Всичко за грима

Всичко за грима

Нищо не украсява жена като правилно подбран, професионално приложен и подходящ грим. Той не само може да скрие бръчките или да създаде руж по бузите, но и да промени лицето до неузнаваемост. За да изглеждате перфектно, трябва да знаете всичко за грима и дори повече.

Какво е това?

Повечето експерти дават следната дефиниция на грима - това е целенасочен процес на промяна на чертите на лицето към по-добро, благодарение на правилно подбраните цветове и нюанси на декоративната козметика.

Тук трябва да се отбележи само фокусът на грима. Важно е да определите за себе си защо да прилагате този или онзи елемент на козметиката. Гримът трябва да промени външния вид към по-добро. И, разбира се, правилността на избраните цветове е важна. Гримът прави чудеса само ако се прилага с ума, за да подобри външния вид, а не да подчертае своите недостатъци.

история

Гримът, тъй като не е странен, съществуваше в едно примитивно общество. И се използва изключително за мъже. Те придаваха ярки цветове на лицата на племенните водачи. И днес в някои африкански племена можете да срещнете такава традиция.

Познати козметика за жени се появи в древен Египет. Египтяните за пръв път се появили грим за грим. Гримът на онова време изглеждаше почти като съвременен: очите му бяха дебели от въглища, клепачите бяха покрити със зелена мед, устни и бузи, покрити с прах от червена глина, лице и рамене, покрити с бял прах от олово. И дори огледалата бяха по онова време!

Между другото, именно Клеопатра състави първата колекция от козметични рецепти, където описа всички процеси на създаване на козметика от онова време и нейното приложение. Оказва се, че първият блогър за красота е кралицата на древен Египет.

През Средновековието козметиката се смяташе за проявление на служба на дявола, така че жените дори се страхуваха да поставят нещо на лицето си. В Италия обаче произвеждат козметика и парфюми.

В епохата на Луи XVI стана модерно да се нанесе на лицето си огромен слой прах. И мъжете, и жените направиха това. Беше модерно да се изолират съдовете, така че художниците-гримьори от онова време нарисуваха вени по лицето на върха на слоя замазка. Очевидно ружът е бил забранен да се използва по това време. Също така беше модно да се носят тъкани черни мухи, всеки от тях имаше своето значение, например, една муха над устната означаваше кокетство.

Едва в средата на XIX век се появяват предприятия, които произвеждат козметични и парфюмирани продукти. Възникнала наука - козметология. Постепенно, декоративни инструменти започнаха не само да украсяват лицето, но и да се грижат за него.

С появата на киното, възгледите на жените за грима са се променили. Именно през този период станаха популярни дълги мигли, тъмни клепачи и червени устни. Всички започнаха да харесват чувствеността и женствеността на жените. Показателят започна да се счита за момичета в стила на Мерилин Монро.

В края на 60-те години, напротив, жените престанаха да подчертават устните си с цвят, в модата се появиха гъсто изрисувани очи. Гримьорите започнаха да добавят черни сенки и фалшиви мигли към обичайната спирала. Те дори рисуваха върху бялата кожа на лицето. Пример за такъв начин е моделът Twiggy.

През 70-те години жените преминават към естествен вид - в края на краищата, модата на хипите дойде на мода. Но тази епоха не продължи дълго и вече през 80-те жените вървяха с ярко оцветени розови устни и жълти сенки.

Характеристики и предимства

Първото впечатление се създава от появата на жена, каквото и да казват за душата и човечеството.Правилно нанесеният грим не само може да премахне недостатъците на екстериора и да подчертае достойнствата, но и напълно да го промени.

Специалистите правят разлика между декоративна и медицинска козметика, но всичко това е процес на едно действие - създаване на грим. Ето защо, не мисля, че прилагането на дневен крем не е грим. Този грим и също така изисква знания и умения.

Според техниката на гримовете гримът е разделен на прост и сложен. Усложнява коригира несъвършенствата на кожата, например привлича скулите. Обикновено подчертава индивидуалността и прави перфектните черти на лицето по-изразителни.

