Грим за фотосесия

Грим за фотосесия

Професионален грим за фотосесия - ключът към успеха. Той елиминира изчерпателната обработка на снимки с помощта на графични редактори и позволява на кадрите да бъдат безупречни. Този грим има редица характеристики.

Предлага грим за фотография

Независимо от мястото на снимане, избраната тема, изображение, облекло, аксесоари, грим трябва да бъдат подходящи и привлекателни. Професионалният грим е изкуство, хармония на фантазията и естествеността. Опитните гримьори наричат ​​това грим за снимки, в които акцентите са умело зададени - и в същото време образът не е без индивидуалност.

Днес гримът за фотосесия е избран не само от жени. Тя отдавна стана норма, за да я поръчате за детски фотосесии - започвайки от предучилищна (и дори детска) възраст. Ако момичетата реагират спокойно на такова явление, мъжкият грим за фотосесии предизвиква много противоречиви мнения. Въпреки това, тя е коренно различна от женската и изобщо не прилича на образа на музикален идол. Това е само инструмент за получаване на атрактивни снимки, в които човек изглежда в най-добрата светлина.

Характеристиките на грима за фотографията включват:

  • Професионален подход. Това не е просто стандартна козметична процедура. Гримът е дело на гримьор, който вижда точно къде е необходима корекцията и в какъв обем. Това е безупречността на всяка линия и инсулт.
  • Естествеността като основа на образа. Успехът на снимката зависи от правилното прилагане на козметиката. Гримът за снимката е доста наситен, но не създава усещане за претоварване и ефекта на маската. Може да се използва целият арсенал от козметика, но лицето трябва да изглежда естествено.
  • Няма скулптура. Камерата е в състояние да улови претоварването на грима, което на пръв поглед изглежда красиво и подходящо. От тези снимки често изглежда напълно различен човек.
  • Съответствие с желаното изображение. Изборът на козметика не може да бъде случаен или универсален. Важното не е отделно внимателно изработване на нюанси (червило, сенки за очи, прах), а хармонията на цветовата палитра от грим, дрехи, прическа и подбран характер.
  • Благородна палитра от козметични нюанси. Киселинни и отровни тонове са неприемливи: дори яркият грим не се нуждае от тях. Подобен акцент ще опрости стила и ще направи изображението вкусно. Дори един запомнящ се и креативен грим може да бъде създаден с прилична гама от цветове, без да вика за тях.
  • Използване на "правилната" козметика. Дори и фотографията да се изпълнява рядко, козметиката трябва да бъде подходяща за възрастта, тип кожа и да се адаптира към неговия тон. Най-добрите продукти за грим ще бъдат маркирани с HD, осигурявайки максимална естественост с гъст слой на приложение.

Гримът за фотосесията днес не е само инсулт на изображението. По своята значимост тя е сравнима със сватбен грим, когато дори малки несъвършенства са неприемливи. Той помага да се справи с създаването на правилното настроение и допринася за перфектното провеждане на стрелбата.

Гримът зависи от избраната тема на фотографията. То може да бъде:

• естествено (естествено);

• светло;

• необичайно (лицето);

• творчески.

Всеки вид е обект на специфичен случай. "Сезонът" на фотосесията също оказва влияние върху цветовата палитра и интензивността на приложението. Например меките и топли тонове правят топлото изображение, така че те ще бъдат подходящи през лятото. Зимната фотография изисква студени тонове на цветовата палитра.

Полът и възрастта също са важни:

  • женски - не е ограничена в избора на артилерия за красота и може да бъде нежна и креативна;
  • бебе - изключва тонове козметика, подчертава очарованието на възраст;
  • мъжки - позволява минимална намеса, фокусирайки се върху чистата кожа.

Едно от актуалните правила на фотосесията (улица, студио) е изборът на козметични матови текстури. Грим грим може да съсипе външния вид, давайки на човека бъркотия. В този случай, красивият грим на снимката за заснемане няма да работи.

Популярни места

Днес изборът на места за фотосесия е разнообразен. Стрелбата може да се извършва в природата, у дома, в студиото и дори на плажа. Изборът зависи от въображението и възможностите на фотографа, както и от желанията на клиента.

Фотосесиите за природата са една от най-популярните възможности. Нищо няма да подчертае красотата на момента като зеленината на дърветата, дивите цветя, есенния парк, цветните листа, плажа или белия сняг. Ако фотографът е професионалист в своята област, фона на снимката ще изглежда така, сякаш е заснет в най-добрите места в света.

Подходящ е наситен грим с изразени черти на лицето, така че те не се губят на общия фон.

Домашната фотография ви позволява да уловите най-добрите моменти от щастлив семеен живот. Това не е минималистичен стил с всекидневния грим, както изглежда: това е цял свят, който може да бъде демонстриран в емоции и чувства. Този грим позволява цял арсенал от козметика - с подходящ избор на нюанси в полза на естествеността.

