Грим за вежди

Грим за вежди

Съвременната козметична индустрия се фокусира върху естествения образ и днес естествените вежди са в модата - дебели, гъсти и добре поддържани. Да бъдеш естествен, не означава да сваляш спирала, молив и основа, а това означава да избереш правилната текстура и финиш за декоративен продукт. И, разбира се, това важи изцяло за веждите.

Удобства

Веждите са „лицето на лицето“, каза Елена Кригина, водеща руска гримьорка. Днес модерните вежди имат най-естествената форма и цвят, те винаги са положени и не винаги спретнато, в зависимост от изображението, те могат да бъдат небрежно разчесани или положени по естествена линия на растеж, косата може да бъде допълнително оцветена с мастило или без нея.

Правилната грима на веждите ви позволява да решите няколко проблема в грима и има няколко характеристики:

 • Те ви позволяват да организирате акценти в грима;
 • Трябва да се хармонизира с очи, но не прикрепени към тях, например, ако поставяте акцент върху устните, тогава веждите все още могат да бъдат големи и да се разпространяват. Обратно, ако гримът е в стила на "Smokey Ice" или на изток, ние все още правим вежди обемни;
 • Трябва да имат в правилната форма, която се избира от гримьори или майстори на вещите, можете да го направите сами. Лесно се създава за 7-14 дни с къна или боя, или за един ден с декоративна козметика;
 • Има много начини за трансформиране на вежди: сенки за очи, молив, спирала, червило, гелове;
 • Добре поддържани вежди в правилната форма може да замени грим или го настройте;
 • Без техния дизайн невъзможно е да си представим нито една съвременна жена: обърнете внимание на местни и западни знаменитости, политици, модели - всички те имат вежди и са възможно най-естествени;
 • Визуално модни гъсти вежди нека те направя очите са по-големи и носът е по-малък.

Модна форма и тенденции на сезона

Грим вежди днес подчертава естествената им форма, и не го създават отново (както беше преди 5-7 години). При липса на собствени вежди гримът ви позволява да ги създавате наново и в зависимост от метода, тя може да бъде:

 • Грим за татуировки или татуировка;
 • Mikrobleyding;
 • Оцветяване с къна или боя;
 • Декоративна козметика (включително постоянни).

Момичетата с гъста коса и вежди са най-щастливи: те просто трябва да им дадат правилната форма за вида на лицето, да се грижат за косата и да използват грима до минимум - само един фиксиращ гел или спирала. Останалите могат да получат единствения съвет - да осигурят допълнителна нощна грижа за космите и да ги отглеждат. Естествените вежди обещават да останат на върха на модата за дълго време!

Ако говорим за действителната сянка на космите - това е естествено, колкото е възможно по-близо до естествения цвят на косата (при корените) или се различава с 1-2 тона (по-светли или по-тъмни). Синьо-черните косми вече не са модни, точно като тънки ивици на вежди. Подиумните модели представляват модната тенденция на сезона - обезцветени, но акцентът е върху перфектна порцеланова кожа и подпухнали устни. Малко вероятно е тази мода да се вкорени във всекидневния живот, но става ясно, че веждите могат да бъдат ярки (особено ако сте блондинка). Бели или светли са противопоказани в ориенталски красавици и тъмнокоса дама с кафяви очи, показани на блондинки (естествени и боядисани), светло-руса, с една дума, момичета с нисък контраст.

Модна форма - тази, която отива на лицето. Гримьори отдавна извадиха нейната формула и предложиха да се запознаят с изчисленията.

Начертаваме перфектните точки на веждите и свързваме контурите с тъмен молив - един вид схема е готова.

Начертайте права линия от крилото на носа през вътрешния ъгъл на окото до върха - нашата вежда ще започне тук. През крилото на носа се прокарва линия през външния ъгъл - там тя ще приключи. За да определите нейния завой, начертайте права линия от крилото на носа през центъра на зеницата - тук ще бъде най-високата точка.

Осъществяване на вежди у дома ви позволява да намерите идеалната си форма чрез проба и грешка, но този метод е чудесна възможност да опознаете себе си и характеристиките на лицето си. Важно е да не се занимавате с пинсети и да не премахвате излишните косми, достатъчно е да се движите във форма и да оставите няколко „вежди“ на склад - днес е модерно да имате леко помия.

В една тенденция, веждите на естественото средно „кацане“: ниските ще направят очите ви по-мрачни, прекалено високи - през цялото време невероятни. Важно е да наблюдавате златната среда и да се фокусирате върху естествено засадените.

цвят

 • Блондинки. Естествените светлокоси индивиди се спускат по естествените си вежди, т.е. с естествен произход. Те могат да бъдат оцветени с къна или боядисани с 1-2 тона по-тъмно - това ще направи изгледа по-изразителен.

