Грим с форма на очите

Грим с форма на очите

Очите са огледалото на душата. Често акцентът в грима пада върху тях, но не винаги е подходящ. Съвременните тенденции в грима изтласкаха очите зад фона, освобождавайки пространство за устни и особено вежди, но се съгласяват, че никакъв грим не може да стане без работа с клепачите и миглите. Грим във формата на очите ви позволява да подчертаете "огледалото" на всяка душа и визуално коригирате неговите недостатъци.

Как да определим формата и позицията?

Вземи огледало и седни. Това ще отнеме няколко минути, за да се оцени формата, характеристиките на очите и да се намери перфектния грим за корекция на външния вид.

 • Оценете разстоянието между очите (техните вътрешни ъгли). Ако тя е по-малка от ширината на едното око, има място, където да е близък тип, ако е повече, то е широко разположено. Ако разстоянието между ъглите съвпада приблизително с ширината на окото, преминете към следващата стъпка.
 • Оценете очите по отношение на дълбочината на тяхното кацане. Deep-set, сякаш е заровен в гнездата и леко засенчен клепач, който между другото е малък и тъмен. Големите изпъкнали очи имат широк клепач, са като изпъкнали и видими още от пръв поглед. Ако този елемент не е за вас, препоръчваме ви да преминете към следващата стъпка и да определите секцията за очи.
 • Сравнете ги с устните. Средните по размер приличат на формата и размера на устата (може да е малко по-малка), имат овална форма. За да се определи косите (тесни) очи ще успее всяко момиче или човек с един поглед - те имат малка ширина и висящ клепач. Грим Mongoloid очи е значително по-различно от потънали или разположени. Сега нека поговорим за формата на очите, защото не по-малко важно е да се вземе под внимание, когато се прави грим.
 • Моно-форма - най-често срещаната сред европейците. Отличава се с липсата на забележима гънка в горния клепач и по-скоро с широко отворен поглед (оценявайте формата в добре осветена стая и под прав ъгъл, т.е. не отгоре или отдолу, а погледнете в огледалото напред). Отново отворете очите си и вижте дали гънките са видими на горния клепач. Ако се вижда, тогава имате „качулка“ - обикновено тя се осветява със сенки и се издига с помощта на сенки.
 • Оценете ъглите на очите си и дали те са спуснати или повдигнати. За да направите това, достатъчно е да държите невидим паралел или да вземете молив (всеки друг тънък дълъг предмет) и да го донесете до средата на зеницата. Ако ъглите се окажат по-високи от паралела, тогава ъглите на очите ви се вдигат и „се усмихват”, ако са по-ниски, тогава те се спускат (и „тъжни”). Случва се, че един ъгъл е повдигнат (външен, например), вторият е понижен, тогава говорим за асиметрични очи и необходимостта да ги коригираме с проста техника в грима.
 • Основните две форми на окото са кръгли и с форма на бадеми. Погледнете вашия ученик - ако виждате протеина над и под него, тогава очите ви са кръгли, ако протеинът е ясно видим само от лявата и дясната страна, тогава имате работа с най-често срещаната форма на бадемова форма. Формата на подутите, дълбоки, далечни очи, асиметрични, наклонени и други могат да бъдат коригирани с помощта на грим. Няма да е възможно да се промени на 100% и е полезно да се подчертае - съвсем реално.

Как да промените формата?

Това може да се направи визуално с помощта на козметика - най-краткия и най-достъпен начин за трансформиране на очите. Има две основни форми на очите - кръгли и бадемовидни, но дори всяка от тях изглежда различно в зависимост от формата и размера на лицето и останалите части. Идеалната форма на бадеми е елегантно удължена с повдигнати ъгли и всяка техника в състава на очите има тенденция да я създава.

Стрелките ще ви помогнат да промените визуално формата на очите - черна, кафява, сива - изберете нюанса на декоративните средства към естествения цвят на очите и техния размер.