Фотосесия в студиото - вид игра. Такъв е случаят, когато гримът може да бъде различен по степен на интензивност. Въпреки това не трябва да забравяме, че студийната светлина може да намали наситеността на реалния грим. Ако снимането се извършва в студиото, интензивността на грима трябва да бъде по-голяма. Дневната светлина (естествено) е по-мека, така че гримът може да бъде по-нежен и естествен.

полагане

Прическа - важен момент на стрелба. Без него гримът няма да изглежда красиво. Фотосесия е специален повод, така че просто отдаването под наем на косата ви не е опция. Необходимо е да им се даде обем, да се изкривят непокорни къдрици. Дори обичайният стил на бизнес жена не приема простота при снимане. Необходимо е полагане, независимо дали е скромен романтичен или луксозен вечерен облик.

екипировки

Необходимите дрехи се подбират съобразно избраната тема и помагат за по-добро проникване в атмосферата на фотографията. Благодарение на нея образът става уместен и завършен.

Изборът на облекло трябва да се третира внимателно, в противен случай изображението не съответства на темата, фона и експозицията.

идеи

Темата на фотосесиите е много разнообразна. Опитните фотографи могат да предложат най-необичайните идеи с костюми и интериор, които отговарят на всички предпочитания.

Най-важните и интересни теми за заснемане са:

• морски фантазии (образът на русалка, младежи, капитан, сирени);

• тъмни скици (вампири, произведения на Хелоуин, призраци);

• бизнес стрелба (чудесно за портфолио);

• семейни почивки (на коледната елха, коледни сцени, рожден ден, отдих на открито);

• цветни мотиви (експозиция с големи и обемни цветове);

• образ на Амазонка (стил съблазнител, често на плажа);

• фотосесии в очакване на бебето (нежни и докосващи моменти);

• романтични и сватбени продукции (любовни истории в снимки);

• първите бебета за бебета (в обикновени или костюмирани дрехи - кръщенета, изображение на цвете, балерина, коте и др.);

• моделни портфейлиo (изгодни перспективи на моделите за планираната работа);

• куклени изображения (заснемане на деца с увеличени интериорни предмети, големи четки за коса, огледала, лъкове, в които детето играе ролята на кукла Барби, Winx);

• спортни изяви във фитнеса или на улицата (Демонстрация на красотата и годността на тялото).

Фотосесия може да се състои от две или три теми, както и да се извършва в определена цветова гама (син, розов, сив). В този случай облеклото, гримът и мебелите са ехо на цвят.

За бременни

Чакането на дете е специална тема. Ако през този период не се появи алергия към козметика, можете да си позволите сенките, спиралата и червилото. Сенките по-добре избират естествено. Това са леки, бежови цветове, шоколад, кафяво, сиво и опушено. По-добре е да откажете черния цвят на сенките: той ще опрости изображението и ще добави сянка. Не използвайте червени пигменти: те ще направят очите болни, подути и сълзени.

Като цяло, гримът ще бъде по-интензивен, отколкото всеки ден, но не толкова ярък като вечерта:

• с кафяв молив, по линията на растеж на миглите прекарват тънка линия;

• над линията и през целия век разпределяйте сенките на тона, по-тъмен от естествения цвят на кожата, като изпълнявате пера;

• започвайки от центъра на горния клепач, Сенките подчертават външния ъгъл по-ярко, плавно свързват сенките;

• тъмният тон завършва възпроизвеждането в сянка: нанася се с тънка четка, като се подчертава външният ъгъл и се засенчва леко;

• ако искате да подобрите ефекта на големите очи, Можете да използвате черен молив, увеличавайки яркостта на външния ъгъл;

• вътрешният ъгъл се освобождава от червения подтон използване на бели сенки с задължително засенчване;

последният щрих ще бъде спирала.

Амазонски грим

Образът на съблазнителна красота - любима тема на нежния пол. Тъй като този стил предполага естествена светлина, работата използва омбра с меко перо:

• след нанасяне на основата върху горната подвижна, както и на долния клепач и вътрешния ъгъл поставят светли сенки и ги засенчват;

• по-тъмните сенки се добавят към долния клепач, нежно комбиниране на два тона;

по-тъмен цвят подчертава външния ъгъл на окото и добавете дълбочина, като начертаете сгъвка над горния клепач с сянка;

тъмният тон се комбинира с другите два, ако е необходимо, сгънете гънката с четка;

• веждите леко подчертават оставащата сянка на пискюла, без да забравяте да ги разресвате със специална четка;

• по протежение на растежа на миглите на горния клепач начертайте линия с молив, без да забравяме външния ъгъл, след това леко свържете линията с тъмната сянка;

Остава да направите очите с спирала: три слоя върху горните мигли, една или две - на долната;

• миглите се разчесат, премахване на лепкавостта.

За да направите изображението по-чувствено, Можете да грим устни розово или коралово червило.

За семейна стрелба

Мамината грим трябва да пренася не само външна, но и вътрешна красота. Това е отпочинал, здрав и щастлив поглед. Нуждае се от акцент върху здравето на кожата.

Ако възрастта на детето (децата) е малка, това е достатъчно, за да се разпраши кожата. Момичетата могат да гримират миглите и леко засенчват очи с нюанси на естествени нюанси.

