Вечерен грим за кафяви очи

Вечерен грим за кафяви очи

Грим за празника трябва да бъде специален. Вечерта образът на едно кафяво момиче е създаден много по-ярко, отколкото през деня. Всички прилагани бои трябва да са с различна съпротива, тъй като е възможно вечерното събитие да продължи цяла нощ, а такива проблеми, като разстилане на спирала, не са нужни на никого.

Професионалните гримьори обичат да работят с кафяви очи, като обясняват, че този цвят е благоприятен, за да експериментирате с всякакви цветови гами в лицето. Единственото условие в такива експерименти не е да бъде отнесено от яркостта на цветовете, което абсолютно не се изисква от кафявата дама, която вече е изразителна от природата.

Нюанси и правила за създаване на грим

Кафявият цвят може да има различни нюанси и в зависимост от него е необходимо да се избере и тон на сенките:

 • към лешниковите очи - слива и розов тон;
 • каре-зелено - каки и смарагд;
 • до жълтеникаво-кафяв - лилав и пурпурен оттенък;
 • тъмното бежово отива до бежово, лилаво, розово и синьо.

Първо трябва правилно да подготвите лицето. Всичко започва с почистване и нанасяне на матов крем - като по този начин се премахва ефекта от лъскава (лъскава) кожа. По определен начин трябва да се лекува и кожата около очите.

Всеки недостатък може да бъде скрит чрез използването на коректор. По този начин е възможно да се прикрият бръчките, дори облекчението и да се скрият под очните кръгове. Грим ще продължи по-дълго, ако основата е поставена върху клепачите, например матов коректор.

Когато кожата на лицето е гладка и чиста, е време да приложите сенки за очи. Ясно е, че цветът на нюансите за кафявите очи, които спрете, е важен въпрос, а окончателният образ на вечерта до голяма степен ще зависи от него. грим. В този случай не е лесно да се изберат правилните сенки, защото трябва да се вземат предвид много неща - какви нюанси на кафяви очи, какъв цвят на косата на момичето, какъв цвят има кожата й:

 • ако едно момиче има кафяви очи, и къдрици от светла сянка, гримьори препоръчват даването на предпочитание на бежови, тъмно розови, зелени и пясъчни тонове;
 • тъмнокафяв Най-добрите цветове са кафявите маслини;
 • светлокафяви кафяви дами трябва да използвате зеленикави и сини тонове;
 • кафяво момиче с тъмна коса черни, кафяви, бледо розови, шоколадови и сребристи тонове се използват най-добре като сенки, въпреки че фуксията е подходяща и в цвят;
 • тъмни очи винаги украсявайте лилави, бежови и сини нюанси;
 • цвят на тен подчертават се пурпурни и лилави тонове;
 • светлокафяво Изглежда добре с розови и сливи;
 • за зелено и кафяво изумрудените нюанси и каки ще бъдат хармонични;
 • кафяви очи Той ще стане по-изразителен с кафяв, златист и сребрист цвят, а с лилав и син цвят ще стане по-привлекателен и ярък.

Какво тон ще бъде спирала също е много важно. Класическият вариант, когато изборът пада върху черна спирала - той е идеален за брюнетки, но светлокосито момиче с кафяви очи ще има повече кафява маскара пред лицето. Ако кафявата жена използва синя спирала за грим, нейният вид ще придобие специална яркост. Във всеки случай, не забравяйте, че спиралата за вечерта трябва да бъде влагоустойчива, в противен случай ще трябва да коригирате грима си от време на време.

Не забравяйте за дизайна на веждите. Едно кафяво момиче ще изглежда много по-интересно и добре поддържано, ако е леко коригирано. За вечерен грим ги правете в по-тъмни цветове, отколкото в ежедневието.За тази цел тъмните сенки, които се нанасят върху космите, са полезни и могат да бъдат подсилени с фиксатор.

Най-добре е да вземете подточен молив и да ги задържите в посока на растежа на косата. Трябва да започнете от центъра на веждата и да се придвижите до външния му ръб. В заключение, ударите трябва да бъдат засенчени. Можете също да използвате сенките. Естествен цвят може да се постигне, ако смесите различни тонове.

Няма грим от кафяви очи без съблазнителна очна линия. Ръцете на котката и интригуващият ориенталски поглед примамват, сякаш създадени специално за кафявите красавици.

