Как да приложим правилно сянката?

Как да приложим правилно сянката?

Гримът е много важна част от всеки модерен женски образ. С него можете да завършите образа и умело да поставите акценти в него. Смята се, че очите - огледало на душата, и затова най-често е гримът на очите, които отделят най-голямо внимание. Много жени се опитват да подчертаят грима си с помощта на сенки - и по този начин да разнообразят своя моден образ. За грим очите е красива и перфектно допълва изображението, трябва да знаете как да приложите сянка правилно.

Грим за очите

Гримът за очите е дълъг и труден процес. Това трябва да се направи правилно и внимателно, като се вземат предвид всички важни правила. Основната характеристика на този грим е, че тя може да се използва за визуална промяна на лицето, коригиране на формата на очите, трансформирането им.

 • Очите могат да бъдат направени визуално по-големи или по-малки., Често гримьори използват различни нюанси на сенките, за да увеличат очите.
 • Също така, ако имате доста дълбоки очиМожете също така лесно да регулирате това. С помощта на такава козметика можете да постигнете много визуални ефекти - например да промените местоположението на очите върху лицето. Правилно направете очите си, можете да ги подредите визуално или, напротив, да ги стесните.
 • Друга функция за грим със сенки е това С помощта на правилната техника за нанасяне можете да скриете такъв възрастов проблем като висящия клепач. Тя може да бъде скрита, а лицето ще изглежда по-младо, а кожата около очите - опъната.
 • Грим функция с сенки е, че те трябва да бъдат приложени към специална база. Това е много важно правило. Трябва да се спазва, за да не се търкаля козметиката върху клепачите. Това е особено вярно за грим за очите при горещо време.

Сенките за грим могат да трансформират външния ви вид и драматично да променят външния вид. Ето защо е важно да се следват всички препоръки на гримьори и основните правила за прилагане на сенки.

Видове грим

С помощта на сенки можете да направите всякакъв вид грим за очите.

Много необичаен грим е постоянен грим. Това татуировка перушина, която се извършва от специалист в салона или клиниката. Неговата характеристика е издръжливостта. Специална игла под кожата се инжектира пигменти, които го петна. Вашият грим ще изглежда като най-обикновен, но не е нужно да го освежавате всеки ден. Спасяваш себе си от ненужни проблеми. Но този грим не е много популярен, защото не всички жени могат да вземат решение за такава процедура. Ето защо много от тях използват обичайните козметични сенки, те могат да бъдат използвани за създаване на различни видове грим.

Можете да закупите молив за сянка, Такива инструменти са много удобни за прилагане, те създават усещане за влажен грим. Можете също така да направите много лек грим, използвайки ронливи сенки за очи. Те са много добри на кожата, докато въобще не се търкалят, дори и да не поставите специална база за тях. Те са чудесни за всякакъв вид грим. Такива продукти са универсални, но те трябва да се прилагат със специална четка, за да не се разпръскват под очите.

Най-популярният грим на сенките за очи е грим за опушени очи., Този интересен грим е комбинация от светли и тъмни нюанси, вариращи от млечно до черно (с преобладаване на тонове на последните). Такъв грим включва тази конкретна цветова схема и всички нюанси плавно се трансформират един в друг. Като правило, това е доста тъмен вид грим, който най-често се използва за създаване на стилен вечерен вид. Той е идеален за парти или други специални събития.

Някои хора предпочитат да правят едноцветен грим за клепачите, използвайки сенки за очи. Често завършва с тънки стрелки по клепача. Този грим е доста прост и гъвкав. Някои хора предпочитат да рисуват само горния клепач, но всички гримьори препоръчват боядисване и на долния, тъй като това е неразделна част от грима на очите с сенки. Ако правите лек дневен грим, можете да нанесете този грим само на горния клепач.

Сред видовете грим сенки подчертае грим с перакоето е чисто разпределение на цветовете и омекотяване на границите между различните нюанси. Можете също така да подчертаете обичайния грим, без да опереете, което е по-жизнено и закачливо. Като правило, гримьори не препоръчват боядисване на клепачите без перо, тъй като такъв грим не изглежда хармонично и е подходящ само за създаване на дръзко изображение.

