Постоянен грим за устни

Постоянен грим за устни

Прекрасният секс, който обича ежедневно червило за червило, знае колко трудно е да се поддържа гримът им в перфектно състояние през целия ден. Винаги е необходимо да държите на ръка самата червило, огледало, салфетки, а освен това непрекъснато трябва да се притеснявате за външния вид на самите устни. Но всичко това може да остане в миналото, защото много салони за красота предлагат такава услуга като постоянен грим за устни.

Какво е това?

Постоянен грим за устни е постоянен грим. Днес експертите идентифицират няколко вида от тях, всеки от които ще бъде обсъден по-подробно по-долу. Основните предимства на този вид грим са способността за избор на цвят и неговата интензивност и високо ниво на устойчивост на пигментите.

Често такава процедура се нарича татуировка. Този термин обаче не трябва да се приема буквално. По правило гримът за устни напълно изчезва след три години. Ако е необходимо, можете да го отстраните преди да използвате лазерна корекция.

Красива татуировка на устните е в състояние да подчертае техния контур, да скрие недостатъците, а също така да им даде малко количество и изразителност. Но за да постигнете този ефект, трябва да намерите истински професионален перманент гримьор.

В някои случаи след извършване на такава татуировка може да се наложи корекция, защото, за съжаление, дори и най-опитният майстор не винаги може да каже точно как ще се държи пигментът, нанесен върху тънката кожа в тази област. Някои момичета, които остават доволни от резултата, в бъдеще също прибягват само до корекция на устните, заобикаляйки пълната процедура на перманентния грим.

видове

В зависимост от крайния резултат, който искате да постигнете, капитанът може да ви предложи избор от няколко разновидности на такава процедура:

 1. Инсулт за контур на устни. Този вариант е подходящ, ако клиентът не е удовлетворен от естествения контур. Учителят избира пигмент, който е колкото е възможно по-идентичен с естествения пигмент на гъбите. В резултат на това те стават по-изразителни и очертани. Тази техника може да бъде пълна или частична.
 2. Акварелната технология на такъв дългосрочен грим ви позволява да създадете най-естествения и естествен грим. тази част на лицето. При избора на тази техника майсторът взема под внимание няколко параметъра едновременно, започвайки от интензивността на пигмента и завършвайки с дълбочината на въвеждането му, поради което се постига идеалният вид на устните. При избора на акварелна техника контура на устните не се откроява отделно, така че този грим изглежда най-естествен и естествен. Акварелът е изборът на тези, които ценят красотата и максималната естественост.
 3. Контурни пера, Тази техника има две разновидности: пълна или частична. Първоначално, майсторът очертава контура с устойчив пигмент, след което започва да го засенчва, благодарение на което се създава естествено, светло оцветяване на устните.
 4. Пълна татуировка или постоянно червило. Тази опция е идеална за тези, които обичат да използват червило всеки ден, но по някаква причина не искат да го правят. При избора на тази техника татуировката жената може да забрави за необходимостта да се използва червило поне за следващите две години.
 5. Днес, техниката на светлината Kayal също е доста забележителна и по-скоро търсена, често се нарича и татуировката 3D. В този случай, капитанът прилага лек пигмент над горната устна, леко изпъкнали зад него.Малко количество боя се нанася върху горната част на устните. Резултатът от техниката е по-дебела, атрактивна и релефна.

Трябва да се отбележи, че дългосрочният грим на зоната на устната кухина с какъвто и да е вид пера има общото име Temata. Ето защо, обръщайки се към специалист, трябва да изясните точно какъв вид дългосрочен грим искате.

цвят

Важна роля при избора на окончателния цвят на багрилото играе естественият цвят на кожата в тази област. Струва си да се знае и да помни, че по-светлата кожа, по-яркият и по-интензивен пигмент на устните, и обратно - колкото по-тъмни и по-сини са естествените нюанси на устните, толкова по-бледият цвят в крайна сметка ще бъде.

Всички майстори разделят палитрите си с цветя на две големи групи - топли и студени нюанси. Препоръчително е да се избере цвета в съответствие с естествения цвят на кожата. Момичета от светла кожа По-добре е да се даде предимство на по-топли и по-спокойни тонове, но гореща брюнетка дори много тъмни или твърде ярки пигменти могат да бъдат подходящи. Но тези препоръки са предимно консултативни по характер и всяка жена може сама да избере пигмента, който обича, в зависимост от личните предпочитания.

Следните нюанси са получили най-голяма популярност сред топли цветове: розово, бежово, карамелно и светло кафяво. Тъмните тонове са бордо, тъмно кафяво и шоколадово. Не забравяйте за ярки пигменти: червено, лилаво, оранжево и дори синьо.

При избора на краен пигмент не трябва да забравяме, че светлината в случай на незадоволителен резултат винаги може да бъде блокирана от по-тъмен. Но за да коригира тъмния оттенък на цветовата корекция сам няма да работи.