 1. За корекция на малките очи Започнете да рисувате стрелката от средата на века - първо се начертава тънка линия, която постепенно се разширява и се издига нагоре. Заменете въглищно-черната очна линия с кафяво, зелено, синьо, изберете противоположната спирала, по-тъмна и с гланцово покритие.
 2. За да направите по-широки и по-големи очи от азиатски тип, използвайте контрастни цветове. Предварително начертайте линия с тъмен (сив, кафяв) молив над сгъваемата част на горния клепач - погледнете пред себе си и просто повторете контура чрез леко натискане на молива. От външния ъгъл начертайте малка линия с лайнер или молив и я свържете с първия. Така създавате нова "отворена" форма. Движещите се клепачи покриват със светли сенки, по-ниски - тъмни. Не забравяйте за лайнера, можете да започнете да нарисувате стрелката от вътрешния ъгъл (с широко или средно око) или от средата на века (ако е тясна).
 3. За да регулирате изпъкналите очи, сенките трябва да се отлагат и вместо това да се използва лайнер или лайнер. Отстранете чистата тънка стрелка и не засягайте долния клепач.

Гримът ви позволява да донесете естествената форма на окото към перфектната форма на бадем, така че дясната сянка ще превърне всеки вид.

Корекция с помощта на лице

Малки очи

За малки очи Препоръчително е да използвате леки нюанси с перланирано покритие или течни нюанси с лъскави - те ще дадат визуален обем. На вътрешните ъгли нанесете капка бели или леки перлени сенки и ги смесете с центъра на клепачите. Нанесете сенките към по-тъмен външен ъгъл и ги смесете с храмовете и към центъра, създайте лека мъгла и плавен преход от светлата сянка на сенките към по-тъмната. Можете да използвате очна линия - започнете да водите линия от около средата на века и изтеглете ясна стрелка нагоре, увеличавайки постепенно нейната ширина.

Необходимо е да се изключат тъмните матови текстури по целия движещ се клепач - те ще направят очите още по-малки.

Какво точно не трябва да правите, е да ги заобиколите с черен контур и особено да нарисувате каял - тази техника ще ги направи малки. За да направите малките очи по-изразителни, нарисувайте само горните мигли с тъмна спирала и не рисувайте долните.

"Тежък" клепач

С проблема за "тежкия" век дори младите момичета с азиатски вид или по-зрели лица се сблъскват, а на всяка възраст може да се реши с помощта на правилен грим. Техниката на потъмняване на външния ъгъл ще ви позволи да настроите висящия клепач - да сложите тъмни сенки върху него, да ги смесите и да потъмните горната гънка - погледнете пред себе си в огледалото и изтеглете тънка линия над сгънатото, смесете добре всички линии. Всички инсулти с молив или сенки трябва да бъдат насочени нагоре - това визуално ще повдигне подутия клепач. Гримьори съветват да продължават веждите и да не спускат връхчетата надолу.

Ъглите "надолу"

Те дават умора на цялостното изражение на лицето и увисналия видвъпреки дори високото настроение. При създаването на грим е важно да се изведе линията за очна линия или сенките до храмовете - това визуално ще повдигне „спуснатите“ външни ъгли. Поставете сенки с тази последователност: светлина - във външните ъгли, тъмна - на външната, нещо между - в средата. Идеалният избор за момичетата с „тъжни” очи ще бъдат стрелите, докато те могат да бъдат ясно отгледани или перо, като Мерилин Монро.

Кръгли очи

Необходимо е визуално да се разширят ъглите на линейния лайнер или чрез използване на тъмни сенки, които ще се простират отвъд външния ъгъл. С една дума - изберете стрелки или сянка молив, сенки към храмовете и не забравяйте за потъмняване на външния ъгъл. Боядисайте добре горните мигли и ги завъртете - те визуално ще създадат бадемова форма.

Deep set

За да запишете "вдлъбнати" очи ще позволи проста техника: нанесете леки сенки или коректор с перланирано покритие върху подвижния клепач и смесете козметиката малко извън естествените й граници. Изберете вътрешния ъгъл с лек, почти бял молив и изведете стрелката в храма. Акцентът върху устните ще помогне да се отървете от потъналите очи - нека те станат „лицето на лицето”.

Не забравяйте за веждите и нарисувайте естествена широка линия.

изпъкнал

Големите изпъкнали очи също се нуждаят от корекция, Изключително перланистките сенки на подвижния клепач ще направят очите още по-обемни, така че отдайте предпочитание на матовите текстури с тъмен пигмент. Начертайте линия на веждите малко по-навътре от външния ъгъл на окото. Подчертайте го по подходящ начин с бял молив или малко количество светли сенки.

