Азиатски грим за очите

Азиатски грим за очите

Азиатските момичета изглеждат екзотични и винаги привличат вниманието на другите. Техните кафяви очи се наричат ​​тайнствени и съблазнителни. Но ако руското момиче понякога може просто да се разхожда с сенки и да прави миглите си, гримът за азиатските очи има редица разлики.

Функции за грим

Основната разлика между азиатските лица е рязането на очите. Формата им е тясна, малко наклонена, подвижният клепач почти винаги виси и няма гънки. Миглите рядко са дълги и пухкави, защото азиатските момичета трябва по-трудно да регулират тежестта на външния вид. Но в повечето случаи, скулите на такъв човек са много изразителни, а устните са малки, но пълни. Към недостатъците на общия фон се добавя жълтеникав оттенък на лицето и порестата кожа.

Въпреки тези характеристики, основата на азиатския грим (китайски жени, японски жени, корейски жени, узбекски, казахски момичета и т.н.) е акцент върху перфектната кожа и лек, привлекателен вид. За да подчертаете очите, трябва да донесете кожата в перфектно състояние. Това е необходимо условие, без което красив грим няма да работи.

Задачата на грима на азиатските очи е корекция на формата: трябва да ги увеличите по размер, да го отворите, да я изразите.

Всички тънкости на „отвореното око” на грима предполагат използването на специална козметика., Те се основават на културата и традициите на страните. Това не е само грим за очите: за правилно създаване на изображение, което ви трябва, хармонията на всички черти на лицето. Коригирайки разреза на очите, важно е да не загубят своята индивидуалност.

Отличителна черта на азиатския грим е естествеността. Какво е допустимо в нашата страна, те далеч не са винаги приветствани. Всеки грим е обект на специфичен случай и трябва да изглежда естествено, като че ли всички черти на лицето са перфектни по природа. Основното нещо - да се демонстрира женската красота, а не козметика.

В специални случаи (тържествено събитие, национален празник, сватба и т.н.) се разрешава известна свобода, но като се вземат предвид традициите на страната. Азиатският грим е измислен до най-малкия детайл: всеки удар в него има своето значение. Дори поклонението на модните тенденции (аниме стил, идоли) може да повлияе на грима на очите, както е красноречиво посочено от използването на специално лепило, което вдига клепачите.

Подготовка на кожата

Азиатски женски стил - естествен чар и здраве, Първо трябва да подредите кожата: тя ще подчертае красотата на очите. Преди да нанесете козметика, почистете кожата и я изплакнете със студена вода, за да стесните порите.

Тонусът на кожата се изравнява с помощта на основата и поради естеството на естествения цвят на кожата не се допускат розови нюанси. Тонът на тона трябва да съвпада перфектно с тена.

Важен нюанс е да се отървете от тъмните кръгове около очите: те са неприемливи, тъй като правят очите тъпи и възпалени. За да се премахнат тези недостатъци, трябва да използвате коректор или коректор с един тон по-лек от естествения цвят на кожата.

Последното докосване за създаването на безупречна дерма ще бъде лек слой от насипен прах. Безупречната кожа трябва да блести, казват азиатците.

Те използват маркер и лек акцент под формата на руж - така кожата свети със здраве.

Цветови решения

Азиатският грим за очите се придържа към естествените нюанси, Палитрата в същото време може да бъде разнообразна: основата на цвета е приятна и естествена, но дава възможност за добавяне на меки контрасти към основния тон. Основното е да изглежда естествено и хармонично. Този грим ще бъде подходящ във всяко изображение и е подходящ за различни посоки на стил.

За разлика от европейските жени, които често показват очите си с агресивни цветове, азиатският акцент поставя върху естествената красота. Отличен резултат се постига чрез комбинация от плавни контрасти и оперение на няколко естествени тона, близки до цвета на кожата (ombre техника). Не може да има никакъв шанс при избора на цвета на сенките: трябва да придадете на очите ви визуална дълбочина.

Палитрата от сенки за специални поводи позволява по-тъмни и по-наситени цветове. Често се среща в тъмносиви и черни тонове. Козметика за национални събития специална. Тя може да включва ярки и необичайни цветове до ярко розово, синьо, лилаво, сребристо.

Червените сенки са табу: те правят очите болни, подути и плачливи, идеалните са онези, чийто цвят е близо до естествен руж, но малко по-тъмен.

Видове грим

Азиатският грим е многостранен и национален. Независимо от избрания образ, той се оказва богат и хармоничен. Красавиците с кафяви очи знаят много за нанасянето на козметика, така че очите им са винаги красиви, а изображението се отличава с деликатен вкус и определена аристокрация.