Въоръжени с всички тези знания, можете да отидете директно в грима. Ето само някои идеи с инструкции стъпка по стъпка, на които момичетата с кафяви очи могат да създадат своя вечерен грим:

Арабски мотиви

Този тип грим винаги е наситен цвят и яркост. Първо, тонът на лицето се подравнява с основите, подходящи за цвят. След това нанесете руж върху скулите, напомняйки на тон свеж летен тен. Особеността на този грим е и в дългите вежди, а не като обичайните. Сенките трябва да използват перлени, въпреки че можете да експериментирате с матово. Тя ще изглежда страхотно композиция от два или три ярки цвята.

За контрастните сенки в грима

Грим с сенките на контрастни цветове момичетата са пристрастени независимо от цвета на очите им. За кафявите очи най-добрият избор ще бъдат нюанси на синьо и лилаво в сенките, защото те ще могат да подчертаят своята привлекателност, като се фокусират върху изразителността на кафявите очи. Ако едно момиче не обича да експериментира смело, тя може да избере леко приглушени цветове - светлосиньо или виолетово. Но за вечерен грим най-добрият избор ще бъде богат индиго и лилав цвят.

вечер грим, на базата на тюркоазени, зелени и сини цветове, също е в състояние да украсяват момичетата с кафяви очи, а това лесно се обяснява, защото всеки разбира, че синьото небе, нежното тюркоазено море и пролетта не могат да се комбинират с кафяви тонове на земното покритие. Такива нюанси са хармонични в природата, което означава, че ще бъдат полезни за хармоничен грим на парти.

"Метални" нюанси

Грим с бронз, злато, стомана тон, розово и сребро са подходящи също за вечерно грим момиче с кафяви очи. Най-топлите в този случай ще бъдат златните нюанси.

Стрелка сочеща

В работата по грима на кафявите очи пред гримьори има големи възможности да се мисли творчески и да се реализират замислените идеи. Такъв е случаят, когато стрелките са много удобни - те ще направят погледът на момичето по-ясно и ще подчертаят формата на очите. Стрелките се предизвикват от молив или течна подложка. За една вечер, една успешна комбинация би била грим с очна линия за слива и нюанси на розово-виолетови нюанси.

Създайте опушен визаж

Този грим също е много добър в хармония с цвета на очите на леска. Особеност на това грим - при липса на ясни линии. Най-оптималната основа за това ще бъдат светлите цветове на горния клепач. Рисуващите линии по корените на ресничките ще подчертаят формата на клепачите на дъното и отгоре, но границите трябва да бъдат начертани в черно с четка. Самите ръбове на сенките не трябва да се виждат - те също трябва да бъдат засенчени.

За това най-добре е да се използват сиви или тъмно виолетови сенки. Основната идея е да се направи възможно най-плавния преход от сянка към сянка. Под веждата се наслагват сенки с лек тон - това дава ефект на повдигната вежда и по-отворен поглед. такъв грим изисква разпределянето на миглите, така че спиралата върху тях трябва да се нанася в два или три слоя.

Димните очи стъпка по стъпка

Такова опушено лице ще украсява едно момиче от всякаква възраст. За неговото прилагане можете да използвате поетапна схема за създаване на грим с черни и лилави тонове, които ще украсят всяко момиче с кафяви очи:

 1. Лицето се почиства и върху него се прилага тонална основа.
 2. Нанесете гъсти черни сенки върху горния клепач (подвижен)чиято структура трябва да бъде кремава. Тази структура е лесна за засенчване и следователно прави грим без затруднения. В допълнение, използването на такива сенки елиминира необходимостта да се използва молив, защото контурът вече ще бъде подчертан от самите сенки. Линията трябва да се сгъсти по-близо до външния ръб на клепача.
 3. След това вземете мека четка и засенчвайте сенките през движещия се клепач.така че цветът постепенно избледнява.
 4. Същият цвят се използва за сумиране на долния клепач. Тук ще ви трябва тънка четка. Тук линията се стеснява леко до носа.
 5. Нанесете слой от синьо-виолетови сенки върху черните сенки., те трябва да бъдат засенчени над гънките на клепача.
 6. Под веждите и вътрешния ъгъл на окото използваме избелен цвят лилав. Това ще даде свежест на очите ви и очите ви ще станат по-отворени.
 7. Най-Вземете чиста, мека четка и смесете сенките.
 8. С помощта на черна спирала внимателно рисувайте миглите. Първо, нанесете един слой, после втория (и на долната и горната ресничка).
 9. Последният етап от такъв грим - нанасяне на руж върху скулите и избора на червило. Тя трябва да бъде тиха сянка, тъй като акцентът в този грим е насочен към изразителни очи.