Момчетата и мъжете не се нуждаят от допълнителен „декор“: ронливият прах е повече от достатъчен. Разбира се, ако кожата се нуждае от корекция, тогава трябва да го направите. В противен случай ще изглежда очевидно появата на неподредена кожа на фона на красива майка.

Ръководство и правила стъпка по стъпка

Ако не можете да използвате услугите на професионален гримьор, можете да правите всичко у дома. В този случай основата е да се вземе стъпка по стъпка майсторски клас и стриктно да се следват всички препоръки. Обикновено инструкциите на стилистите не са толкова сложни, колкото изглежда на пръв поглед. Основното е да се отхвърли принципът "колкото повече, толкова по-добре". Инструкциите за грим ще се радват на най-добрия резултат, отколкото ако се опитате да експериментирате с професионален урок.

Основните правила на грима са:

• задължително използване на базата данни;

• равен и чист тон на лицето;

• няма мазен;

• компетентно поставяне на акценти;

• основен фокус - очи;

• липса на съперничество на очите, веждите и устните;

• прилагане на тон не само върху лицето, но и върху деколтето.

обучение

Не е тайна, че успехът на грима зависи до голяма степен от чистотата на кожата на лицето. Никога гримът няма да изглежда красиво, ако тонусът на лицето е възпален, има раздразнения по кожата, тъмни кръгове около очите или старинни петна.Това пречи на акцента и принуждава фотографа да „почисти” кожата за дълго време с графичен редактор.

Няма значение дали цветът или черно-белите рамки са планирани: кожата трябва да бъде гладка, чиста и красива. Трябва предварително да се погрижим за нейното здраве. Ако е необходимо, лекувайте проблемните зони на лицето.

Гримът не трябва да разваля нищо: поръчване на фотосесия, трябва да запомните не само за здравето и красотата на лицето. Важно е гледката да е отпочинала. Затова си заслужава да се погрижите предварително за режима на сън, а също и да не забравите да подреждате ноктите си: такива дреболии могат незабавно да унищожат перфектната картина.

Освен това, преди да снимате, не трябва да пиете много течност, така че лицето ви да не изглежда подуто. Не яжте пикантни храни, за да не предизвиква акне. И не бъдете ревностни с използването на ексфолианти: силно дразнене на кожата не скрива никакъв грим.

Как да го направите сами?

Преди да нанесете грим, трябва да почистите кожата, да я измиете със студена вода: тя ще стесни порите и ще забави производството на себум. Тогава се нуждаете от тоник. За да се изравни тона на лицето с помощта на основа от два нюанса: тъмно поставете първия слой, маскирайки цялостния фон.

Светлият нюанс играе ролята на коректор и помага, ако няма коректор. С него напълно скрийте акне и тъмни кръгове около очите. Слоевете не трябва да бъдат прекалено плътни, в противен случай крема ще се запуши и бръчките могат да се появят в цялата красота на снимката, подчертавайки израженията на лицето.

След основата се поставя насипен прах по лицето, без да се забравя да се направи плавен преход от лицето към зоната на деколтето. Цветът на праха трябва да бъде идентичен с тена.

Така че лицето на снимката не изглежда бледо, те нанасят малко руж и продължават да оформят очите.

Очи и вежди

Очи - огледало на душата, това е основата на грима. Те трябва да се открояват на фона на безупречна кожа. За да ги направят основният фокус, трябва внимателно да рисувате. Гримьорите препоръчват да се използва базата преди нанасянето на сенките: така козметиката няма да се преобърне в гънките на клепачите, а гримът ще се държи достатъчно дълго, без да е необходимо да се коригира.

На гримьорите се препоръчва да не използват очна линия: добавя няколко години на възраст и променя формата на очите, като ги лишава от естествената им красота. След работа с сенките по протежение на растежа на миглите на движещия се клепач, начертайте линия с черен или кафяв молив. Това ще даде изразителен поглед. Ако искате да я отворите и да увеличите размера на очите си, можете да маркирате външния ъгъл с молив, да ходите по растежа на миглите с бели сенки, а след това да приготвите миглите с спирала, без да забравяте да ги завъртите с инструмент за къдрене.

Веждите трябва да са малко по-леки от очите. В идеалния случай, брюнетките имат малко по-светъл тон на косата си, а блондинките имат тон два тона. Формата на веждите се подчертава с молив, след това се засенчва с четка, отстранявайки острата линия.

устни

Основното правило на акцента не е съперничество. Устните трябва да бъдат чувствени и естествени. Мазният блясък и седефът са изключени: такава козметика ще създаде акценти на снимката.

Ако искате устните ви да изглеждат закръглени, но естествени, можете да използвате една интересна техника: светло червило се нанася върху центъра - и с четка се простира до контурите. Това създава визуално облекчение и не прекъсва акцента върху очите.

Ако тонът на устните е еднакъв, препоръчително е да очертаете контурите с молив с подобен нюанс, в противен случай снимката няма да бъде дори с контурите.

Как да направите грим за фотосесия - в следващото видео.

Коментари
Автор на коментар

Рокли

Поли

блузи