Грим под синята рокля

Грим под синята рокля

Мнозина вярват, че син цвят играе особена роля в човешкия живот. Синьото е едно от честите места в гардероба на жените, склонни към романтика, спокойствие и мистика. В този случай привлекателността на жените се увеличава значително, ако синият костюм и гримът подчертават естествената хармония на нейния образ.

Разполага с цветови комбинации

Експерти отбелязват, че е доста трудно да се използват правилно възможните комбинации от нюанси на синьото и съответния грим. Това се дължи на спецификата на самия син цвят: той се различава както по сложността на цветовата структура, така и в гъвкавостта на своите нюанси.

Препоръките на стилисти относно избора на определен грим под синя рокля обикновено вземат предвид възможното взаимодействие на два фактора - характерните черти на външния вид на жената и тона на роклята. Фокусирайки се върху това, професионалистите идентифицират няколко цветни вида женски външен вид, съобразявайки се със спецификата на който е основата на успешния грим. Тези цветови типове включват:

 • "Лято";
 • "Есен";
 • "Зима";
 • "Пролет".

Бялата кожа на кафявите очи или синьооките жени с кафява коса традиционно се считат за „летен“ цветен тип. За жените от този цветен тип, синьото се оказва изключително изгодно: осигурява зрелищна мистерия на сините очи и подчертава свежестта на кожата.

Жените от този цветен тип се препоръчват да подчертаят ярко очите. Ефектният грим под синята рокля също изисква да се наблюдава точност при избора на гама от декоративна козметика. Тоналният инструмент за лицето трябва да има сребърен или порцеланов оттенък и да създаде еднаква цветова схема с синьо-опушени сенки.

Типът на „есенния” цвят е спорен. Характерно за жените, които имат кафява или червена коса, но имат бяла луниста кожа. Такъв поразителен вид изисква да се избере хладен грим, който също не е чужд на непоследователността.

Това се постига с факта, че топли нюанси на фундамент, руж и прах (от теракота до червеникаво-кафяво) контрастират с деликатните цветове на сенките. Те могат да бъдат светло зелени, бледо лилави или светло бежови. Крайният шрифт в изображението, създаден въз основа на играта на контрастни тонове, може да направи бледо розово червило.

Цветният тип „зима” е характерен за русокосите брюнетки със светли очи. Техният естествен контрастен вид трябва да се подчертае с не по-малко впечатляващ грим, който се основава на изключително контрастни цветове - бяло и черно.

Ярката поява на белите брюнетки получава допълнителен акцент благодарение на играта на сини и сребърни тонове, която се постига с помощта на умела комбинация от цвят на роклята със сребърни аксесоари и блясък.

Синята рокля и сенките не трябва да се сливат: необходимо е по различен начин да победиш основния син цвят. Цветовете на меко синьо и лилаво, сиво и дори виолетово ще изглеждат грандиозно.

Стилистите смятат, че жените с цветен тип „пролет” имат най-богат избор при създаването на нов образ. Типични "пролетни" жени са "топли" блондинки със светли очи, които преминават всички нюанси на синьото. В същото време се смята, че най-грандиозните "пролетни" блондинки изглеждат в синьо или светло синьо облекло.

Блондинки тип "пролет" Препоръчително е да се даде предпочитание на бежовите нюанси на основата. Ефектът от специално усъвършенстване може да се получи чрез използване на фундамент от слонова кост.

Предимството на жените от този цветен тип е възможността да се използва широк спектър от нюанси на сенките: синьо, бледо лилаво и светлозелени сенки изглеждат добре със синя рокля. Студът на създадения по този начин образ може да бъде засенчен със светло кафяво или бежово червило.

Опции за брюнетки

Тъмно синята рокля се смята за любимата рокля на много брюнетки. Вечерна тоалетна от този вид, облича се на пода - изглежда изключително впечатляващо.

Вечерната синя рокля изисква специално внимание към грима: много е важно да се осигури най-равномерното нюанс на лицето. За да се избегне нездравословна бледност на кожата, която често се провокира от тъмно синьо, основата за грим трябва да избере богат цвят.