Как да изберем козметика?

Изборът на сенки за очи зависи само от вашето желание.

Можете да си купите печени сенки, които имат доста гъста структура. Те са много висококачествени компресирани и са изложени на различни температури, когато са създадени. Ето защо те по правило са седефени. Те са много удобни и лесни за нанасяне, имат консистенция, поради която не се навиват на клепачите. Печената текстура може да направи приложението много лесно и бързо.

Най-често срещаният тип сянка, която най-често се предпочита от жените - прахообразни сенки., Като правило, това са трицветни сенки, но можете да използвате и двуцветна палитра. Обикновено палитрите с два или три нюанса на сенките се отличават с факта, че тонове от един комплект идват в една цветова гама. Те трябва да се използват заедно, леко размивайки линиите между тях. Има палитри за дневен грим, както и за вечерен грим. Някои комплекти имат контрастиращи цветове, но се предполага, че тези нюанси ще бъдат използвани заедно - за създаване на ярък образ.

Много производители произвеждат палитри с 10, 12 или повече нюанса. Това е много гъвкав комплект, който можете да използвате, за да създадете всякакъв вид грим за очите. Праховите сенки могат да бъдат както матови, така и лъскави., Най-добре е да се даде предпочитание на сенките с лек метален блясък, тъй като те са най-добре поставени върху клепачите. Някои момичета избират течни сенки, които могат да бъдат представени в кръгла бурканче или в тръба със специална четка.

Особеността на тази козметика е, че преди да я приложите, е наложително да се наложи база за сенките. В противен случай, те много бързо се търкалят, в клепачите ви ще се появят пропуски в областта на гънките. Такъв вид сенки добре залепват само на суха непрозрачна основа. Те трябва да се избират само ако планирате да закупите инструмент, който ще им служи като основа. Като правило, тези видове сенки са представени в разнообразни ярки цветове и всички нюанси са много красиви и богати.

Тази козметика е идеална за всеки специален случай.

Как да кандидатствам?

Сенките са вид козметика, която трябва да се прилага правилно, за да се постигне желания резултат. Най-добре е да използвате инструкции стъпка по стъпка, като постепенно прилагате различни нюанси на сенките завинаги. За да научите как красиво да подчертаете сенките на очите, трябва да прочетете инструкциите за употреба на такава козметика.

Най-простият метод на приложение, който начинаещите могат да използват, е да затъмни горния клепач в близост до гънката. В този случай вътрешната и главната част на века са олекотени, погледът става по-отворен, а очите са изразителни. Начинаещите ще бъдат достатъчно и няколко тона на този вид козметика, но за да създадете по-ярък професионален грим, трябва да използвате три цвята. Палитра от три нюанса е идеална за създаване на вечерен грим.

За да направите перфектни сенки за грим, трябва да се придържате към определена схема..

