Грим със стрелки

Грим със стрелки

Говори се, че очите са прозорец към душата. Може би това обяснява защо прекрасният пол отделя голямо внимание на грима на очите. От друга страна, жените често са мотивирани от простото желание да изглеждат красиво и подчертават очите си, правейки ги по-изразителни, повече. За тази цел се използват различни техники и инструменти, а един от най-популярните варианти за коригиране на формата на очите е грим със стрелки.

Какво е грим със стрелки?

Има много различни версии на този грим, но така нареченият египетски стил отдавна се смята за класически вариант. Този грим е много популярен, той оправдава дългата си история.

Този тип грим предоставя широки възможности за експерименти, защото няма един единствен шаблон, който да показва как трябва да изглежда този грим. Обикновено момичетата се ръководят от собственото си въображение и идеи, които след това въплъщават в очите си - или като грим за всеки ден, или като вечерен поглед.

Първо трябва да разберете какви видове стрели са и как те се различават един от друг. Така че:

  • Тънки стрелки Те са чудесен начин да подчертаете очите си, без да правите ярък грим. Това ще бъде удобно за ежедневния образ, защото създаването на едва забележими стрели не отнема много време. Тази процедура не изисква високо ниво на умения.
  • Двойна стрелка подходящ за онези момичета, които са уморени от сравнително прост и ненатрапчив грим. Ето защо първо можете да направите една стрелка, а след това - активен фокус върху долния клепач.
  • Перо от стрелаВероятно един от най-разнообразните трикове. Подходящ е за ежедневна визия с деликатни тонове, безтегловни текстури и плавни линии. Това ще бъде идеалното решение за вечерта. Достатъчно е да смените цветовата схема, да добавите блясък - и тук е готов луксозен образ!

Характеристики и предимства

В различни ситуации са необходими различни опции - например, понякога се нуждаете от нежен грим, който ще изглежда естествено и ще направи изображението по-светло. В такива случаи стрелките са незаменими, за да създадат красив, женствен и деликатен вид. От друга страна, този грим е доста лесен за превръщане в фатален и съблазнителен, като се използва комбинация от стрели с червено червило. Тя ще действа като акцент в този грим, което ще придаде съблазняване на облика на момичето.

В тези два примера лесно може да се види, че стрелите са много гъвкава техника във визажа. Може да се използва за различни поводи и събития, които се случват в живота. Благодарение на това стрелките никога няма да излязат от модата и винаги ще бъдат популярни.

Освен това има голям брой различни вариации на стрелите, които вече се дължат на определени тенденции на сезона. Наскоро популярни стрели с перушина, които са известни със своята гъвкавост. Те са идеално съчетани с ярък грим и перфектно се вписват в нежен образ. Универсален и известен грим с две стрелки. Въпреки това, планирайки да експериментирате, е необходимо да разберете какъв вид този грим отговаря на отделните външни характеристики. Това трябва да се има предвид при избора на цвета на лайнера и молива.

Цветните стрелки са хит този сезон.Особено популярни са не само разноцветни, но и блестящи варианти - те ще създадат различен ефект върху очите, те ще могат да коригират формата си.

Много момичета, избирайки цвета на очната линия, се ръководят от съображения за любимия си цвят, но тази позиция е погрешна, защото често води до създаването на абсурден образ. Палитрата от козметични продукти трябва да се комбинира с външни данни.

Класическият вариант на този грим е черната стрелка, която придоби популярност в средата на миналия век. Това се дължи на популярността на такива холивудски красавици Мерилин Монро и Одри Хепбърнкоито всичките им изгледи показваха луксозен образ, където основният акцент беше разочарован.

Черните стрелки са подходящи за абсолютно всички, защото е изключително универсален нюанс, който се съчетава с всякакъв вид външен вид и по никакъв начин. Единственият минус, който може да се намери в този грим, е възможно визуално намаляване на очите. Колкото по-малки са очите, толкова по-тънка трябва да бъде стрелката. Поради тази причина момичетата се обръщат към оцветителите - не само освежават грима, но и визуално увеличават очите, създавайки ефекта на отворен поглед.

