Красив грим за очите

Красив грим за очите

Очи - в основата на всеки грим и обект на внимание на другите. Начинът, по който те допринасят, зависи от настроението на жената и нейното самочувствие. Професионалните гримьори обръщат голямо внимание на правилния подход към подчертаването на очите. Важно е да се подчертае тяхната красота, но не и да се лиши от естествения им чар. Красивият грим за очите е тема, която вълнува много жени.

репетиция

Грим очите днес е сравнима с изкуството на художника. Задачата на гримьора е да покаже дълбочината и изразителността на погледа, като остави на жената правото на индивидуалност. Използвайки различни техники за грим, можете да създадете подходящи изображения за всеки стил. Формата на очите на всеки представител на нежния пол е индивидуална. Определя метода за нанасяне на козметика.

Поради променливото настроение жената постоянно търси перфектния грим, който би я представил в най-добрата светлина. Благодарение на такива експерименти, гримът за очите днес е толкова разнообразен, че ви позволява да опитате на всяко изображение по отношение на най-взискателните предпочитания.

Трябва да се отбележи, че гримът на очите от различни цветове се различава в редица нюанси. Какво е добро за брюнетка, не подхожда блондинка. Освен това трябва да имате предвид вида на цвета и цвета на кожата.

Какво е необходимо?

При избора на козметика за очите трябва да се вземат предвид много фактори. В допълнение към арсенала на правилната козметика и четки за приложение, трябва да се погрижите за подготовката на кожата. В допълнение, за да изберете перфектния грим, трябва да вземете под внимание цвета, разреза и дълбочината на очите.

Основното правило на безупречния грим е перфектната кожа. Очите не изглеждат красиво, ако са заобиколени от пигментни петна и акне. Хигиената и грижата за дермата са задължителни, затова първо трябва да подредите кожата.

Пригответе плавен фон

Изборът на козметика не може да бъде случайна. Препоръчително е да купувате продукти, маркирани с HD, като осигурявате най-естествения резултат с плътно нанасяне, когато трябва да скриете недостатъците на кожата. За да изглеждате перфектно, трябва да:

 • база за грим;
 • основа;
 • коректор;
 • насипен прах.

В козметичната чанта винаги трябва да има два нюанса на фундамента: тъмен тон е необходим за подравняване на основата, лека маска, която не е възможно да скрие първия слой.

В допълнение към тоналников, имате нужда от коректор. Придава на кожата перфектен вид и тонусът трябва да бъде с един нюанс по-светъл от кожата. Той изравнява тена и е незаменим, ако няма лека основа. Прахът е необходим ронлив: той лежи с тънък, полупрозрачен слой, като в същото време придава на кожата тъпота.

Козметика и инструменти

Гримът за очите е пълен без използване на четки:

 • блясък със скосени дръжки (оформяне на вежди);
 • тесен кръг (поставяне на акценти);
 • малки (прилагане на сенки);
 • кръгла среда (засенчващи сенки).

Грим очите не могат да бъдат реализирани без красиви сенки. Текстурата им може да бъде матирана, бляскава (бляскава), блестяща. Сенките се предлагат в няколко разновидности:

 • сух (единичен или в комплект с апликатор);
 • под формата на молив (удобен вариант за начинаещи);
 • течност (ултраустойчива, алтернатива на течната очна линия);
 • крем за сянка (омекотен първо молив).

Най-необходимите са сухи, други са избрани по желание.

Не се допускат писъци и киселинни бои: цветовата палитра на сенките трябва да бъде благородна. Ако искате да добавите креативност и лукс, можете да използвате кристали.

За да подчертаете очите, за да направите очите си широки и изразителни, ние се нуждаем от подходящи акценти. В калъфа трябва да има молив и очна линия.За промяна на стила, трябва да си купите две цветови спирали: кафява и черна. Първият е подходящ в следобедните часове, вторият е незаменим вечер и е акцент на тържествен грим.

Красивият грим за очите не понася монотонността: един молив не е достатъчен. Често грим се прави в два или дори три нюанса. Затова се изискват кафяви, черни и бели моливи. Блондинките трябва да добавят сив молив към тази палитра: в комбинация със сенки, тя е способна да придаде лекота и естественост на образа.

Малко хора обръщат внимание на това, но без гладка, ясна и симетрична форма на веждите, перфектният грим за очите е невъзможен. Днес модната индустрия предлага разнообразни инструменти за грим. За безупречен вид ще са необходими вежди. Тази проста техника ви позволява да ги направите симетрични, докато променяте формата.