Визажистите препоръчват боядисани блондинки, за да облекчат веждите си с боя в светло кафяви и дори бежови тонове, тъй като няма грим, който да ги направи по-леки, а тъмната коса ще изглежда смешна. В тенденцията на тази година - избелени вежди, те отиват на неконтрастни блондинки и изглеждат добре на модния подиум, в ежедневието, примери, уви, не винаги са успешни. За да изглеждат почтените вежди, трябва да имате перфектен тон на кожата.

 • червен, Естествената коса от моркови не винаги е снабдена с вежди: изберете теракот или меден молив. Ако сте светлокафява жена, цветовете ви са предимно от студена гама или класическа кафява.
 • Тъмна коса, Ако веждите ви са естествено тъмни и дебели, имате късмет. Луксозните тъмни къдрици водят до разтегнати вежди с естествена форма, а не боядисани, леко положени и под формата. Случва се, че природата е присвоила коса, но не и вежди - тънките косъмчета трябва да бъдат коригирани с молив или сенки в кафява скала. За кафяви жени и брюнетки, тя е универсална, само трябва да изберете нюанс с 1-2 тона по-тъмен от естествения цвят на корените на косата. Ако искате да подмладите, озарявате естествените тъмни косми или изберете „декоративни“ 1-2 нюанса по-светли от естествения (или не) нюанс на косата.

Къдричките в гамата на капучино се смесват добре със сивия субтон, кестен с класически кафяв.

 • черно, Синьо-черните къдрици са съчетани с хладни нюанси на вежди. Елиминирайте всяко кафяво с червено и изберете сив subtone на декоративна козметика.

Съвети за избор

 • Основното правило е избирам топъл нюанс на козметика за топъл външен вид (субтон кожа) и студ - за студ. Вашият цвят на косата може да бъде всичко, и само тона на кожата е постоянна и ви позволява да изберете правилните средства за хармоничен грим на веждите;
 • Преди да си купите молив или сянка не бъдете мързеливи поставете пигмента в магазина и излезте навън - слънчевата светлина ще ви позволи да погледнете “грима” дори и в облачно време;
 • Козметични нюанси може лесно да се комбинира между тях и се смесват, за да получите перфектното. Разбира се, ако говорим за сенки.

Какво правят визажистите?

Най-лесният начин за трансформиране и коригиране на вежди е да се използва молив, казват художници. Добре заточен молив ви позволява да завършите липсващите косми или буквално да създадете нови от нулата, но това не трае дълго - преди измиване или контакт с вода.

Сенките са отличен начин да получите естествени дебели вежди., Те добре запълват празнините между космите и им придават обем, но като молив държат около един ден.Професионалните гримьори често използват червило за вежди - кремообразен, пигментиран състав, който се нанася върху веждите с тънка скосена четка и ви позволява да привлечете вежди в техниката на косата и да запълни празнините между космите. Има комбинация от няколко декоративни продукта: с молив майсторите рисуват косми и създават контур, завой и форма, запълват го със сенки.

Гримьори използват оцветители за вежди - тя продължава на кожата и космите за 2-3 седмици, или къна (трайността й е около 14 дни).

 • Какво е необходимо? Представяме списък с инструменти за декориране на вежди у дома, които обикновено се използват от гримьори:
 1. Четка с твърди четки, Може да бъде професионален гребен или чиста четка от стара спирала.
 2. тънък четка за косене.
 3. Пинсети.

Косата трябва да бъде разчесана всеки път преди грим - това ви позволява да попълните правилно празнините или да образувате контур. След като създадете формата с молив, избършете ги с твърда четка - допълнително те смесват пигмента. Наклонената четка е полезна за работа със сенки за очи или червило. Формата на инструмента ви позволява да рисувате косми или просто да запълвате празнините между съществуващите с пигмент. Пинсети - старият жител на грим от всяка дама. Той премахва космите, но днес не трябва да се намесвате в тях, в противен случай можете да загубите елегантна естествена форма.

 • Какво се прилага? Моливи, тъмни сенки, червило, спирала, гел - всичко това се използва от гримьори. Най-устойчивото покритие дава червило или полу-постоянен лайнер, по-малко - класически нюанс и молив. Грим художниците почти винаги използват гел или спирала - те здраво фиксират космите и им придават допълнителен обем, дължина.

Стъпка по стъпка у дома

Как да нарисувате сенки?

Говорете за това как да създадете вежди със сенки, За да направите това, трябва: сянка и сянка колкото е възможно по-близо до цвета на косата в корените или 1-2 тона по-тъмен / по-светъл, с наклонена четка, гребен за косми.