Това е особено вярно за онези жени, които имат тесни очи. Тази опция е чудесна възможност да ги коригираме.

Въпреки това е важно да знаете, че трябва да изберете палитра от моливи, които да съответстват на цвета на ириса.

Що се отнася до "блещукането", си струва да се отбележи, че те могат да дадат изразителност на външния вид. Популярни златни и сребърни лайнери. Те ще играят интересно както на слънце, така и на вечерна светлина. Поради интензивността на такива нюанси не се препоръчва да ги използвате в комбинация с ярки сенки - когато правите грим за всеки ден.

Видове грим

Както бе отбелязано по-горе, техниката на стрелките е много разнообразна, не е лесно да се научи. Въпреки това, за да се създаде един наистина красив образ, е необходимо да се разбере какви варианти на визаж съществуват.

Тъй като изкуството на водене на очите се разпространява по целия свят от изток, то за начало си струва да се разгледа така нареченият ориенталски грим. Известно е, че основната отличителна черта на източноазиатския регион е строгостта на морала, която се отразява във всички сфери на живота, включително и в облика на момиче.

Именно поради това жените създават скучен ежедневен грим с помощта на черни стрели, които перфектно удължават очите, правейки ги бадемовидни (както казват някои, "котка").

Така наречената класическа форма на стрели е възникнала в началото на 50-те и 60-те години на миналия век. В тази версия на жената се проваля клепачите, не толкова, за да се коригира формата на очите. Те правят това, за да им дадат съпричастност и акцент върху тази област. Оттогава тези изображения често се използват от дивите на червения килим, различни вечерни събития. Днес стилистите изпълняват тази техника със светли, светли сенки, защото това създава допълнителен контраст и придава на визията динамика.

Някои момичета обичат да създават шокиращи погледи, а за това рисуват широки, дебели стрели - по примера на някога популярния Amy Winehouse, Важно е обаче да се разбере, че изпълнителят има сценичен образ, който не се използва много често в ежедневието. Това е основната грешка, направена от жените: такива решения не са подходящи за дневен грим, защото са прекалено ярки за ежедневен поглед.

Освен това, тези стрели категорично не могат да се използват като грим за предстоящия век, защото те ще направят изражението на лицето уморено, а външният вид - тъп и тежък. Поради интензивността на очната линия, самите очи ще изглеждат малки.

В тези случаи трябва да се обърнете към грим за осветяване на очите, който ще бъде представен, например, с голи сенки и най-добрите черни, сиви или кафяви стрелки. Комбинацията от сенките на естествената палитра и не много закачливата очна линия е сравнително просто решение за създаване на прост, деликатен и деликатен грим за всеки ден.

Многоцветна и метализирана козметика ще бъде подходяща за вечерно излизане. Погледът, оформен от златен или сребърен блясък, ще удиви хората около вас със своята красота. Момичето ще се счита за много смело, защото дори и днес не всяка дама ще реши да създаде такъв закачлив поглед.

Можем да препоръчаме плавен преход от класически към авангард като междинна версия с цветни стрелки. Оранжевият и червеният цвят едва ли си струва да се използват в ежедневието, защото изискват професионален подход и разбиране на спецификата на продукта. Но тъмно зелено, индиго или наситен вино ще предостави на всички момичета с достатъчно възможности за експерименти.

Основното правило за създаване на външен вид е умереността. Съгласен съм, че изглежда смешно, когато бизнес дама дойде да работи с вечерен грим, така че трябва да се ръководи не само от въображението си. Тя трябва да бъде ограничена до социалния контекст и дейности, към които се извършва този или онзи състав.

Какво да нарисувате?

Днес козметичният пазар е пълен с разнообразие от козметични продукти, следователно, за да се създаде „избирателна активност“, те използват не само молив, но и много други средства.