Минималният грим за веждите е молив. Не купувайте продукт от черен цвят: фокусът на грима са очите. Всичко останало е второстепенно. Когато добавяте молив към козметична чанта, трябва да вземете предвид неговия тон, като вземете предвид цвета на косата:

 1. Брилянтните брилянтни вежди трябва да са по-светли в тон от косата;
 2. Вещите на блондинките са малко по-тъмни от естествения цвят на къдриците.

Красивият грим за очите подчертава правилното червило.

Търсите меки, приглушени цветове, в противен случай червилото ще убие акцента на окото. Най-добрите тонове са прозрачни, естествени. Можете да използвате ярък цвят, но само в специални случаи или когато устните станат акцент.

Видове грим

Основните инструменти, които определят вида на грима са сянката, моливът или очната линия. От тях зависи интензивността и естеството на грима. В зависимост от дестинацията, гримът може да бъде:

 • всекидневен (Природен);
 • куклен (за азиатски очи);
 • вечер (богати и ярки);
 • професионален (за фотосесии).

Грим за всеки ден различен естествен.

Това е леко и просто грим око. По принцип, козметиката се използва естествени и приглушени тонове.

Куклен грим в стила на корейски жени е универсален и се отличава с наличието на леки нюанси на сенки и козметика от голата гама. Това е нежен грим за увиснали клепачи с отворен вид.

Вечерното изображение не може да бъде избелено: добре дошли светли, богати и дори тъмни тонове на палитрата. В курса са не само кафяви, но сини, зелени, златни, сребърни сенки, както и черни акценти под формата на лайнер и труп.

Професионалният грим се изпълнява от гримьор и предполага правилното поставяне на акцентите за камерата. Той винаги е наситен, но не и вулгарен, взема предвид определен образ, възраст, пол и предмет. Палитрата от тонове може да бъде разнообразна. В допълнение, може да се използва допълнителен декор (кристали, лице-арт).

Освен основните типове, красивият грим за очите се извършва с помощта на следните техники:

 1. "Банан" (дизайнът на подвижния век прилича на екзотичен плод);
 2. "Бърди" (техника, която прави горните клепачи да изглеждат като отворени крила на птица);
 3. Котешко око (промяна на формата на очите чрез очна линия, придаване на наклон на очите);
 4. молив (грим с моливи);
 5. "Опушени очи" (опушени грим очи, идеални за вечерни и церемониални събития).

Уроци за начинаещи

Направете красив грим за очите според силите на всяко момиче. Можете да следвате поетапния ритуал на професионални гримьори, прилагайки техните схеми и различни техники в практиката. За да се направи грим правилно и да се предотвратят грешки, по-добре е да не се експериментира с инструкциите на професионалистите.

В зависимост от формата и нарязването на очите, техниката за нанасяне на козметика може да бъде:

 1. класически;
 2. хоризонтална;
 3. вертикално;
 4. диагонал.

Всички техники са добри за дълбоките очи. Класически универсален и предназначен за очите от всякакъв вид и разрез. Хоризонтално може да се приложи за собствениците на изпъкнали и кръгли очи.

Използвайки различни техники, можете лесно да промените формата на очите, да ги направите изразителни и да ги представите в най-добрата светлина.

За кръгли очи

Основната задача е да се промени формата в посока с форма на бадеми. За основа се вземат матови сенки със среден и тъмен тон (седеф и светла сянка ще засилят закръглеността на очите).

Необходимо е да се приложи по-лек тон към областта на клепача от цилиарния край до линията на веждите. Тъмната сянка подчертава външния ъгъл и леко подчертава долния (фиксиран) клепач, намалявайки закръглеността на очите.

Задължителна корекция под формата на стрела на мобилен век, било то молив, специален маркер или очна линия. За изразителни очи, спиралата се нанася най-добре върху горните мигли, увеличавайки интензивността на слоя до външния ъгъл. Формата на веждите трябва да е ясна, но без творчески завои.

За бадемова форма

Бадемова форма на окото позволява много експерименти. Изберете котка или азиатски очи е лесно: имаме нужда от ярки сенки, молив и спирала. За да премахнете тежестта на външния вид, трябва да работите с формата на веждите, леко повдигайки външния ръб.

Ако искате да увеличите размера на очите, имате нужда от леки сенки: те се прилагат към горния клепач и леко подчертават долната.

После тона на по-тъмен акцент външен ъгъл.

За подобряване на ефекта е необходима тънка линия от бели сенки или молив. Кафявият контур от центъра на подвижния клепач и леко дъното ще промени формата на желаната. Последният удар ще бъде спирала в два слоя на горния и един на долния клепач. С помощта на стрелките трябва да внимавате: те вече могат да направят очите.

За светлина

Този цвят на очите се нуждае от светли нюанси на нюансите и акцент върху устните. Тъмните сенки не са желани, но ако косата е тъмна, тя е приемлива. Изборът на палитра от козметика зависи от конкретния случай и време на деня. Важно е да не претоварвате изображението с излишък от козметика.