 • Първо, необходимо е да се приложи основният матов агент към клепачите. Неговата роля може да изпълнява фондация с плътна текстура, както и прах. Основата е проектирана да изравнява повърхността на клепачите и да ги спасява от блясъка.
 • След това е необходимо да се започне прилагането - от външния ъгъл на горния клепач. (от линията, която разделя мобилните и фиксираните части от нея). Окото трябва да е наполовина отворено. За това трябва да използвате само най-добрите четки. Този вид грим се нанася със специални четки или гъби - по цялата гънка. Имайте предвид, че това ще бъде най-тъмната част от вашия грим (с изключение на стрелките, ако планирате да ги рисувате).
 • След това е необходимо да се премине към използване на по-светъл нюанс на сенки, които трябва да покрият средната част на века. По-добре е, ако това ще бъде лек седеф от един основен нюанс. Освен това е важно да използвате козметика, която ви подхожда от вида на външния вид. Този цвят трябва да формира основата на вашия грим за очите. Освен това трябва да се комбинира със сенките, които поставяте на линията между движещата се част на века и върха. Опитайте се да изберете цвят, който е по-ярък от първия с 1 или 2 тона.
 • След това трябва да вземете най-леките сенки, които са във вашата палитра., Те трябва да се справят с ъгловата част на окото, която е в контакт с носа. Също така е необходимо да ги поставите под веждите, за да направят по-отворен външния вид. Вместо светли сенки, можете да използвате маркера. Сенките с блясък се нанасят най-добре в горната част на клепача, а тъмните сенки се препоръчват да се нарисува линията по протежение на гънката или линията по протежение на клепача.
 • Следващата стъпка е да внесете хармония във вашия образ., За да направите това, трябва внимателно да засенчвате сенките, правейки преходите гладки и омекотяващи линията. Това създава лек градиентен ефект, който изглежда много женствен и романтичен. Можете да разтегнете сенките нагоре или отстрани - в зависимост от формата на очите (особено ако искате да регулирате формата им). Някои жени първо прилагат очна линия, но това е погрешно, защото е по-добре да оцветите клепачите с молив над сенките. Линията може да бъде тънка и ясна, а може би и по-широка, с перушина. Можете да подчертаете цвета на косата и нюанса на окото, причинявайки линия на същия цвят по протежение на клепача. Тази опция е идеална за брюнетки и кафяви жени.
 • След като засенчвате линия по протежението на клепача в очна линия, можете да създадете опушен ефект или опушени очи, Този грим е много модерен и подходящ, той е идеален за създаване на вечерен поглед. За да направите очите по-широки и по-изразителни, трябва да направите и долния клепач. Неговата външна част също трябва да бъде по-тъмна (в сравнение с вътрешната). Линията по долния клепач трябва да бъде много тънка.

Опитайте се да не използвате много ярки нюанси, в противен случай можете да получите ефект на умора или появата на кръгове под очите. Необходимо е да изберете по-светли и по-светли нюанси.

 • След това можете да продължите с нанасянето на спирала, а след това - да рисувате устните, Важно е да се спазва следното правило: ако ярко осветявате очите със сенки, по-добре е да направите устните си с лека сянка. Всички гримьори препоръчват да се подчертае или очите или устните.

Тайните на гримьорите

Гримьорите използват важни правила, чрез които създават истински шедьоври.

Всички майстори препоръчват нанасяне на сенки върху роговата основа, тъй като по този начин гримът за очите продължава по-дълго, а козметиката по-гладка и не се търкаля през деня. В допълнение, тази база ви позволява точно да предадете сянката на сенките. Гримьори препоръчват използването само на висококачествени сенки на известни марки, тъй като такива инструменти не се рушат и не образуват бучки.

Друго правило, което трябва да се спазва е, че сенките трябва да бъдат засенчени. Така можете драстично да промените грима и да го подобрите. Визажистите вярват, че оперението е основната стъпка в процеса на прилагане на сенки, те не препоръчват да бъде пренебрегвана. Много интересна тайна, която споделят визажистите: ако не сте сигурни дали се комбинират някакви видове сенки, можете да закупите козметична палитра, в която всички цветове определено ще се комбинират. Като правило те са представени в палитра от два до четири цвята. Гримьорите забраняват употребата при създаване на грим повече от 4 различни цвята на сенките. В противен случай, можете да развалите грима, правейки го много закачлив и вулгарен.

Така че сенките трябва да бъдат засенчени, а всички граници и преходи между различни цветове трябва да станат меки и гладки. Този грим ще изглежда сдържан и хармоничен.

Всички гримьори са единодушни да казват, че да създават дневен грим идеално пасва компактно прахови сенкизащото имат много лека текстура. За такъв грим са перфектни и ронливи сенки.

Ако искате да създадете вечерен поглед, по-добре е да използвате грим за tЙени-молив или крем-сянказащото те имат по-мека текстура и по-изразени нюанси. Те се вписват добре на клепачите и ви позволяват да направите ярък фокус върху очите.

Друга тайна, която споделят визажистите е, че не използват течен клепач при създаването на грим със сенки., Като правило, те го заменят с очна линия, тъй като е много по-удобно да се нанасят върху нюанси с цветни клепачи. Освен това може лесно да се засенчи, създавайки ефект на мъгла. Така че можете да скриете подутите клепачи.

