Грим за сини очи

Грим за сини очи

Колко различни сини очи могат да бъдат! В някои дами погледът е пълен с нежност, като кутия с котенца, а в други пронизва лед, като меча на опитен воин. Умно задайте правилния тон, който помага на грима. Колко умело да си играеш с цветове, форми и нюанси, така че от Снежната кралица в няколко удара на четката да се превърне в ангел, нека ти кажем точно сега.

Удобства

Накратко, основната характеристика на грима ще бъде способността да се премине от крайно към екстремно. Blue-eyed безумно отиде най-ярките, сладки нюанси на голи замръзнали палитри, но и изглежда може да украсява агресивни червени искри, и тя ще изглежда просто невероятно. Дори и максималният черен цвят само ще подчертае яркостта на синьото. Очите няма да бъдат загубени и няма да избледняват в изобилието на цвета около тях.

Ако искате да направите нежен грим, не се страхувайте да използвате розови нюанси. Тя може да бъде или най-леката, едва забележима сянка, или по-скоро наситено розово, класическият цвят на Барби. Всички нюанси на бежово и светло сиво също са на ваше разположение.

Когато става въпрос за по-ярък вечерен грим, всички нюанси на метални нюанси (злато, сребро, бронз, розово злато) са идеални за синьооките хора. Черните "опушени очи" - печеливша. Дълбоките тонове на вино или кръвно-червените цветове също перфектно подчертават синьото и подчертават вида, правейки го по-хищнически.

Реални цветови решения

Сините очи са трудни за разваляне, така че гримът може да бъде ярък, тъмен, гол, в кафяви тонове, лилаво, розово, бежово - абсолютно всички. Останалите са многобройни нюанси: формата на очите и лицето, цвят на косата, възраст, облекло ... Въпреки това, цветовите решения не са всички характеристики, които трябва да бъдат обсъдени. Обърнете внимание на местоположението и формата на очите.

За дълбок сет

Вашата основна цел ще бъде да изгладите различията в дълбочината на веждите и клепачите. Най-често за тези приеми се използва светла цветова гама, особено пастелни тонове. Подвижният клепач трябва да се превърне в по-тъмни "дрехи". Долната линия на пояса и външния ъгъл на окото също са визуално увеличени, като се използват тъмни цветове. Районът, граничещ с горната част на клепача, трябва да бъде покрит с преходна средна сянка, а зоната над веждата може да се боядисва с най-яркия, дори седефен тон. Допълнителен блясък ще ви помогне да направите външния вид още по-широк, така че можете да използвате маркер вместо сенки.

За малките

Първото нещо, което трябва да запомните, ако имате малки очи - черна очна линия - вашата ахилесова пета. Хвърли го, ако вече имаш такъв, и ако не, никога не купувай. Не можете да го използвате за добро. Вашият верен спътник трябва да бъде бял молив, който трябва да се приложи към вътрешния клепач.

Друг полезен инструмент в козметика е желязо за къдрене.

Усуканите мигли отварят очите, визуално правят очите повече, отколкото в действителност са. Не се препоръчва използването на фалшиви мигли. Те, като черните дебели стрели, много крият пространството. Ако искате да увеличите теглото си, увеличете миглите, но не прекалено дебел. Можете да опитате да използвате пакети, но с тях също трябва да знаете мярката.

Пепелно-сивата палитра е подходяща за сини очи. С него можете да добавите добър обем и в същото време да подчертаете цвета на ириса. По-долу ще намерите стъпка по стъпка инструкция „опушени очи” в сиви тонове, които можете да повторите без помощта на опитен гримьор.

За големи

На пръв поглед такива очи са мечта, но собствениците им също могат да срещнат някои трудности. Например, големите очи могат да бъдат твърде кръгли. В този случай най-добре е да използвате стрелките. Дайте на очите си малко източна естетика, леко издърпайте ъглите, за да постигнете по-голяма изразителност.

Ако проблемът с големите очи е, че те са твърде изпъкнали, използвайте минимум очна линия и максимум сенки.