За да направите такъв грим, не е необходимо да отидете в салона на професионален гримьор, всичко може да се направи у дома сами. Акцентът тук е правилния избор на цвета на сенките. Те трябва да съответстват на тона на сянката на косата, на ириса на очите и на облеклото на момичето.

Така че опушените очи със златни тонове най-добре ще подхождат на синьоока рокля на кафяво момиче.

Фиксирайте висящия клепач

Такъв проблем обикновено се появява с възрастта, когато кожата започва да губи своята еластичност. Въпреки че също така се случва, че едно младо момиче има същия проблем. Това е възможно при честа липса на сън, редки разходки на чист въздух, претоварване и прекалено натоварен график.

От предстоящия век цялото лице изглежда уморено и момичето изглежда много по-възрастно от нея. Но в този случай можете да помогнете, а за това гримьорите имат свои собствени тайни:

 1. За грим в този случай, трябва да използвате само нюанси на матовите нюанси.По този начин е възможно да се избегне фактът, че други ще обърнат внимание на висящия клепач.
 2. Не е необходимо да се отказвате от трептенето под веждите - това ще бъде доста подходящо, Важно е също да нанесете нюанс на светъл тон на ъгъла в окото.
 3. За грим в стила на "опушени очи" цветовете не трябва да бъдат прекалено тежки и пренаситени.
 4. Оцветявайки гънките на века, продължете линията отвъд контуратака че визуално изглеждаше повдигнато.
 5. С стрелките за вечер грим кафявото момиче с предстоящо клепачи трябва да бъде внимателно. По-добре е да не използвате очна линия, но моливът и краят на стрелката трябва да бъдат повдигнати нагоре.
 6. Ако изглежда хармонично, жената с висящ клепач може да използва сив или кафяв вместо черен молив. - в някои случаи тази техника освежава и прави млади.
 7. Ако трябва да се отклони вниманието от предстоящия век, се съсредоточи върху ресничкитевнимателно ги рисувайте по цялата дължина, като обръщате особено внимание на външния ъгъл.

В заключение, още няколко съвета от кафяви момичета от гримьори:

 1. Ако ще посетите някое вечерно събитие, тренирайте грима си предварително - така че буквално "напълни ръката си" и в подходящия ден лесно се справя със създаването на перфектния образ.
 2. Вечерният грим винаги е по-добре изглеждащ, ако се допълва с блясък.
 3. Ако очите ви са разположени близо до носа, а след това в грима, опитайте се да фокусирате вниманието върху ръбовете на очите, не трябва да боядисвате напълно клепача.На външния ръб на клепачите, сенките се нанасят светли и тъмни, а по-близо до носа - светли цветове.
 4. При противоположния проблем с твърде широки очи, клепачът се пълни изцяло, и преходи в нюанси - противоположни на първия случай.
 5. Не се страхувайте да експериментирате. Ако ви харесва вашето изображение, това не означава, че трябва да спрете на това, защото е напълно възможно, че чрез експериментиране можете да постигнете дори по-добри резултати.
 6. Създавайки образ, не забравяйте за съответствието на нюанс с тонус на кожата, с дрехи, с червило, Основното нещо за грима на очите е да се подчертае тяхната форма, дължина на ресничките и красива линия на веждите.
 7. Не се стремете към стандарти. Ако вземете красотата от кафяви очи от гланцово списание като модел, не трябва да постигнете 100% сходство, просто използвайте някои техники от образа, но създайте свой собствен образ.
 8. Обърнете внимание на осветлението, тъй като едно и също изображение изглежда различно при различно осветление.
 9. Използвайте само висококачествени козметични продукти.в противен случай можете да получите проблеми с кожата вместо красив грим.

Следващият видеоклип е ярък вечерен грим за кафяви очи.

Коментари
Автор на коментар

Рокли

Поли

блузи