Синя рокля се счита за печеливша за брюнетка, тъй като изглежда луксозно на тъмна кожа. За да затвърдят този ефект, стилистите съветват по различни начини да подчертаят преобладаването на тъмни тонове в образа.

Тази задача е по-скоро лесно разрешена не само с тъмна основа, но и чрез прилагане на розов руж, както и подчертаване на очите с черни стрелки. Можете да замените стандартната черна очна линия със синьо или кафяво, а червилото да се избере за червено.

Идеи за блондинката

Има мнение, че синьото е идеално за блондинки. Блондинките в синьо изглеждат неустоими, но този ефект може да се постигне, ако:

 • коректен бледа тон на лицето;
 • в избора на нюанси на средства за декоративна козметика, за да се даде предимство на топли, златисто-розови нюанси;
 • Не подчертавайте синята рокля, като повтаряте сините нюанси в различни аксесоари;
 • Подобрете ефекта на синята или пронизителна синя рокля с нисък естествен грим.

Трябва също да се има предвид, че изборът на синьо-синя рокля за ежедневно износване предполага отхвърляне на наситените тонове. Умерението на цветовете на роклята трябва да бъде подкрепено от грим, който е еднакво сдържан в цветовите нюанси.

Примери за кафяви коси

Предимството на синя рокля за кафяви коси се дължи до голяма степен на факта, че изразителността на кафявите очи, типична за жените от този тип, се подчертава най-вече от неговия тъмносин цвят. Въпреки това, в този случай, изборът на козметика за грим трябва да се извършва въз основа на цвета на кожата на жената.

На практика това означава, че жените с кафяви коси трябва да вземат козметика (сенки, моливи и др.), Като предпочитат шам-фъстък.

Светлокожи жени с кафяви коси могат да създадат неустоим образ, умело използвайки играта на медни нюанси.

И светлите, и тъмнокафявите жени могат да направят наистина перфектен грим, ако правилно подчертавате привлекателността на очите. За да направите това, е необходимо да подчертаете отвореността на очите, чрез налагане на подходящи сенки по ъглите на очите, а също и като направите миглите визуално по-дебели.

Опции за червена коса

Косата с червеникав или златен блясък изглежда страхотно в ансамбъл с рокля от мек син цвят. Като цяло, гримът трябва да има студена гама: от люляк до различни нюанси на зелено.

С червена коса, гримът изглежда напълно завършен и се хармонизира добре със синята рокля само ако се нанесе руж по бузите. Руж в никакъв случай не трябва да изглежда като отделно чуждо място: те трябва да бъдат засенчени много внимателно, без да оставят следи.

Когато избирате руж, трябва да разчитате на сянката на синя рокля. Светлосините или сините нюанси на роклята са перфектно затъмнени от руж, принадлежащ към естествената палитра.

Какъв грим ще подхожда на тъмно синя рокля?

Правилният избор на грим за избраната сянка на синята рокля изисква специфични знания и определени умения. Например, към тъмно синя рокля трябва да изберете допълнителни тъмни и златни нюанси на сенки, които няма да се сливат с основния цвят на роклята. Цялото изображение трябва да бъде едноцветно цяло - с правилно поставени акценти.

За да се избегне мрак, цветът на роклята е добре балансиран с ярък грим. За да постигнат този ефект, стилистите препоръчват използването на контрастни цветове, като се избягват нежелани ефекти и играят на полутонове с доста наситени цветове.

Във всеки случай е необходимо да се използват перлени нюанси на светъл нюанс - за да се подчертаят вътрешните ъгли на очите, които ще придадат на изразителността на изгледа. Ефектът на гъста синя рокля може да бъде подобрен от шоколадови, златни и лилави сенки за очи.

Устните не трябва да се боядисват много ярко. Въпреки това, при избора на нюанси на бледи тонове, тъмно синя рокля ще изисква допълнителен акцент под формата на ярко червило: може да има цвят, вариращ от зрели малини до фуксия.

Под синьо и бяло

Създавайки подходящ грим за синьо-бяла рокля, трябва да разчитате на общото правило на цветовата и тонална съвместимост. Тя се крие във факта, че е необходимо да се осигури възможно най-високата цветова хармония на дрехите и грима: хладните и топли тонове не трябва да се смесват.