С спирала също се опитвайте да не прекалявате. Няколко слоя гарван цвят ще ви направи комична Елвира, любовница на тъмнината. Ако искате да направите контур, нанесете го с молив и от вътрешната страна на окото. Нанесете тъмните нюанси на сенките върху движещата се част на клепача и боядисайте областта под веждите със светли цветове. Основното нещо - не използвайте перлени нюанси за това, те ще добавят ненужен обем, но само матово дори цветове. Ако искате да укрепите пигмента, използвайте грунд.

След като дефинирахме формата на очите, нека не забравяме за такъв важен фактор като цвета на косата. В зависимост от цвета и температурата, гримът може да варира значително.

Ние избираме в съответствие с цвета на косата

За русата

Класическата руска красота има сиво-сини очи и кафява коса. Момичета с такива данни не искат да претоварват многопластовия труден грим. Те са много подходящи за прост и естествен вид. Малка спирала, дори тен с капки розови оранжеви или розови нюанси, както и малки чисти стрели или леко прашен лек грим в сиви тонове - това е достатъчно, за да изглежда невероятно. Ако това е вечерен грим, можете да добавите малко златни или дори ръждясали нюанси, създавайки подобие на „опушени очи“. Плавни преходи - основната тайна на успешния грим.

За червено

Ако червеният цвят е вашият естествен цвят, това означава, че естествено сте получили бледа кожа. В тази ситуация очите на лицето ви вече се открояват като светло петно. За да направите интересен грим, достатъчно малка спирала и леки блещукащи розово-сиви оттенъци. Този грим изглежда доста скъп и не е твърде труден за изпълнение.

Също така, принадлежите към типа момичета, които, за да се открояват от тълпата, ще бъдат достатъчно ярки червила.

Сочен цикламен цвят на устните ви, малко руж по бузите, премахваме луничките с помощта на грунд и добра основа и сте готови да отидете. Червенокоси красавици и не много, но толкова зрелищни и още повече, така че не се притеснявайте, определено ще запомните.

Ако придобиете червения цвят, както и всичко, което обичате да се печете на слънце, златните нюанси ще ви изглеждат най-добре. Експериментирайки с цветове на дъгата, имате възможност да приличате на ученичка, която тайно е използвала козметична чанта от майка си. Не използвайте наперен цвят и ядрени нюанси. Ако искате да съживите лицето, направете го за сметка на червилото. Всичко ще ви подхожда, започвайки от кестеняво и завършвайки с голи бежови, почти прозрачни.

За жени с кафяви коси

Ако сте такъв Меган Фокс, почти всичко ще ви подхожда. Коварно оранжево, опасно лилаво или дори изумрудено зелено, всичко може да бъде „във времето“. Единственото нещо, на което трябва да обърнете внимание е тонът. Студен или топъл - това е въпросът. Не пречи на цветовете на различните температурни режими. Ако косата ви дава червено, не трябва да използвате студени нюанси в грима. Това ще предизвика несъответствие в изображението. Вашият ансамбъл трябва да бъде хармоничен, така че обръщайте внимание на отраженията и характеристиките на пигментите, разпръсквайки искрите и поведението на сенките в естествена светлина. Преди да сложите грим върху очите, можете да го опитате на гърба на ръката.

Изберете по тип на лицето

Най-важната роля в регулирането на грима по лицето на лицето ще бъде руж, маркер, бронзер, като цяло всичко, което може да се припише на техниката на скулптурата.

Директно самият цвят на очите ще повлияе на тона на същия прах.Например, с бледа кожа и сини очи, розовите цветове на захарта винаги ще изглеждат чудесно, а на по-загорял коралов портокал ще подчертае идеално синия оттенък. Можете да използвате така наречения "печен" руж, където, освен основния матов цвят, често има блясък. Blue-eyed е по-добре да изберете прах със златни гранули, а не със студено сияние.

правоъгълен

Дългата брадичка и високо чело трябва да бъдат балансирани. Визуално около бузите, поставяйки руж в центъра и засенчващ в хоризонтална посока. Нанесете доста видно руж в средата на брадичката. По-добре е да оцветявате с пръсти от средата до ръбовете, точно върху овалната повърхност. Освен това, можете да подчертаете скулите, да ги напуснете с бронзатор.