 1. гребен почистване на космите в посока на естествен растеж;
 2. Нанесете върху четката - няколко сенки, начертайте го върху ръката с леко движение (това ще премахне излишния пигмент) и очертайте контура на веждите с дискретна линия;
 3. Линията на веждите може марка предварително или олово вече на готовия (или на око). Започнете да водите дъното му, леко отстъпващо в основата и до самия връх, и от около 2/3 от веждите отгоре;
 4. В основата правя няколко удара нагоре, сякаш рисуват косми;
 5. боя пространството вътре с помощта на техника за коса - нанесете сенки върху четката и започнете да рисувате линии нагоре;
 6. моля внимание към естествения растеж на космите и повтарянето им с четка, движенията трябва да бъдат остри и стръмни за най-естествения ефект;
 7. Пространство след горната точка боя по посока на космите надолу малко, тук рисуването не е подходящо;
 8. След още един път разресване веждите гребен - той е равномерно и отново разпределя пигмента на сенките и леко го смесва.

Гребена с твърди четки, за да не се оцветят напълно пигмента, и равномерно да се разпределят по космите и между тях. Техниката на оперението тук е нетипична, т.е. не е необходимо да се прави монотонно място от веждата, необходимо е да се пресъздадат космите и да се засенчат леко.

Няколко домашни уроци ви позволяват да овладеете техниката стъпка по стъпка и да направите веждите си ролеви модел, най-важното е обучението и огледалото, висококачествената козметика и основата на основите е правилната форма.

корекция

Гримът на веждите може да бъде постоянен, след това ще бъде за микробладинг и татуиране. Tattoo прилича на татуировка - пигментът се нанася под кожата и продължава няколко години. Микроблингът е различна техника - космите се нанасят върху кожата и ефектът от процедурата изглежда по-реалистичен. Въпреки това, микробладингът не е подходящ за всички, но особено за момичета с мазна кожа.Факт е, че пигментът се размазва с времето и се образува невероятна каша вместо косми.

Татуировката е подходяща за абсолютно всички и изисква корекция (като микробладинг и боядисване с боя или къна). Корекция на татуировката настъпва около 3-5 седмици след първоначалната процедура. След първия поход към капитана трябва да изчакате, докато пигментът “се уталожи”, корите се спускат и кожата излекува напълно. След това е необходимо да се „довърши“ веждите в буквален смисъл и да се запълнят получените празнини с боя, да се коригира формата или дори да се промени малко.

Снимки преди и след татуиране могат да се изплашат или да се насладят - в зависимост от това кой майстор и коя година ще намерите татуировка. Съвременните технологии, материалите и опитът на майсторите ви позволяват да го направите висококачествено и удобно за носене, не става синьо и не се превръща в пурпурно място с навременна корекция и когато става дума за опитен майстор.

Майсторски класове

Определете формата на веждите по вид на лицето:

 • Форма на полумесец или запетая подходящи закръглени момичета, изключват се всякакви остри и извити линии;
 • квадрат формата на лицето се коригира с меки извити вежди като дъга;
 • Твърде дълго лице, за да се балансира почти прави линии вежди без огъване;
 • Регулирайте лицето триъгълник ще помогне кратко вежди с извит връх.

Кожата трябва да се приготви преди изчистване: почистете го, нанесете овлажнител и тонус - последният се създава преди да започнете да работите с вежди и очи като цяло.

 1. гребен избършете косата нагоре и вземете добре заточен шифер;
 2. Започнете да рисувате вежда от основата й, дръжте молив под прав ъгъл от 90 градуса и я заведете на дъното под веждата. По-близо до завоя, завъртете молива в страната, което ще направи контура по-мек и по-естествен и ще продължи да води линията до върха. Линиите не трябва да бъдат ясни;
 3. Когато контурът е готов, трябва да попълните пространството му е погладено, така че моливът трябва да бъде добре заточен;
 4. След добро разресване миене на косата нагоре;
 5. Можете да поправите чистия им гел или спирала.

Всеки грим е подходящ за широки вежди. И особено опушен - светлина "опушен-лед", както и стрели от всякаква ширина и дължина, които не излизат извън веждите и голи устни.

Чести грешки

 • Оцветяване на вежди преди оцветяване - най-важната грешка. Предварително създайте формата на веждите с молив, рисувайте ги с боя или къна и само след това премахнете излишната коса.
 • Прилагане на основата след гримиране на вежди. Гримьори са предимно съветвани да създадат тен.
 • Веждите са твърде тъмни, Ако цветът на косата е топлокафяв - трябва да се изключат черни вежди. Днес те трябва да бъдат изключени от всеки един от тях, заменени със студени сенки със сив субтон, ако косата е с цвят на гарваново крило от природата (или от стилист).
 • Твърде тънка. Не обичайте да събирате косми, особено преди да създадете форма.
 • Твърде извита. Тази форма отива при момичетата само с квадратно лице.

Грим за вежди от гримьор Ирина Гринченко, вижте следващото видео.

Коментари
Автор на коментар

Рокли

Поли

блузи