Използването на светли нюанси ще даде лекота на гледката. Ако нанесете грим, прекалено силно подчертавате очите в стила на „опушени очи” през деня и дори приготвите устните си с ярко червило, видът ще бъде вулгарен и без вкус. Лекотата е по-лесно да се създаде с помощта на светлина, почти бели сенки във вътрешния ъгъл, бежово в центъра и нюанс на какао - в зоната на външния ъгъл. За да подчертаете очите, можете да използвате тъмно сива очна линия или молив с подобен цвят. Маскара на горния клепач - последното докосване.

За блатото

Блатни очи са необичайни и се нуждаят от акцент с помощта на молив или сенки. Такъв грим се подчинява на правилата на козметиката за леска и зелени очи. Всъщност, можете да използвате всякакви нюанси на козметиката, играта на контрасти е добре дошла, но съвпадението на тона на ириса и сенките не е позволено.

Черен мек молив е чудесно решение. Подчертава горните и долните клепачи и рисува стрела, която не трябва да е твърде тънка или широка. Блестящите сенки са нежелани, но непрозрачната светлина отвътре и тъмното от външния клепач са идеалното решение. Веждите не трябва да се подчертават с молив, а с нюанси, които съответстват на косата.

За кафяво

Идеалният нюанс се нуждае от правилния акцент. Светлите цветове на козметиката са подходящи за случаен вид, а вечерният грим се нуждае от ярка палитра, лайнер и черна спирала. Линиите трябва да са възможно най-тънки: отварят очите и не намаляват размера на очите. Отличен вариант би било засенчване на сенките с ефекта на омбре: острите преходи са неприемливи, в противен случай няма да можете да подчертаете естествената красота.

Ориенталският стил позволява на стрелите да бъдат по-дебели, но не е задължително да ги прави твърде дълги: това може да затвори външния вид. Миглите могат да се увеличат чрез ронлива пудра или специална двуфазна спирала. Изборът на очна линия за кафяви момичета е неограничен: използвайки техниката на контраста със сенките, тя може да бъде кафява, лилава, зелена, пурпурна.

За синьо

Синьооките естества по-добре да не претоварват красотата на очите с цяла артилерия от козметика.Небесният нюанс може да стане тъп на фона на широка очна линия и черни сенки. Този грим е подчинен на правилата за светли очи и се нуждае от лекота. Само по този начин тя ще бъде перфектна. Светли цветове са разрешени за вечерта, но тогава акцентът на устните е изключен.

Чести грешки

Гримът за очите не приема грешки. Преди да приложите козметика, трябва да имате предвид опита на гримьорите, като обясните причината за неуспешния грим:

 • липсата на основа под сянката намалява устойчивостта на козметиката;
 • твърде плътните слоеве на основата създават ефект на маска;
 • твърде лек коректор придава на очите издутина и прави торбичките под очите по-ярки;
 • ефектът на осветените очи се създава с помощта на коректор (не коректор!);
 • разрошени вежди развалят цялостното впечатление, прекалено тънка добавят възраст и лишават чертите на лицето;
 • туш за бучки и ефекта на лепкавост унищожава перфектния грим (изисква специален гребен и не повече от три слоя козметика);
 • син цвят на сенките е допустим само за кафяви очи и синьооки момичета (в някои случаи и на подиума);
 • използването на сенки с повече от три нюанса е неприемливо и грозно;
 • перлени сенки във външния ъгъл на окото развалят замисления стил: блясъкът на очите се постига с помощта на блестящ лайнер или седеф в центъра на клепача;
 • очната линия на фиксиран клепач застарява лицето, премахва широко отворения и изразителен поглед, прави очите по-малки;
 • изобилието на руж лишава образа на лекотата;
 • остри граници без плавен преход развалят целия грим (необходимо е засенчване);
 • очна линия каял прави очите по-малки;
 • лъскави сенки увеличават размера на очите, матово - намаляват;
 • идентичен цвят на очите и сенките е неприемлив (в краен случай, само молив или очна линия може да спаси грим);
 • червеният цвят на сенките прави очите болни, подути и сълзливи;
 • подчертавайки очите, не отделяйте вежди или устни.

Знаейки авторитетното мнение на стилистите, направете красив грим за очите не трудно.

Какво да стреля?

Премахването на грим е предпоставка, която позволява на кожата да запази младостта и красотата по-дълго. Ако не премахнете грима навреме, това ще доведе до запушване на порите, акне, акне, бръчки и преждевременно стареене на кожата.

Неприемливо е да спите с грим: от това миглите стават крехки и отслабени, тъмните кръгове около очите се открояват по-ярко, а кожата на клепачите получава сенилен тонус и отпуснатост.