Много популярен течна очна линия с четка, Такава козметика ще бъде идеален вариант за онези момичета, които вече са обучени и могат уверено да нарисуват дори стрели. При използването на този инструмент е необходимо да се вземе под внимание течната консистенция на продукта и да не се прекалява с количеството на очната линия върху четката, в противен случай ще получите дебели широки стрели, които се отдалечават от всички. Прекомерната облицовка ще се отпечата на горния клепач - това само ще развали изображението.

Тези лайнери се предлагат в различни цветове, включително метализирана палитра.

Маркер за очна линия Той има редица предимства в сравнение с конвенционалната течност. Поради своята форма тя лежи удобно в ръката и положението на маркера влияе директно върху формата на стрелките и тяхната посока. Тук липсва проблемът с излишните средства върху четката, защото при прилагането на този тип очна линия, козметиката винаги се използва равномерно и икономично. Проблемът с този продукт е само, че той изсъхва достатъчно бързо, така че няма начин да се коригират произтичащите грешки. Инструментът трябва да се използва възможно най-внимателно.

молив е традиционният начин за създаване на такъв грим. Такива стрели ще помогнат за ненатрапчиво коригиране на формата на очите. Не можете да се страхувате от грешки, защото моливът лесно се изтрива. За онези, които току-що започват да учат стрелците, най-подходящият продукт ще бъде мек молив - или инструмент на базата на прах, което ще доведе до не много ясен контур. Въпреки това, трябва да се отбележи, че с всички лекота на използване минус моливи е фактът, че такова покритие може да намаже или избледняват.

сянка интересно, защото те ви позволяват да създадете мек грим - например стрела с пернати, основата на която често са едни и същи сенки. Тази опция е особено подходяща за дневно изображение, в което няма ясни линии, но има лекота.

Очила за лице с гел или крем използвани главно от професионални гримьори, тъй като такава козметика изисква високо ниво на умения и достатъчен опит със сложни инструменти. Начертаните по този начин стрелки се вписват перфектно - нито изсъхват веднага, когато се прилагат, така че има възможност да се коригират някои недостатъци и неточности.Освен това геловете и кремовете са устойчиви.

Важно е да имате със себе си специални аксесоари за прилагане на този продукт - плоски скосени четки.

Важно е да се разбере, че изборът на козметика зависи от това какъв ефект искате да постигнете. Ако целта е да се създаде шикозен вечерен грим с леко докосване на реколта, тогава трябва да използвате течна очна линия - може би с помощта на блясък и метализирани частици. От друга страна, ако създадете нежен грим, трябва да се обърнете към сенките, моливите или различни пигменти. Такива стрели ще бъдат еднакво изгодни за гледане на дневния образ, под формата на "солисти" на грима и вечерта.

Главното е, че текстурите се комбинират помежду си и са подходящи за определено събитие.

Постепенно приложение и използвани техники

След като се справихме с видовете грим и необходимите инструменти, си струва да говорим за това как да си направим грим. От първия път стрелките далеч не се получават от всички, така че не трябва да се разстройвате, ако изведнъж срещнете грешки. Те са неизбежни и само постоянни практикуващи могат да ги оправят. За да избегнете повечето от типичните проблеми, трябва да разберете урока, в който процесът на създаване на грим за очите е описан на етапи.

Преди да приложите очна линия трябва да направите тонуса на лицето. За да направите това, скрийте проблемните области на коректора. Необходимо е да се изравни тона на лицето с тонален инструмент. Необходимо е да се подготвят клепачите. За да направите това, те трябва да бъдат обезмаслени и да им постави специален лосион, в който няма алкохол, а след това - грунд.

Ако планирате да използвате сенки, не е необходимо да „играете“ с цветове. По-добре е да използвате нюанс - може би със светли искри. Това ще създаде естествен образ, който е особено важен за летен грим. От друга страна, ако създадете привличащ погледа грим за окото, тогава трябва да погледнете плътната консистенция с тъмна палитра: синьо, зелено, кафяво.