Най-често жените слагат прост грим и нямат представа за комплекса. Но за да създадете перфектно лице, трябва да научите, най-напред, трудно, а след това да усъвършенствате уменията си с прост грим.

Видове грим

В класическото училище се прави грим, вечер, бизнес, сватба, дневна, романтична, непринудена, сценична, постоянна, лифтинг грим и други.

вечер

Особеността на вечерния грим е, че тя се счита за най-изразителната от всички видове грим. В тази версия се смята за уместно да се подчертаят очите и устните с цвят. След скулптура на лицето трябва да се нанесе перфектен вечерен грим. Това се прави с помощта на тъмна основа или средства за скулптура.

В такъв грим, би било подходящо да се поставят широки черни стрелки върху очите, гъсто да се напълнят миглите и дори да се залепят над главите. Акцентът върху очите може да се направи тъмни сенки, като пурпурен оттенък. Устните обикновено са боядисани с ярко червило, преди да се нанесе молив върху контура на устните. По-добре е този грим да се фиксира със специален инструмент, така че да продължи колкото е възможно по-дълго.

Такъв грим трябва да бъде направен от професионалист, в противен случай празникът може да бъде разглезен от лошо нанесена козметика. Визажистът бързо и ефективно ще направи красив грим, който ще продължи колкото е възможно по-дълго.

бизнес

Бизнес гримът се състои от черни стрелки на очите и червено червило на устните. Колкото и странно да звучи, бизнес гримът трябва да привлича максимално внимание към себе си с минимални усилия. Това не означава, че трябва да дойдеш да работиш във военна боя, всичко трябва да бъде в умереност.

За да го създадете се нуждаете от перфектен тон на кожата, който може да бъде създаден с помощта на висококачествена основа и прах. След това нанесете ясни стрелки върху очите, нанесете черна спирала върху миглите, нанесете руж по бузите. Нанесете молив по контура на устните, засенчете контура. Нанесете червено червило отгоре, на прах първия слой, след това направете устните с втория слой, избършете излишъка със салфетка.

сватба

Има отделни сватбени грим-курсове за гримьори, защото има свои нюанси, които трябва да бъдат проучени възможно най-подробно. Така че булката не изглежда нелепо и сватбеният грим не разваля празника, за него е по-добре да се обърне към професионалист.

Гримът на булката трябва да изглежда колкото е възможно по-естествен и нежен, защото в комбинация с бяла рокля светлият грим ще изглежда вулгарно. За него трябва да си купите специален грим за сватбения грим, той трае колкото е възможно по-дълго на лицето и не вреди на кожата.

Нюансите на сенките са по-добре да изберете в бежови или розови тонове. Очите трябва да се оцветят с молив или Kayal (лека очна линия). Маскара трябва да бъде кафява. Червило или гланц за устни също е по-добре да изберете в ярки цветове.

ден

Ежедневният или ежедневният грим не трябва да съдържа голямо количество козметика. Повечето жени просто трябва да нанасят руж и спирала с балсам за устни, а гримът е готов. Лятната версия на този грим се прилага напълно без руж: само балсам за устни и спирала.

Ако е напълно неудобно без грим, по-добре е да изберете днешната опция за грим. Това е, когато всички цветове и нюанси на декоративна козметика са близо до естествените нюанси на лицето.Ако червилото е малко по-тъмно от устните, ако спиралата, то е прозрачна за тъмни мигли и светлокафяви за леки.

романтичен

Романтичният грим трябва да съчетава пастелни цветове: праскова, бежово, слонова кост, розови и други нюанси. При този грим е важно кожата да изглежда колкото е възможно по-свежа. Ето защо е по-добре да нанесете маска за лице, преди да нанесете декоративни инструменти, и нанесете маркер над основата.

По този начин е важно да не изпитвате съжаление за спиралата, затова си струва да направите миглите колкото е възможно по-дебели и дълги. Не можете да използвате червило, само гланц за устни. Романтичният грим не харесва акцента върху устните. По-добре е да използвате розов руж - те ще завършат образа на невинно момиче.