Сенките са по-добре да вземат светли тонове, защото визуално отварят очите си. Не забравяйте маркера. Нанесете го под веждите и над скулите. Освен това, можете да олекотите външния ъгъл на окото, едни и същи маркерни или бели матови сенки ще свършат отлична работа с това.

кръг

Борбата трябва да липсва на остри ъгли и добре дефинирани линии. За да направите това, ще трябва да вземете прах за няколко тона, които са по-тъмни от естествения ви тон на кожата и потъмняват областта на скулите. Ако искате да добавите руж, поставете ги във формата на триъгълник от бузата до носа с остър край, насочен към ухото. За да подчертаете очите, можете да използвате кафяво или черно оцветяване по контура. Основното нещо - добре смесете линията. По-добре е да се откажете от ясните стрелки, да направите повече грим със сенки, за да играете с обеми, както ви е необходимо.

квадрат

Широкото чело и почти същата долна челюст, практически успоредни на това, подсказват, че гримът ще изглади малко груби линии. Не забравяйте да използвате тоналната основа, за да зададете светлината на дъното на бузите и брадичката. Можете да използвате бронзатор или прах с няколко тона по-тъмни от обикновено, за да потъмните долната челюст и скулите. Опитайте се да постигнете триъгълно лице.

Важен аспект в тази форма ще бъдат веждите.

Трябва да се уверите, че те имат завой, така че те да повтарят формата на окото си. В същото време линията не трябва да бъде твърде геометрична. Преходът трябва да бъде мек, гладък, като нежна морска вълна.

Що се отнася до сенките, не използвайте ярки цветове или много различни цветове в едно изображение, те само ще привлекат вниманието към високото чело. Когато правите контур, забравете за черната очна линия, със сини очи би било по-добре да изглеждате кафяв, сив или лилав молив.

Видове грим

Грим за сините очи, обаче, както и за всеки друг е следните видове:

 1. Casual. Пастелните цветове, много внимателното оцветяване и най-естественият вид са ключовите понятия за грима за всеки ден. Тя не трябва да бъде прекалено закачлива, за да не отвлича вниманието от работата, но е достатъчно стилна, за да ви накара да се почувствате най-добре.

 2. Classic. Равен тон на лицето, очи със стрели, чист и малък, летен естествен руж и богати устни.

 3. Natural. Неговата функция не е само минимум козметика, тя може да не е толкова малка, най-важното е да се използват нюанси, близки до по-естествени цветове. Заменете черната спирала с кафява, не забравяйте да смесите очната линия с гъба, а нюансът на непрозрачните цветя е приоритет и устните могат да бъдат боядисани с молив за по-мек тон. Това е чудесна лятна опция.

 4. Изходно изображение Тъмните нюанси, блясък, ярки цветове - всичко това можете да си позволите вечер. Лицето ви може да се превърне в произведение на изкуството от всеки жанр - поп-арт, японски мотиви, реколта и т.н. Ключовата дума в този грим - "образ".

Идеи за зрелищни образи, които могат да бъдат реализирани независимо:

 1. Ориенталски грим. Ако искате вниманието ви да привлече цялото внимание, няма нищо по-добро от това да изберете такава южна техника. Тя е искрена и загадъчна.Много дебел слой мигли и дълги черни стрелки, които улавят и горния клепач, и долния ред на миглите, оформят вида като скъпа картина на франзела.

 2. Ярък празничен. Не е толкова важно къде отиваш: за рожден ден, корпоративно парти или просто за среща с приятели, тази вечер можеш да си позволиш малко боя. Опитайте например да добавите сочни оранжеви оттенъци. Когато от носа на носа си ще засенчи блестящ блясък, а от другата страна ще направите тъмен преход, гримът ще изглежда магически и перфектно ще подчертае синьото на очите ви.

 3. Театър. Тя се отличава с драматичен образ и ярки цветове. Това е грим, който ще се вижда от далечни редове. Дълги фалшиви мигли, аквамаринов тон на водната линия, леко ухапване на гъсти тъмни очни краища, грациозна стрела и дебели „опушени очи“ във виолетови тонове. Той е интригуващ, хипнотизиращ и може да се направи сам.