Азиатският грим може да бъде:

 • всекидневен (ден), изработен в стила на минимализма;
 • вечермаркирани с по-ярки контрасти;
 • националендемонстриране на културата на дадена страна;
 • на сцената (поп), представяйки художника в най-добрата светлина.

В зависимост от конкретния случай, методите за нанасяне на козметика могат да варират., Възможностите за грим варират в зависимост от страната на пребиваване на момичето. Голям интерес към характеристиките на прилагане на козметика, за да се промени нарязани на очите прави азиатски грим популярен. Опирайки се на този стил, европейските момичета търсят нов начин на изразяване, уморен от масивен грим.

Трябва да се отбележи, че гримът в азиатски стил не означава, че е скулптурен. Важно е да бъдете себе си, така че визуалната промяна в чертите на лицето не е добре дошла. В допълнение, този подход не се вписва в светлината и мистериозния образ на Азия.

Как да кандидатствам?

Красив грим - мечтата на много момичета. И ако националният състав е различен, класиката остава непроменена: няма значение в коя страна живее момичето (Китай, Корея, Казахстан, Узбекистан, Монголия).

Осъществяването на азиатски грим за очите всъщност не е толкова трудно, колкото изглежда, Ако стъпите през всяка стъпка, можете бързо да овладеете техниката на изразителен и привлекателен поглед.

Работата по създаването на красиви очи започва с прилагането на основата под сянката. Ако тази стъпка се игнорира, козметиката може да изглежда немарлива след няколко часа след нанасянето.

ден

Малкият и ежедневен грим е универсално решение. За да я създадете, няма да ви е нужна цяла артилерия на козметика: стандартен набор от козметични чанти е достатъчен:

 • завинаги прилага светли сенки, създавайки ефекта на големи очи и дълбочина;
 • горния клепач тъмни козметични продукти за грим, без да забравяме външния ъгъл;
 • в основата на въжето движещият се клепач изчертава контура с течна очна линия;
 • център на горния клепач подчертават белите сенки, създавайки ефект на обема;
 • същият цвят прекарва няколко удара долната граница на миглите и на външния ъгъл;
 • настъпва времето за спирала прилага се на два слоя нагоре и доста малко върху долните мигли, без да се забравя внимателно да ги разресва, елиминирайки ефекта на лепкавост;
 • остава да се подчертае линия на веждите естествен цвят на сенките, коригира тона на лицето, грим устните с ярко червило или прозрачен блясък.

Поради естествените цветове на сенките, такъв грим няма да изглежда светло, дори ако очите са подчертани с очна линия.

вечер

Вечерният грим може да бъде по-ярък от дневния грим.Тя позволява използването на широка лента от подложка и няколко слоя труп. Ombre е една от най-популярните техники за засенчване. Принципът му следва правилото: колкото по-близо се прибавят сенките към линията на миглите, толкова по-тъмен е цвета им. С тази техника е възможно да се изрази изразителен, а очите - големи.

Самата техника не е по-сложна от предишната:

 • преди кандидатстване грим козметика клепач, приготвени с помощта на база;
 • след това светли сенки да се създаде външен вид на дълбочината в външния ъгъл от клепача до линията на веждите, причинявайки сенки по горните и долните клепачи;
 • внимателно засенчване - задължителна техника, която ви позволява да изглеждате красиви и естествени, дори тъмни нюанси;
 • тъмни сенки обобщават долните и горните клепачи, плавно разтягат тона;
 • Омбре ефект фиксирани с четка;
 • остатъчни средства върху четката можете да ходите по линията на растеж на веждите (буквално няколко удара);
 • за да увеличите очите Можете да използвате очна линия: първо, изтеглете тънка линия от вътрешния ъгъл (в самата линия на растеж на миглите);
 • без да докосва вътрешния ъгълда се добави дебелина на линейната линия;
 • остава да напълни миглите и да направи широко отворен поглед с помощта на кърлинг мигли.

Корейски стил

Техниката на корейските идоли не оставя безразлични много момичета. Това е уникален куклен образ, който със своя необичаен вид изглежда естествено и красиво. Основното правило остава същото: идеалната кожа е в основата на успеха и изразителността на очите.

