, и розово ще помогне за премахване на синини под очите и подуване. Разбира се, това са мигновени помощници, които работят в авариен режим, въпреки че е по-добре да не се маскира проблема, а да се посети салон за красота, където ще бъде предоставена реална помощ.
 • За да се постигне най-естественото и ефективно покритие, по-добре е да се използва гъба, която абсорбира излишъка от средства, но в същото време боя добре кожата, плътно задвижвайки инструмента в порите. Това трябва да се направи много внимателно, за да се избегне впоследствие лошото качество и слабото засенчване на продукта.
 • Следваща - вежди. Собствениците на дебели вежди могат само да ги разресват, за да им дадат правилната форма и посока, а ако те станат тънки и "течни", тогава трябва да им се обърне специално внимание. За да направите това, нарисувайте правилната форма, а след това боядисайте светлите зони, като по този начин очите стават еднакви по цвят.
 • Гримът за очите е цялото изкуство, следователно трябва да обърне специално внимание. Тя започва с прилагането на светли сенки от лека текстура под веждите, които ще подчертаят драматичния му завой или неговата авангардна права. Тази линия не трябва да е очевидна, което означава, че тя трябва да бъде засенчена, за да направи мек преход от нея към сенките.
 • Следващата стъпка е да насложите сенките., Тя осигурява абсолютна свобода на избор, ограничена само от въображение, красива комбинация от цветове и събитие, под което се създава образът. Можете да изберете деликатна текстура от естествен цвят с лек блясък - тя ще създаде треперещ и очарователен образ. Матовите цветове са по-популярни сега и ще бъдат препоръчани на собствениците на мазни клепачи. Такива сенки ще ви помогнат да се отървете от ненужния блясък. Важно е да се помни, че прилагането на сенки винаги следва принципа на градиента: от най-лекия до най-наситен и тъмен.
 • След това нанесете спирала активно разделяне на миглите и правене на зигзагообразни движения.
 • Въпреки факта, че във визаж има правило за "очите или устните", не трябва да се фокусирате върху линията на устата, ако е поставена върху веждите и очите. Това обаче не означава, че устните не трябва да бъдат боядисани - трябва само неутрални голи цветове.
 • В зависимост от желанията могат да се използват също и техники за контур или стробоскоп. Те правят различно впечатление и ви позволяват да регулирате лицето, потъмнявайки някои области и осветлявайки другите. Можете също така да създадете нежно руж или да добавите лек тен ефект, основният принцип тук е да не се прекалява!

Съвети за гримьори

Преди да започнете да създавате професионален грим, полезно е да се запознаете със съветите и тайните на стилистите. С тяхна помощ ще бъде по-лесно да се научите да правите грим на високо ниво. На първо място, трябва да се обърне внимание на тези продукти, които са в козметичната чанта. На професионалистите се препоръчва да отдават предпочитание на марки, които се фокусират върху качеството и дълготрайността на продуктите. Една от тези марки е Бобби кафявокойто има широка гама за начинаещи и професионалисти.

По отношение на някои козметични продукти стилистите споделят следните трикове:

 1. Винаги избирайте тонален инструмент на тона е по-лек от естествения тон на кожата, в противен случай ще получите впечатление за маска на лицето, неестествен грим, и разликата между цвета на шията и лицето ще бъде видима. Това само ще развали образа.
 2. Не трябва да забравяме за естествеността, напълно променя лицето ти! Идентифицирайте само най-важните характеристики, които могат да бъдат коригирани, но не и променени! Например, можете да направите по-голямо разстояние между очите, добавяйки малко светли сенки във вътрешния ъгъл, но не се включвайте в трансформацията на естествените черти.
 3. Избягвайте закачливите и цветни комбинации., Не отделяйте всичко наведнъж: той ще скъси образа и ще го направи смешен и безвкусен. По-добре е да използвате един акцент, а всички други части на лицето да работят в софтуерния режим.

Интересувайки се от сферата на красотата, е необходимо да гледате и да посещавате майсторски класове, където други проф. тайни.

Отзиви

Като цяло, най-положителните отзиви за създаването на професионален грим, момичетата казват, че той работи чудеса, понякога ги трансформира до неузнаваемост. Според тях не е трудно да се направи такава грим; ArtDeco.

Жените особено хвалят колко трае - повече от 8 часа без признаци на разпространение. И за да се постигне този ефект, е необходимо да се следи постепенното прилагане на средствата, в противен случай това ще направи изображението тежко, а лицето ще изглежда като маска. В този случай дори не е необходимо да се говори за качествен грим.

Във видеото по-долу - ръководство за тези, които искат да направят професионален грим.

Коментари
Автор на коментар

Рокли

Поли

блузи