Широк набор

Трябва визуално да приближиш погледа си един до друг. и спазвайте основното правило - да облекчите външния ъгъл и да потъмните вътрешния. Такъв е случаят, когато линията на очната линия може да започне от самата основа на окото - вътрешния ъгъл и дори да излезе извън нея с 1-2 мм. Пигментното оцветяване започва от вътрешния ъгъл и е засенчено до средата на века, на външния ъгъл са насложени леки нюанси, а границите им са четкани. За визуално сближаване на очите, е необходимо да подредите веждите - нанесете няколко допълнителни удара в основата им.

Затвори сет

Светлият собственик на тази форма - известната холивудска дива Сара Джесика Паркър, Ако обърнете внимание на нейния грим, можете да видите, че нейните вътрешни ъгли на очите винаги са подчертани с ярки сенки с перлено покритие. В случай на тясно поставени очи, можете напълно да потъмните горния клепач с лъскава сянка или да изберете матова текстура в зависимост от размера на очите. Всички линии трябва да водят до храмовете, сенките, лайнерът издърпва естествена линия без фанатизъм - това визуално ще повдигне гледката. Друг важен съвет е да се започне линейната линия и стрелките приблизително от средата на века.

наклонен

Корекцията на наклонените очи се свежда до минимално използване на козметика в тази област. - фокусирайте се върху устните и внимателно изработете ръба. Подчертайте самите очи със светли ярки сенки и изберете спирала с естествен усукващ ефект, работете по външните ъгли и завъртете в тях малко реснички.

Как да изберем грим?

В грима твърдо установени техники, които позволяват стъпка по стъпка и визуална настройка на очите и добавяне на акцент към холистичния вид.

 • Важна роля играе цветът на очите. - за орехови цветове, изберете златни, бронзови и всякакви кафяви нюанси на сенки и очни линии, за маслинови цветове - лилаво и лилаво (последните две - за студена кожа) или универсални цветове - зелено, кафяво. За сините очи изберете класически контрастни нюанси - сиво, тъмно синьо и необичайни цветове - оранжево, розово, за сивите - лилаво, студено тюркоазено и синьо, светло сиво и кафяво.
 • Цветен тип Лятото приема цветовете на морето и небето - синьо, синьо, лилаво и сиво, включително кафяв, бял, сребрист пигмент. Основното правило е, че те се срещат в природата. Пролетта е топла от бежово до кафяво до зелено, зимата е студено розова (дори и на клепачите), сива, синя, есен е червена, кафяви пигменти и черна.
 • Осъществяване на Fox Eyes включва отстраняване на дълга стрела почти до храмовете. Тази техника е подходяща за азиатци и нежния пол с малки по характер на очите (включително широк и тесен комплект). С неговата помощ се постига ефектът на спуснат вътрешен ъгъл и повдигнат външен ъгъл, затова за неговото естествено въплъщение си струва да се стреми към това.

Съвети за гримьор

 • В преследването на съвършената стрела използвайте съвет: за да намерите формата си, затворете окото си и продължете с естествената линия на окото.За да направите линията ясна, залепете парче скоч в външния ъгъл и изтеглете молив или лайнер върху него;
 • Практически във всеки грим се използва затъмнен външен ъгъл на окото и малка стрелка - това е изходът, ако все още не сте успели да определите вида на грима си;
 • За да направи отворения види широко отворени очи, поставете бяла точка с молив или сенки на вътрешния ъгъл. Тази техника не е подходяща за онези, които имат далечни очи;
 • Ако очите са големи, боя на миглите на самата основа, ако е малка - не се опитвайте да наложите малко на корените на космите, започнете да прилагате спирала, леко отдръпвайки се от корените;
 • Линия за тънка линия, проведена от средата на движещия се век, ще превърне всеки грим за окото и ще коригира формата им;
 • Увеличете устойчивостта на сянка или коректорът ще помогне за използването на специален грунд и неговото прилагане към неподготвения мобилен клепач
 • За да изглежда светлината, начертайте линия на каял върху лигавицата в бял или твърд молив, а след това можете да “извайвате” всяка посока и стил, важно е да подготвите основата - идеалната форма.

Как да определим формата на окото и да направим корекцията му - вижте следващото видео.

Коментари
Автор на коментар

Рокли

Поли

блузи