Методът на нанасяне на козметика позволява използването на молив и работа с долните клепачи:

 • върху областта на горния клепач база;
 • след основаване оцветяване на клепачите, светло кафяв, малко по-тъмен тон на кожата;
 • по-близо до границата на растежа на миглите, колкото по-тъмни избират сянката на сенките, не забравяйки да я разпънат нагоре;
 • по границата долният клепач причинява едва забележим удар със светли сенки: той ще увеличи очите;
 • тъмни сенки необходимо е да се подчертае външният ъгъл: те се поставят в посока от външния ъгъл до средата, без да забравяте да добавите капка пари към долния клепач;
 • няма нужда от очна линия: по протежение на линията на растеж на миглите начертайте линия с кафяв молив;
 • акцент върху очите трябва да бъде мека: линията трябва да бъде леко засенчена;
 • след сенките настъпва редът на спиралата: тя се нанася в два слоя, а не в горните мигли и едва разресва долните;
 • остава да добавите руж - и образът на корейски жени е готов!

Как да изберем козметика?

Изборът на подходящ грим не е лесна задача. Разликата в състава на азиатските очи е използването на специална козметика, повечето от тях са направени специално за кожата и очите от този тип. Европейските партньори не винаги дават желания ефект, тъй като тяхната цел като цяло е декоративна функция. В допълнение, трябва да изберете козметика въз основа на вида на кожата.

Специалните продукти са проектирани с допълнителен ефект предвид и са предназначени не само за настройка или грижа, но и за защита на лицето от ултравиолетовите лъчи, както и за други отрицателни фактори на околната среда. Това е устойчива козметика, която не се плъзга и не се разпространява през деня.

Eyeliner е един от любимите методи на узбекски, китайски и корейски грим. Неговата консистенция трябва да е течна, а цветът трябва да бъде изключително черен. Цветът на молив може да бъде черен и кафяв. Някои момичета добавят бял молив към торбичката.

Стандартният комплект за грим трябва да включва коректор, коректор, очна линия, молив, сенки за очи, спирала, руж, прозрачен блясък и червило. Усъвършенстваните модни жени използват специална козметика: възглавница и нюанс. Възглавницата (специална подложка с тонална импрегнация) добре замества тонален, нанесен с тънък естествен слой. Tint - козметика за вежди, очи и бузи. Избирайки такива продукти, можете да сте сигурни в стабилността на грима.

Когато купувате козметика в азиатски стил, трябва да вземете под внимание редица нюанси:

 • перфектни сенки - Матово и близки по тон в палитрата;
 • безупречна основа - една, чиято текстура е лека и еднаква;
 • добра спирала - средна текстура с удължаващ ефект и удобна четка;
 • цвят на спиралата за дневен грим тъмно кафяв, за вечер - черен;
 • ден червило трябва да бъде почти невидима, вечерта позволява намек за насищане.

Освен това, когато купувате козметика, трябва да обърнете внимание на срока на годност. Не можете да рисувате просрочени лекарства, за да не навредите на здравето на кожата.

Тайните на гримьорите

Професионалните гримьори имат в своя арсенал множество трикове, благодарение на които можете да направите всеки вид по-специален. Експертите подчертават уникалността на естествената форма на азиатските очи, като я правят благородна и съблазнителна.

За да постигнете максимален резултат, трябва да обърнете внимание на няколко нюанса:

 • не може да прекъсне акцента очите ярко червило или черни вежди: неправилното поставяне на акценти ще направи очите ви тъпи и незабележими;
 • за да увеличите размера на очите вместо бели сенки можете да използвате молив, така че линията ще бъде по-тънка;
 • оцветяване на мигли - предпоставка за красиви очи, по-добре е да се използва средство с удължаващ ефект;
 • висящ клепач може да се коригира с помощта на линията на веждите: низходящият край се изтръгва, горните косми се изтеглят по-ясно;
 • текстура на сянка защото акцентът на окото трябва да бъде матов, гланц и седеф не са позволени;
 • за ежедневен грим по-добре е да се използва молив за въглерод вместо очна линия;
 • повдигнете клепача Можете да използвате въображаемата гънка, боядисана със сенки или молив със засенчване;
 • унищожи красотата на очите може би грешен очен крак на долния клепач: визуално ще намали формата и ще го направи още по-тесен.

В допълнение, в арсенала на гримьори има и друг малък трик: можете да промените раздела на очите, като експериментирате с помощта на стрелки. В този случай е важно не толкова да ги нарисувате, колкото да нарисувате линия:

 • ако не докоснете вътрешния ъгъли започвайки стрелката от средата, тя ще разшири разрезът на очите;
 • добавяне към полу-стрелката къса линия от тъмен цвят, очите ще изглеждат по-широки;
 • ако резултатът укрепване на ефекта на "котешко око", формата ще се увеличи, но ширината на очите веднага ще изчезне.

Корекция на външния вид чрез грим е завладяващ процес. Всеки стил и повод ще позволят да се разнообрази азиатският грим.

Ако се интересувате от визуално увеличение в окото, погледнете този видеоурок.

Коментари
Автор на коментар

Рокли

Поли

блузи