Уроци за грим за начинаещи

Уроци за грим за начинаещи

Не всяко момиче е в състояние да плати за услугите на личен гримьор и да го прилага ежедневно. Повечето дами се опитват сами да решат подобен въпрос и да нанасят грим сами. Гримът за начинаещите не е различна сложност и е достъпен за всяко момиче, което иска да изглежда привлекателно.

Какво е това?

Гримът е изкуството на промяна и корекция на формата заедно с тена. Действията са направени от декоративни козметични продукти. Гримът прави възможно премахването на незначителни дефекти, позволява да изглеждате по-млади, да подчертаете предимствата на всяка жена и да демонстрирате индивидуални качества. Психологията на жените е да подкрепя и подчертава естествената си красота. Това се дължи на факта, че всяка добре поддържана дама придобива увереност.

С изпълнението на грима е разделен на два вида:

 • Комплекс. Основната цел е приспособяването на формите;
 • Опростено. Този вид грим се извършва върху лицето, което има правилната форма заедно с перфектни пропорции. Тя подчертава изразителността и индивидуалните черти.

Когато работите с грим, трябва да следвате последователността и някои правила, с които можете да създадете грим, дори у дома.

Ползи и функции

При прилагането на грим има своите предимства и функции, с които всяко момиче трябва да се запознае. Предимствата включват следните точки:

 • С грим Можете да скриете всяко несъвършенство във външния си вид, както и да подчертаете достойнството. След като сте усвоили основите на това изкуство, винаги ще се чувствате нейно неустоимо и привлекателно;
 • Използвайки съветите на гримьори, можете да изглеждате различно всеки ден. Използването на декоративна козметика дава възможност за експериментиране с изображения, избиране на най-атрактивните;
 • Използване на гримпрестанете да хапете ноктите си, разтривайте очите си и хапете устните си;
 • Гримът дава увереност акценти от тълпата. Всяко момиче знае, че е достатъчно да суши носа си сутрин, за да се почувства зашеметяващ през целия ден;
 • Съвременни препарати за нанасяне на грим притежават полезни свойства. С тяхна помощ можете да се грижите за кожата си, като я предпазвате от негативните ефекти на външната среда.

Много представители на мъжете съобщават, че поради грима една жена придобива жар. Прилагането на козметика е опционална процедура, но без нея, изображението става „свежо”.

Всяко момиче трябва да реши дали да използва козметика. Можете да изберете пълна естественост или да овладеете уроците на визажа.

Техники на приложение

Перфектният грим може да направи всяко момиче у дома. За да я създадете, трябва да използвате указанията, описани в тази статия. Гримът се извършва стъпка по стъпка и без бързане.

Постепенни инструкции за нанасяне на грим:

 • В първата стъпка Ще трябва да изберете точния тон. Правилно избраният тоналка трябва да се смеси с естествения цвят на кожата. Тя трябва да се разпределя равномерно, като се избягват петна и петна. Нанесете продукта върху лицето с помощта на гъба;
 • Помнете това че прилагането на тон в части води до преобръщане. Кожата ви ще изглежда неестествено при всякаква светлина, различна по цвят от кожата на шията. Тези свойства предполагат, че тоналната основа се прилага неправилно и трябва да се избере различен цвят;
 • Ако не можете да направите правилния избор на тонална основаЗа начинаещи има чудесна алтернатива под формата на матов грунд. Той е способен да скрие уголемените пори и да придаде на кожата добре поддържана повърхност;
 • Следващият етап е в корекцията на веждите. Тази процедура може лесно да бъде извършена от вас, след като сте изучили правилата, за да придадете на веждите желаната форма. Не трябва да правите линията наситена, тя само ще доведе до влошаване на целия грим. Разширете веждите си към идеала с малко количество сенки и компетентно засенчване;
 • На четката са нарисувани сенки и са разположени на повърхността на челото. Тя трябва да бъде разчесана, поддържайки растежа на косата. За целта използвайте специална четка;
 • Красивият грим зависи изцяло от сенките. Този компонент на козметиката е много забележим и, въз основа на избрания цвят, можете да направите изображението си гейки или естествено. Преди да използвате сенките, трябва да сложите база. След това се нанася светла сянка върху целия клепач и се засенчва с четка;
 • Сега трябва да донесете очите си с помощта на тъмни сенки. Можете да нанесете черна или по-светла палитра към четката със скосен тип, като я използвате за мобилна възраст. Като алтернатива можете да използвате молив, като изтеглите стрелка и заглушите нюанса с помощта на перушина;
 • Следващата стъпка е да оцветите миглите. Процедурата трябва да се извърши от центъра на клепачите, разпределяйки спиралата от корена до върха;
 • Последната стъпка е да нанесете гланц или червило. Няма трудности в това, така че всеки новодошъл ще се справи със задачата. Ако желаете, можете да използвате контура на устните, който е подобен на естествен нюанс.