Хеновите стрелки са особено красиви, но този материал е доста труден за употреба, така че не се използва много често. Можете да играете на контраста и да създавате грим с бели или лъскави стрели, които изглеждат авангардни и революционни. Покрийте очите си и внимателно начертайте линия. Ако се оказа неравномерно, то може да бъде коригирано. За да избегнете грешки, можете да използвате специални шаблони, които ви позволяват да нарисувате перфектни стрели. По-добре е да нарисувате тънки линии, защото ще бъде по-лесно да добавите няколко удара, отколкото да отстраните грешки.

Опитайте се да начертаете стрелките колкото е възможно по-близо до линията на миглите. За да направите това, можете да дръпнете малко клепач. Оцветете миглите с спирала, но избягвайте ефекта на "паяк". Това намалява цената на изображението. Стрелците изглеждат особено впечатляващи с дълги (например фалшиви) мигли. Не забравяйте, че индивидуалните детайли на външния вид трябва да се комбинират един с друг, така че да съвпадат червилото с формата, цвета и вида на стрелите. Печеливша е да се използва прашен розов оттенък като покритие върху устните.

За да научите как да създадете перфектен грим, научете повече инструкции за видеото стъпка по стъпка и практикувайте повече.

Кой е подходящ?

Има огромен брой идеи за изпълнението на стрели в грим. Така че кой го интересува:

  • За бадемови очи подходящи са стрелките с всякаква дебелина, дължина и огъване. Основното нещо - не се включат в експерименти, защото тази форма на очите е добра. Няма нужда да поправяте нещо, но можете да развалите всичко. Ето защо, за момиче с този тип очи, е по-добре да се използват изпитаните във времето опции на стрелките: двойни, перо и класически.
  • Кръгли очи необходима е корекция под формата на тяхното удължаване, затова жените използват течна очна линия, начертавайки дълга стрелка. Тази техника включва премахване на стрелката отвъд окото.
  • азиатски Трябва да начертаете широка линия по линията на миглите. Той е в състояние да визуално заобикаля очите, но е важно да не прави очите тежки.
  • Момичета с дълбоки очиТрябва да се помни, че линията на стрелката не трябва да е твърде твърда и дебела. Използвайте меки текстури и подчертайте долния клепач с бял молив. Това ще направи изгледа "лесен".
  • С изпъкнали очи трябва да скриете излишния обем. За целта използвайте не много наситен кафяв или сив цвят (изберете моливи). Това ще скрие подпухналостта под очите.
  • Визуално подчертайте горния клепач Можете, като насочите стрелката към храма - но не много, за да не се получи тежък вид.
  • Най-трудният случай в грима на окото - висящ клепач, това не позволява напълно да отключите потенциала на грима и ви кара да откажете да използвате стрелките. Дори и да са готови, те все пак ще се припокриват с горния клепач, който виси над движещата се част. В този случай е необходимо да се ограничат сенките и спиралата. Дори и с тези опростени инструменти, можете да създадете луксозен грим.

Формата на очите не е единственият критерий, по който трябва да се подберат вида на стрелите. Важен момент е цветният тип - например, брюнетки и кафяви жени са подходящи за почти всички нюанси на очната линия, но при блондинките изборът е ограничен само до светли и сиви нюанси, които няма да контрастират с външния вид.

Стрелки - един от най-популярните видове грим, който може да превърне едно момиче, което я прави да изглежда "отворена" и изразителна. За да постигнете правилния ефект, трябва да тренирате много. Всеки път гримът за очите ще стане по-добър и по-добър, а изображенията ще бъдат луксозни, но в същото време деликатни.

Стрелките ще помогнат да се подчертае изразителността на големите очи и визуално да се увеличат малките очи. В това видео са събрани 6 опции за различни стрелци.

Коментари
Автор на коментар

Рокли

Поли

блузи