Правилен грим се премахва по този начин: първо, червило, след това очи, а след това - кожата на лицето и деколтето. Гримът за очи се премахва в посока от вътрешния ъгъл навън с деликатни движения. Памучен тампон може да се овлажнява с вода, след което се добавя препарат за почистване: това ще спести отстраняване на грима.

По-добре е да се използва лосион, мицеларна вода или мляко: тяхното действие е по-нежно от сапуна. Други средства за отстраняване на грима включват масла: рициново, прасковено, бадемово. Можете да премахнете грима с помощта на японската техника: използвайки масло, нанесено върху цялото лице. В този случай след масажната процедура се осигурява миене на мус, след което се използва хидратиращ лосион.

Пяната има ефект на изсушаване, така че е нежелателно да се използва, тъй като ще изсуши кожата на клепачите.

Как да изберем цветовете?

За да не се сбъркате с избора на цветовата палитра, си струва да започнете от собствения си цвят на очите:

 • сини очи нюанси на праскова и коралов цвят са подходящи за природата с бежови тонове, козметиката в бежово и кафяво тони са в перфектна хармония с тонуса на кожата „слонова кост”;
 • зеленоок момичетата с топъл оттенък на кожата са показани голи и лилави цветове на палитрата, а ако тонуса на кожата е студен, по-добре е да се използва цвят тухла и кафе;
 • собственици на сиви очи Праховите и теракотните нюанси на палитрата са идеални за топъл тон на кожата, а за хладния цвят на кожата, обърнете внимание на бежовите и лилавите цветове;
 • с лешникови очи смесва се в лилаво, синьо и изумрудено нюанс на козметика;
 • тъмнокафяви очи нужда от бронзов, тъмен гола, блатна и изумруден цвят на сенките;
 • за хамелеонови очи (синьо-сиви), Можете да използвате стомана, светло синьо, разредена синя боя, графитен цвят, лилаво, бежово, сребристо-коралов, меден и тревисти нюанси на палитрата, в зависимост от тона на козметиката;
 • интересно решение за кафяви и блатни очи ще има черен и бял дим.

В допълнение, можете да вземете предвид вида на външния вид ("лекота").

Например, светлият вид (светъл тон на кожата, косата и очите) е по-подходящ за ярки цветове на козметиката, докато тъмните и необичайни сенки ще изглеждат по-добре на собствениците на тъмна коса и тъмна кожа.

Майсторски класове

Използвайки техниките на гримьори, можете да повторите всеки урок за грим.

За хамелеонови очи

Подравняване на цвета на кожата и използване на основата под сянката, започнете да създавате ярък грим:

 • с помощта на сянката на молива върху ресничната линия на горния клепач изчертайте стрела;
 • използвайки четката, стрелката е засенчена в посока от вътрешния ъгъл към външния;
 • остатъците от сенките прекарват няколко удара по долния клепач, усилвайки цвета до вътрешния ъгъл на окото;
 • тогава са необходими тъмни сенки за акцентиране на вътрешния ъгъл;
 • по протежение на линията на нарастване на миглите по долния клепач, черно привлича тънка линия, стрелката на върха трябва да бъде по-широка;
 • за да се придаде блестящ поглед, в основата на миглите се добавят течни сенки с блясък;
 • Остава да се напълнят миглите и да се разресват със специална четка.

"Опушени очи"

Шик грим мъгла днес е един от най-популярните. Той е способен да донесе в образа на лукса и тържествеността. И този грим е прост:

 • да запази сенки за дълго време, постави база;
 • след това използвайте черни сенки или специален молив, показващ гънката на горния клепач и не докосвайки центъра;
 • с помощта на плоска четка, извършвайте пера, след което ръбът на четката подчертава долния клепач и омекотява прехода;
 • центърът на горния клепач е пълен с сянка на контрастен цвят (например синьо) и разтяга тона на ъглите на окото, съчетавайки два нюанса на сенките;
 • с помощта на молив контурът на окото се отличава с тънка линия;
 • външният ъгъл е потъмнен и избелен;
 • Накрая, миглите са боядисани с черна спирала: два или три слоя са горната и едната или две са долните (боядисвайки миглите, те се разчесват, елиминирайки ефекта на „паяковите крака” - лепкави и бучки).

При извършване на красива грим за очите, не трябва да забравяте за формата на веждите: тя трябва да бъде добре поддържан.

Ако искате да подчертаете извивката и да демонстрирате яснота, светли сенки се прилагат към тона на по-светлия цвят на лицето в долната линия на растежа на челото.

Ще научите подробен видеоурок за създаване на красив грим от следващия видеоклип.

Коментари
Автор на коментар

Рокли

Поли

блузи