С тези действия можете постепенно да създавате висококачествен грим. Тази техника може да се използва за селфи, за работа, ходене с приятели и всякакви други събития.

Как да изберем козметика?

Ако решите самостоятелно да решите въпроса за грима, ще трябва да изберете правилната козметика. Тази стъпка се отнася до отговорното събитие, което определя качеството на целия грим като цяло.

Тонална основа

Тоналното средство трябва да се избира на базата на вида на кожата. Трябва да се има предвид, че имате нужда само от тонална основа, ако имате проблемна кожа и трябва да скриете дефектите си. За дермата, която не се нуждае от специфично маскиране, ще се използва обичайният коректор или коректор. Ако на лицето ви няма силно зачервяване или нееднородни места, възможно е да се използва само прах. Той ще изсуши зачервяването и ще върне кожата в нормално състояние.

За нормален или комбиниран тип кожа, трябва да изберете основа с овлажняващи свойства. За мазна дермиса подходяща тоналка от серия BB. Това е серия от рогозки, в която има лек хидратиращ ефект.

За вежди

Козметичните серии на веждите трябва да бъдат избрани с пълна отговорностзащото този елемент от грима изисква специално внимание и умения за прилагане. За да се научите как да рисувате вежди, ще ви трябва много време заедно с майсторски класове от майстори.

Начинаещите трябва да изберат палитра от два нюанса: кафяво и кафеникаво-сиво. Освен това може да ви е необходим бял оттенък. Невъзможно е да си представим запълване на вежди без качествена четка. Можете да закупите комплект от няколко четки или да направите покупка отделно.

Изберете достатъчно меки продукти с естествена дрямка.

сянка

За да запазите сенките по-добре, трябва да придобиете основна база за нищох. Благодарение на този компонент, сенките изглеждат по-наситени, ярки, не са склонни към проливане и търкаляне.

Когато започнете да избирате сенките, направете тест в магазина. Уверете се, че козметиката има добър пигмент и лесно се прехвърля към пръстите.Висококачествените сенки трябва да придават богат оттенък.

Ако сенките са лошо отпечатани на пръстите, изучете друга марка. Въз основа на цвета на очите, дейностите и настроението трябва да изберете цветова палитра. Палитрата с черни сенки е много популярна, кафява скала за естествен грим, тюркоазена нюанс за младежка партия.

Сенките с подобни свойства са лесни за нанасяне и перо. Те осигуряват плавен преход на цветовете. Изпълнението на грима с такива сенки ще има високо ниво на устойчивост в дългосрочен план.

Молив за очи

Изберете моливи с високи нива на издръжливост.и. Ако нямате излишно финансиране, можете да направите избор от бюджетния ред. Такъв молив трябва да има ярък и богат цвят, кремообразна текстура, която лесно се засенчва.

мастило

Гримьори препоръчват на начинаещите да купуват спирала от известни марки., Тя е с добро качество и може да издържи дори най-дългите събития. Тези инструменти не са склонни към лющене, не плуват и не развалят образа на лошото съпротивление.

брилянтин

При избора на червило или гланц трябва да се вземат предвид качества като дълготрайност, овлажняване, приятна миризма, Цветната козметика трябва да се комбинира с вашия образ, без да я прави твърде патетична или, напротив, бледа.

Като имате набор от тази козметика във вашия арсенал, можете да създадете грим от нулата и да помислите за своя образ за всеки повод.

Професионални съвети

Уроците на гримьорите за начинаещи се основават на факта, че начинаещите могат да усвоят основните умения, да научат целта на всеки вид козметика. Този раздел съдържа теорията, с която ще можете да създавате висококачествен грим със собствените си ръце.

Първоначалните етапи винаги са завършени при работа с лицето. Ще трябва да се научите как да работите с него. Дори и за чайници няма да е трудно да започнете да рисувате. Трябва да си купите тонална основа, подходяща за вашия тип кожа, грунд, прах от леки нюанси.