Всички експерти препоръчват да вземете сенките в съответствие с вида на външния вид, както и да ги изберете за конкретен повод (и трябва да решите дали ще са подходящи нюанси). Гримьори съветват Не прибягвайте до ярки сенки за грим през деня, а също и да не се използват "отровни" нюанси. В противен случай можете да създадете болезнен външен вид и да добавите бледност към лицето. За една вечер навън те препоръчват бране блестящи блести.

Често срещани грешки

Жените, които правят грим за първи път или набързо, често правят грешки при създаването на грим с помощта на сенки.

 • Една от най-често срещаните такива грешки е, че те не достатъчно сянка, Така че дамите развалят грима, правейки го по-вулгарен. Необходимо е да се изгладят преходите между нюансите, да се донесе гримът към идеала. За да направите това, трябва да използвате специален апликатор - гъба, която обикновено идва в комплект с сенки (или специална четка).
 • Това е следващата грешка при прилагането на сенки жените не знаят мерките. Те налагат много на клепачите, а гримът им става не елегантен и естествен, а вулгарен и закачлив. Това правило може да бъде нарушено само ако отивате на някоя тематична партия. Не само дебелината на такова покритие, но и неговата площ ще зависи от броя на сенките. Опитайте се да не поставяте сянка върху веждите. По-добре е да оставите малка празнина между очите и веждите, защото в противен случай гримът ще се повреди.
 • Следващата грешка е, че жените оставете много ясен и точен преход между различни нюанси на сенките, Те използват контрастни цветове, без да се фокусират върху правилата на комбинацията. За правилното прилагане на сянката, някои жени използват специални схеми. Но по този начин не можете да подобрите грима и да го развалите, защото всички преходи трябва да се изгладят, за да се получи перфектният грим. Тази грешка се дължи и на факта, че жените засенчват сенките много зле. Всички цветове трябва плавно да се променят от едно към друго. Те трябва да бъдат комбинирани.
 • Следващата грешка, която много жени правят, е използване на много тъмни нюанси на сенките върху неподвижната част на клепача, Поставят върху частта на клепачите над гънките една и съща сянка, както на движещата се част, като по този начин развалят грима. Така те създават ефекта на болезнени очи. Прилагайки твърде тъмни сенки върху горната част на клепача, можете да създадете и ефекта на потъналите очи. В никакъв случай не трябва да се прави такава грешка, сенките трябва да стават по-светли в посока от движещата се част на клепача до веждите. Веждите са най-добре да се използват ярки перлени нюанси на сенки.
 • Следващата често срещана грешка е това женски твърде високи в долния клепач. Очевидно е, че има много по-малък размер, така че не бива да се обръща твърде много внимание. В противен случай можете да изберете тъмни кръгове под очите, ако не, създайте ефект. Необходимо е долният клепач да се прибере много тънко и внимателно да се слее сенките.
 • Друга грешка, която грим художниците критикуват, е голям брой светли сенки от вътрешността на века. Основното правило при прилагане на сенки е тяхното избистряне към вътрешния ъгъл на окото. Но много жени поставят на тази част много ярки сенки в големи количества, като по този начин развалят формата на очите си. Ето защо, за да създадете елегантен грим, опитайте се да приложите възможно най-малко сенки отвътре на века.
 • Някои жени също правят грешката цветово несъответствие, Те използват сенки за очите. Така очите не се подчертават - те се губят в такъв грим. Най-добре е да подчертаете цвета на очите с контрастиращи нюанси, които ще ви помогнат да изглеждате по-изразителни.
 • Друга често срещана грешка, която по правило при създаването на грим за очите се допуска от млади красавици - използвайте голям брой светли и несъвместими нюанси. Този грим не е подходящ за дневни и вечерни изображения. Изглежда, че си сложил ретро парти. Опитайте се да наблюдавате хармонията в комбинация от нюанси и използвайте не повече от четири различни цвята, които трябва да се допълват взаимно. Тогава вашият външен вид ще бъде просто перфектен! Няма да останете незабелязани и да завладеете цялото изтънченост на вашия образ.

Научете се да прилагате правилно сенките - в следващото видео.

Коментари
Автор на коментар

Рокли

Поли

блузи