панорамен

Създаването на сценичен грим е най-добре да бъде оставено на професионалист. Такъв мейктап отличава сложността на изпълнение и наличието на голям брой допълнителни инструменти. Мигъл пера, ярки устни, сенки за очи са основните характеристики на сценичния грим. Козметиката за тази опция също трябва да бъде специална, важно е да се държи дълго време и да не се търкаля след няколко часа.

постоянен

Това спасение е за тези, които не обичат да бъдат боядисани сутрин. Този грим се прави веднъж и три години. Той, без да увреди кожата, може да създаде контурни линии. С помощта на перманентен грим, можете да промените формата на устните, веждите и очите. За такава процедура, най-добре е да се намери професионалист, който ще направи перфектния грим, защото такава боя вече не може да се измие с препарат за отстраняване на грим.

повдигане

Повдигането на грима може да направи жената на 10-15 години по-млада от възрастта си. За такъв грим са необходими специални козметични средства, които се наричат ​​- за вдигане на грим. Гримьори, които използват грим. Както при професионалния грим, гримът изисква познаване на основите на светлинната корекция, която ви позволява да създадете ефекта на равномерна кожа. Например, бръчките в областта на устните се осветяват със специални средства, така че те стават едва забележими.

Всички нюанси на козметиката в лифтинг грим трябва да бъдат леки или приглушени. Жените с появата на първите бръчки обикновено са забранени да използват тъмни цветове и нюанси.

Как да направите лифтинг грим, вижте видеото по-долу.

Как да изберем козметика?

При избора на козметика е важно да се спазват няколко правила:

 1. Срокът на годност не трябва да надвишава шест месеца. Ако срокът на годност на един козметичен продукт е много висок, това означава, че в него има много консерванти, които могат да развалят деликатната кожа.
 2. Естествената козметика никога не мирише. Силно изразената миризма показва голям брой синтетични вещества сред компонентите.
 3. Не спестявайте декоративни инструменти. Козметиката не трябва да бъде евтина, за да се премахне и нанесе грим.
 4. Текстурата на фондацията трябва да бъдат еднакви и да имат хубава текстура. За тъмната кожа кремовете трябва да бъдат по-меки на допир, отколкото за светлата кожа.
 5. По-добре е да се откаже прах, които се изсипваха. Висококачествената козметика ще си легне равномерно. Можете да изберете желания тон с помощта на специален тестер. За да създадете порцеланова кожа на лицето си като тази на японските жени, по-добре е да обмислите варианти за плътен вид прах.
 6. Ружът трябва да бъде добре засенчен. Ако тестерът показва лошо разпределение по кожата - по-добре е да не купувате такъв руж.
 7. Ако след нанасянето на червилото има усещане за стягане - по-добре е да се откажат от такива средства. Червилото е по-добре да се вземе под формата на палитра, така че можете да опитате няколко цвята наведнъж, особено ако те са нови елементи от колекции.
 8. Висококачествените сенки няма да паднат от пръста. Добрата палитра от сенки ще съдържа няколко цвята и две или три четки за различни варианти на приложение.
 9. При избора на спирала е важно да се обърне внимание на срока на годност. Тя не трябва да надвишава три месеца.За да не се използват лъжливи мигли, а да се създаде ефектен поглед с помощта на самата спирала, по-добре е да се обърне внимание на неговата консистенция. Трябва да прилича на крем - не много течен, но не сух.

Как да кандидатствам?

Правилата за нанасяне на декоративни продукти за всеки вид грим са различни, но има универсални норми, които ще подхождат на всеки вид грим, било то романтичен вид или лифтинг грим.