Необходимо е да се следва процедурата и да се приложи тоналната рамка със специална четка или гъба. Движението се извършва от центъра към периферията. Ако работите у дома, използвайте грунд за областта на очите, като покривате клепачите и праха.

Оформянето на лицето е затворено в потъмняване или осветяване на някои области на лицето. Ако започнете от професионален грим, стъпка по стъпка тази процедура изглежда така: зона на скулите, бузите, очите, задната част на носа, центъра на челото, центъра на брадичката, ноздрите. Кожата над горната устна трябва да има избистряне на 2 нюанса. Зони като ъглите на челюстта, носните крила, челото по протежение на растежа на косата, областта на слепоочията и скулите са замъглени.

За да научите основите на корекцията на chiaroscuro, трябва ясно да проучите местоположението й с обяснения.

С помощта на руж можете да освежите тонуса на кожата си. Ако овладеете този курс, можете правилно да подчертаете чертите на лицето, като използвате грим. Висококачественият грим ще помогне на лицето ви да бъде симетрична. Гримьорите препоръчват следните съвети:

 • Руж сух тип прилага се с пухкава четка. Допълнителните частици се отстраняват чрез потупване по дланта на ръката си;
 • Изпълнете къси и меки движения;
 • за разтягане на широкото лице трябва да се прилага руж строго вертикално. Засенчването не е необходимо. Дръжте линия от центъра на зениците до трапчинките;
 • За "затягане" отпуснати бузи, трябва да наложите руж малко над нивото на скулите;
 • Омекотете ъглите на дявола помощ бронзатор, прилагани в кръгови движения в средата на бузите;
 • Ами скрий пълнотата на лицето компетентно прилагане на руж под зигоматичната кост. Тя трябва да води четка по диагонал - от ямата до храмовете;
 • За тясно лице трябва да се прилага ясно хоризонтално на нивото на скулите.

За да създадете висококачествен грим, трябва да научите как да направите грим за очите. За всяка форма има своя собствена техника.

Ако сте собственик на тесни очи, гримьори препоръчват следните съвети:

 • Начертайте стрелки. Те трябва да бъдат разположени под третата част на вътрешните ъгли. Разгънете контурната линия, която се намира в средата на века, закръглена във формата. Уверете се, че долната стрелка не се свързва с горната. Когато изучавате курса за грим за начинаещи, използвайте тъмни сенки само на външните и вътрешните ъгли на клепачите. Средата трябва да е светла. Този метод ще ви позволи да правите правилно;
 • За кръгли очи Трябва да начертаете дълга стрелка, която ще излиза от външната страна на клепача с 2/3. Очната линия трябва да започва от линията на окото. Огънете горната линия на облицовката заедно с дъното нагоре. И двете линии не трябва да се пресичат;
 • За затворени очи трябва да се прибягва до потъмняване само на външните ъгли. Матови светли нюанси могат да бъдат приложени към вътрешната зона;
 • За тези момичета които имат голямо разстояние между очите, трябва да нанесете тъмен пигмент върху вътрешните ъгли, а външната част трябва да бъде осветена. Не можете да начертаете контур отвъд границата на горния клепач;
 • Ако имате малки очи, Този грим е да се използват светли сенки по цялата повърхност на клепача. Не забравяйте да работите върху гънка с по-тъмен пигмент. Podbrovnuyu дъга подчертае бял тон.

Прилагането на червило не е трудно. Направи устните може всяко момиче. Ако имате нужда, корекцията на контура се прави с молив. Направете избор, който се слива в цвят с червило или устни. Не трябва да се забелязва. Контурът също е леко засенчен.

Козметиката трябва да се нанася от центъра до краищата. Извършете процедурата със специална четка. След нанасянето на червилото трябва да използвате тъкан, за да отстраните излишъка.

Чрез прилагане на прозрачен гланц върху червило, можете да направите устните визуално по-пълни.

идеи

Всяко момиче може да се научи да прави грим за начинаещи. Трябва само да определите вида на дермата, както и формата на лицето. След като изучавахме съветите на гримьори, можете да започнете да се ориентирате и да осъзнавате как се съчетават цветовете помежду си.