Въз основа на това правило, под синьо-бялата рокля трябва да изберете ниско-естествен грим, най-ефективно използвайки привлекателността на цвета на косата, очите и кожата. Въпреки това, спокойните цветове на роклята не трябва да предизвикват никакви асоциации с избледняване, така че гримът трябва да се извършва в топли, естествени нюанси.

Под черно и синьо

Под черната и синя рокля се препоръчва да се прави грим, който има освежаващ ефект - способността да се привлече вниманието не само към роклята, но и към собственика му. Това може да се постигне, ако направите ярък освежаващ елемент в грима - или като изберете червило, или като използвате сенки за очи и очна линия. Ако в облеклото има черен цвят, трябва да обогатите грима, характерен за наситен син цвят, който контрастира с червено или червено червило. Това ще даде на образа загадъчна дълбочина и тържественост.

Под светлосиньо

Този цвят е по-подходящ за червенокосите жени. Това е резултат от факта, че пронизващото синьо е в състояние да балансира прекалено поразително червенокоса.

За да създадете хармоничен образ, трябва да се балансира контрастираща комбинация от ярко синьо и огнено червено с допълнителни цветови петна - например, използвайте ярки и богати руж, за да балансирате контрастните основни цветове.

За синьо-зелено

Синьо-зелена рокля - перфектният избор на кафява коса, особено ако тя е собственик на зелени очи. В този случай неустоимостта на зелените очи и сянката на роклята ще помогнат да се подчертае гримът въз основа на играта на цветовете: комбинацията от зелени очи и синьо-зелена рокля е подчертано от контрастния цвят на сенките.

Ако се фокусирате върху този цветен модел, може да се отбележи, че гримът за синьо-зелена рокля е подходящ с помощта на виолетова палитра, която осигурява плавен преход на три цвята: бледо розово, лилаво и тъмно сиво.

За синьо-зелено облекло, по-тъмната палитра на грима е напълно приемлива. Предпоставка за успех в този случай ще бъде спазването на естествената комбинация от тонус на кожата с грим за очите.

Ръководство за приложението стъпка по стъпка

Гримът в ансамбъла с този или онзи оттенък на синя рокля има редица характеристики. Преди да я приложите, трябва ясно да дефинирате три точки:

 • правилно (като се вземе предвид цвета на очите, косата и кожата), за да се оцени сянката на роклята;
 • изберете определен вид грим, подходящ за ситуацията - например ден или вечер;
 • да съвпада с нюанса на синя рокля с естествената палитра от нюанси на външния му вид и изискванията на избрания вид грим.

Тъмно синя рокля с тъмни тонове изисква грим, направен в тъмна палитра със златни нюанси. Тоналността на сенките и рокли не трябва да е еднаква, трябва да се осигури игра на тонове и полутонове.

Деликатният нюанс на синя рокля перфектно се съчетава с дискретен грим, изработен в мека гама от естествени нюанси. Красив, ненатрапчив тон на червилото придава цялостен вид на усещане за чар. Под синята рокля като универсален акцент за очите се препоръчва използването на перлено светла сянка.

За онези момичета, за които е трудно да наваксват с помощта на очна линия, най-добрият вариант може да бъде гримът, който няма ясни линии. Този грим изисква избор на подходящи сенки, спирала и молив.

Крайният допир - прическа

Гримът под синя рокля ще бъде наистина успешен само ако изберете правилната прическа, която трябва да бъде хармонична и необходима част от цялостния образ. За да постигнете желания ефект, трябва да имате предвид редица фактори: характеристиките на вашия външен вид, възрастта, характера на ситуацията, за която създавате този образ, моделите на съвместимост на избраната синя рокля с естествен тон на кожата и грим, способността на косата да подчертае вашата привлекателност.

В гардероба на една жена, традиционно синьото е сред най-търсените. Поради тази причина всяка жена трябва да е запозната с правилата за нанасяне на грим, подходяща за различни нюанси на този цвят, и да ги използва, като се вземат предвид особеностите на външния им вид.

Как да направите грим в сини тонове погледнете в следващия видеоклип.

Коментари
Автор на коментар

Рокли

Поли

блузи