 1. Преди да нанесете грим, трябва да подготвите кожата си. За да направите това, можете да направите маска за лице или да измиете лицето си, избършете кожата си с тоник и нанесете крем върху кожата си.
 2. След това трябва да нанесете основа за грим. Направете го по-добре с четка за тон.
 3. след това прилагайте основа
 4. След това коректорът скрива недостатъците на кожата и синини под очите. За да се създаде шик грим, по-добре е да се смесват няколко тона, например, бежово и розово. Така че гримът ще изглежда възможно най-естествено.
 5. На веждите Трябва да нанесете сенки за очи и восък за вежди, за да фиксирате желаната форма.
 6. завинаги По-добре да поставите основата под сянката. Необходимо е дори за козметика в пастелни цветове.
 7. Без опит прилагане на стрелките по-добре, за да носят клепачите очна линия. Когато се носи неправилно, тя може да бъде засенчена, без да се загуби изображението.
 8. Известни гримьори на майсторските класове препоръчват прах миглите преди нанасяне на спирала. Благодарение на това миглите не се слепват заедно и боята равномерно пада върху миглите.
 9. За да не създавате клоунски ефект върху устните си, Необходимо е да се оформят контурите на устните с червен молив и правилно да се засенчи тази линия. По-добре е да нанесете колкото е възможно по-малко боя и да изгладите изцяло лицето.
 10. За визуална свежест на лицето Трябва да нанесете маркер върху скулите. Вместо това могат да се използват перлени очи на сенки.

Как да нанасяме грим, вижте следния видеоклип.

Тайните на гримьорите

Всеки гримьор има свои тайни за създаване на перфектен грим. Повечето от тях са професионалисти, желаещи да споделят, много уроци могат да се използват у дома.

 1. Да пази сенките от падане по-добре е да ги пудра с обикновен прах.
 2. Максимизирайте грима Следното правило ще ви помогне: след нанасяне на грима, трябва да напръскате лицето си с термална вода.
 3. Да запази дълго червило По-добре е да се правят устните след първия слой, след това да се нанесе вторият слой и отново да се прахнат устните.
 4. За да направите хладен грим, Преди да приложите червило, трябва да покриете устните си с балсам, да го накиснете, само след това нанесете червило.
 5. Тенденции за грим направи повечето гримьори да направят грим по-естествено. За да изглежда червилото колкото е възможно по-естествено, по-добре е да я нанесете с пръсти.
 6. За да запази устните си закръглени, те трябва да направят много балсам за устни. Схемата за нанасяне на грим е следната: нанесете молив и червило върху устните и добавете голям слой балсам за устни. По-добре е да не го замествате с блясък за устни.
 7. Идеите на гримьори просто удивляват на въображението си: За да направите очите си по-бадемовидни, а видът - колкото е възможно по-привлекателен, трябва да изрежете фалшивите мигли на две части и да ги залепите в ъглите на очите.
 8. Научете се да прилагате правилно сенките за очи Помогнете на обикновената четка за акварелите. Тя добре оцветява козметиката, позволявайки на сенките да паднат равномерно върху очите.
 9. За да си блестят очите трябва да използвате искри. Малко количество от тях, приложени върху клепачите, ще направят очите светли.
 10. Вместо матово червило можете да използвате молив - поставете го на всички устни и втрийте внимателно.

Често срещани грешки

Днес, в грима можете почти всичко. Но има основни точки, които трябва да бъдат запомнени, за да не се развалят образите.

 1. Най-често срещаната грешка в грима - Това е закупуването на евтини декоративни инструменти. Вие не можете да спестите от козметика.
 2. Няма нужда да следите следите тенденциите, Гримът трябва да бъде подбран според основните характеристики на лицето ви.Това, което подхожда, не винаги отговаря на друго.
 3. Много момичета преди да приложите козметика не почиствайте лицето - и това е една от основните грешки. Кожата трябва да бъде добре почистена и хидратирана.
 4. Неправилно избраният нюанс на лицето създава ефект на маска. За да изберете правилната основа, трябва да я поставите на шията - там е най-леката част на лицето.
 5. Неправилна текстура Фондацията може да съсипе целия грим. Дебел крем не е подходящ през лятото и обратно.
 6. Грим за вежди трябва да се гради върху естествената си форма.
 7. Бюст с блясък и седеф не е за всекиВсичко зависи от специфичната форма на лицето и вида на кожата. Ефектът от мокрия грим може да създаде появата на мазна кожа.
 8. По-добре е да не рисувате върху лицето, отколкото да прекалявате с козметика. Вежди, фалшиви мигли, светло червило и руж по бузите - всичко това заедно не е направило никого привлекателно. Основното във всеки грим е умереността и естествеността.
Коментари
Автор на коментар

Рокли

Поли

блузи