 • Много популярен грим в стила на "Smokey ice", налагането на който не е трудно дори за начинаещи. Преди да започнете, трябва да стегнете тонуса на кожата, нанесете малко количество прах върху клепачите.
 • Започнете да направите грим с помощта на стрелките. Те се нанасят с помощта на козметичен молив. Ако желаете, можете да използвате четка с плосък тип или да инсултирате контура на очите с помощта на сенки. Имайте предвид, че тази техника елиминира използването на течен лайнер, защото трябва да получите ясни и строги контури.
 • След това вдигнете линията на външния ъгъл.към областта на храмовете. Дайте на линията дебелина, която е много по-дебела в сравнение с вътрешния ъгъл. Контурът трябва да бъде внимателно засенчен. На долния клепач се очертава по-тънък контур, който също трябва да бъде засенчен.
 • Купете сенки, нюансите на които са близо един до друг и образуват плавен преход. Изберете цветова палитра, така че да изглежда хармонично с молив. По-тъмен пигмент от сянка трябва да се постави върху движещите се клепачи, като се използват няколко слоя, за да се създаде ефект с достатъчна дебелина. Изпълнете приложението, започвайки от външния ъгъл, придвижвайки се към вътрешното. Можете да създадете контур с помощта на сенки, а в областта на окото да подчертаете дъгата.
 • Нанесете сенки към долните клепачи във външните ъгли. Движението трябва да се извършва към вътрешността на ъгъла, намалявайки интензивността на нюансите. Лекият пигмент се прилага от вековните гънки към веждите.Всички преходи с граници трябва да бъдат засенчени.

"Опушени очи" предполага тежко нанасяне на спирала върху горните и долните клепачи. Специално внимание трябва да се обърне на външните ъгли.

Описаната техника за грим не се счита за единствена. Тази опция е по-популярна, но за да овладеете нейните тънкости, трябва да изпробвате различни техники на такъв грим. Например, основната сянка се заменя с по-дебела линия. Тя е засенчена на горния клепач нагоре. Тази манипулация може да се извърши с пръсти. Сенките се разпространяват и с пръсти.

Някои гримьори първоначално използват междинна сянка в средата на горния клепач. След това се прилага черен тон по линията на миглите и под гънката с външния ъгъл на окото. Всички линии са внимателно оцветени.

 • За начинаещите ще бъдат подходящи идеи за естествен грим. Тази техника се състои и в изравняване на тонуса на лицето, подчертавайки красотата и свежестта на кожата. За такова изображение трябва да използвате малко количество коректор, тонална рамка и прах от естествени нюанси, както и естествени нюанси на сенките.
 • Под веждата се наслагват светлобежови нюанси.и светлинен тон се използва като основа под сенките. Ръбовете на сенките трябва да бъдат засенчени. По-тъмните нюанси са разположени на външния ръб на клепача и са показани на границата на движещия се клепач.
 • Ако решите да направите естествен грим, Ще ви трябва молив в кафяво, сиво или зелено. С помощта на стрелката ще трябва да подчертаете горния клепач в основата на миглите. Cilia трябва да се оцветят без бучки. Нанесете спиралата върху горните и долните мигли.
 • При избора на червило Дайте предпочитание на естествените нюанси, за да подчертаете естествената красота на устните си.

Модни тенденции

Тенденциите в света на модата тази година за момичетата са демократични, защото съчетават различни видове популярни грим, които се срещат на самия връх на модните върхове. Тази година модата носи визуална демонстрация на промяната през вековете и поколенията.

Модерните дизайнери, които познават изкуството на грима, осигуряват пълна свобода в избора и препоръчват използването на различни техники, които съставляват класическата страна на козметологията. Гримьори препоръчват да не се страхувате да бъдете смели в творческите идеи и да използвате различни посоки на модерния грим.

Основният брой ключови характеристики на грима включват:

 • Здраве и добре поддържана кожакакто и лек блясък;
 • Близост до естествени тонове в грима по техниката на Нюд;
 • монохромен грим;
 • Популярна технология "опушени очи" с черни сенки;
 • Използване на стрелки заедно с кръгова очна линия, за да се създаде ефект на котешко око;
 • Графичен гримкойто се счита за основен компонент на вечерните изображения;
 • Празнична техника за грим в метален стил.

Изучавайки модните тенденции в света на козметологията, винаги можете да сте актуални и да изглеждате готини и привлекателни.

Това видео ще ви научи да правите прост и ефективен грим-красота.

Коментари
Автор на коментар

Рокли

Поли

блузи