 4. Гримирайте за конкретна рокля или облекло. Разбира се, повечето момичета се интересуват от грим под бяла рокля. Да, сватбеният грим е един от най-популярните видове. Не претоварвайте образа на булката с ярки сенки. Най-често очите са украсени с опушени и розови цветя. За да направите изображението по-благородно, използвайте матови нюанси. Много меки стрелки, изчертани с помощта на тъмни сенки, също ще вкарат романтиката в образа, а буйният ред фалшиви мигли ще добави картина на кукла, невинност и свежест.

  Не забравяйте руж и много нежен, леко лъскав блясък за устни.

  Често момичетата със сини очи обичат да вземат рокли, за да съответстват на ириса, така че синя или тюркоазена рокля е популярна опция. Гримът в този случай може да бъде много подобен на сватбата. Същата светлина и мека, но в същото време доста многопластова и привлекателна.

Изберете грим в зависимост от възрастта:

 • Младежки грим може да бъде по-жив. Искате да добавите жълто - моля опитайте червено - вкусно. Младежта е добра, защото е много трудно да я развалят, така че ако искате експерименти, няма по-добро време да го направите. Можете да използвате искри, кристали, пера, фалшиви мигли - нови елементи и тенденции ще изглеждат важни за вас.

 • Възрастен грим за жени над 50 години трябва да бъдат по-сдържани. Трябва да се обърне повече внимание на тонуса на кожата и изравняването на релефа, отколкото на ярки цветове. Използвайте грундове, за да направите по-малко видими бръчки, тонална основа или плътен прах, които ще помогнат да скриете пигментацията и несъвършенствата. Малко руж ще даде свежест, красива, леко коригирана форма на веждите ще намали годините, а естествените цветове ще направят изглежда по-ярка.

Наръчник за начинаещи стъпка по стъпка

Нека разгледаме една от най-разнообразните техники, които могат да създадат както светъл тон, така и гъсто вечерно покритие. Този стил не ограничава възрастта, роклята или цвета на косата. Разбира се, говорим за опушени очи.

Ще създадем образ на примера на опушен сив оттенък, който е идеален за сините очи. Ние действаме на етапи:

 1. Първоначално подгответе очите, поставяйки основата под сянката. Това е важно, защото инструментът не само изравнява повърхността и ви позволява много да засенчвате сенките, но и подобрява цвета. Също така, грундът удължава съпротивлението на грима, което за мнозина ще стане важен фактор.

 2. Долен клепач обличаме във влак със сиви сенки. По-добре е те да са водоустойчиви или супер-устойчиви, защото сенките под очите през деня могат да се рушат и замъгляват контура.

 3. Горният подвижен клепач е боядисан в същия тон рисуване леко бадемова форма. Центърът на века може допълнително да бъде украсен с блестящ светъл нюанс на сивото.

 4. Водна линия както по-горе и по-долу ясно очертайте с черен молив. Важно е също така, че той е водоустойчив, в противен случай цялата конструкция ще се разпадне за няколко часа.

 5. В горната част на века нанесете тъмно кафяв тон и го смесете много добре.

 6. Пространство под челото Можете да осветлите с помощта на маркер бели сенки.

 7. Във вътрешния ъгъл очите добавят акцент от ярки коралови сенки.

 8. Миглите се навиват и оцветяват с мастило. Можете да приложите няколко слоя.

Както виждате, това е сравнително прост начин да изглеждате интересен, и въпреки факта, че "опушени очи" са свикнали да виждат всичко в черни плътни цветове, гримът ще бъде много лек, пълен.

Сега, когато имате напълно различни примери и възможности за вдъхновение, можете лесно да променяте грима си всеки ден. Опитайте се да подчертаете всички предимства, особено да подчертаете синьото на окото, защото това е толкова рядко. Всеки ден, вечер, празничен, дори сватбен грим сега винаги ще бъде перфектен, защото знаете какво ще ви подхожда и как умело можете да скриете недостатъците.

Бъдете красиви и не забравяйте, че най-добрата украса, която може да подчертае яркостта на очите е вашата искрена усмивка.

Ще научите повече за това как да създадете перфектния грим за сините и сините очи от следващото видео.

Коментари
Автор на коментар

Рокли

Поли

блузи