обучение

За да се получи висококачествен, красив и най-важното, траен резултат, е необходимо правилно да се подготвите за предстоящата процедура. Подготвителният етап включва няколко прости, но доста важни стъпки:

 1. Профилактика на херпес. Тази стъпка е най-важната и фундаментална в подготвителния етап. Всъщност повече от 80% от цялото население на нашата страна страда от това заболяване и след извършване на татуировка херпесът може активно да се прояви. Ето защо е необходимо да се консултирате с добър специалист, който може да избере най-подходящото антивирусно лекарство.
 2. Ако на повърхността на кожата в тази област има някакви повреди, като например пукнатини или белене, е необходимо да ги поправите. Трябва да използвате овлажняващи и лечебни мехлеми, както и висококачествено хигиенично червило.
 3. Препоръчително е да изберете времето на посещението на капитана, така че през следващите няколко дни да няма нужда да напускате къщата и да посещавате обществени места.
 4. Не забравяйте да се вземе на капитана трябва да се вземе козметик, Това ще помогне на професионалиста да прецени обичайните си цветове в грима, ще улесни избора на пигмент, както и ще позволи на специалиста да ви помогне леко да подобрите обичайния си образ.

Тези прости стъпки ще се подготвят за предстоящата процедура и ще се настроят по необходимия начин.

Как?

По време на посещението на капитана, бъдете готови за факта, че самият процес отнема доста време. В зависимост от избраната техника, процедурата може да продължи от половин до три часа.

 • Подготвителният етап за такъв дългосрочен грим е да се попълни медицинска амбулаторна карта. В него капитанът трябва да посочи всички използвани от него материали, както и да посочи дали пациентът е алергичен към някакви лекарства. Ето защо е необходимо предварително да се знае дали имате алергична реакция, особено за анестетици.
 • Освен това, специалистът с помощта на специални маркери ще привлече контура на устните и ще изпълни своето перо. Това е необходимо, за да се покаже на клиента крайния резултат от работата.На този етап, ако не сте доволни от нещо, трябва незабавно да го съобщите на капитана. Тя ще коригира бъдещата форма на устните, техния обем и интензивност на цвета, докато не видите желания ефект в огледалото.
 • Тъй като самата процедура е доста болезнена, капитанът трябва да приложи локална анестезия. Той може да бъде триене в болкоуспокояващ гел, спрей спрей с упойка или инжекция с аналгетик. Всичко зависи от вида на татуировката, както и от индивидуалните характеристики и предпочитания на клиента.
 • След около половин час след анестезията, майсторът ще пристъпи директно към най-постоянния грим. За да направите това, в специално устройство под формата на химикалка писалка, наречена dermopigmenator излива избрания пигмент и да започне да го инжектира в кожата, и ако е необходимо, по-нататъшна сянка.

Гледайте видеото как правилно да направите постоянен грим за устни.

Сравнение преди и след

Веднага след процедурата е невъзможно да се оцени действителният резултат. Факт е, че за известно време устата все още ще е леко подута и оттенъкът на устните е далеч от истината. Ще бъде възможно да се оцени напълно резултатът само след няколко дни.

Ако сравните външния вид на устните преди и след процедурата, можете веднага да видите техния увеличен обем, по-ярък и по-изразителен цвят, както и ясно изразен релеф., Много момичета изтъкват, че веднага оценяват благоприятно променения контур. За да оцените резултата и да го сравните с това, което е било преди процедурата, се препоръчва да направите снимка на устните в близък план. Така можете лесно и визуално да сравните това, което сте имали преди да посетите специалист и какво се е случило след процедурата.

Колко струва?

По-рано многократно се казва, че перманентният грим има доста дългосрочен резултат. Крайният срок на неговото действие се определя от умението на специалиста, качеството на съставките, които той използва, индивидуалните характеристики на кожата, както и от спазването на препоръките за грижа след процедурата.

Средно минималният период на резистентност на такъв грим е около две години. Максималното време за запазване на получения ефект е шест години. Но както показва практиката, средната продължителност на такава татуировка е равна на три години и половина. Но дори и три години е достатъчно, за да се насладите на резултата и да вземете решение за нови промени в образа.

Грижа след процедурата

През първите няколко дни след посещението на капитана, кожата, изложена на пигмента, се нуждае от специални грижи., В рамките на няколко часа след края на татуировката, устните могат да бъдат леко подути и зачервени, но тези проблеми трябва да изчезнат след 5-8 часа. Грижата за кожата трябва да бъде незабавна, без появата на неприятни усещания.

През първите 24 часа на повърхността на устните могат да се появят капки течност, които трябва да се отстранят със салфетка с леки протекциониращи движения. Предварителната тъкан трябва да се навлажни с малко количество хлорхекседин.

Тогава кожата ще бъде покрита с доста плътна кора, която не може да бъде отделена от кожата сама по себе си. При силно усещане за стягане и сухота повърхността на такава кора може да бъде смазана със специален мехлем., която трябва да препоръча на капитана, който изпълнява татуировката. Ще има едновременно излекуване на повърхността на епидермиса и премахване на неприятните усещания.

През първите три дни трябва да избягвате силни студове и ветрове.също така се опитайте да контактувате с устните си с вода възможно най-малко. Течности могат да се пият само чрез сламка, като се избягват много топли напитки.

В следващите 14 дни не можете да посетите басейна, сауната или солариума. И ако процедурата е била извършена през лятото, тогава за 21 дни преди да излезете навън е необходимо обилно да нанесете слой от слънцезащитен крем върху устните.

Средно, повърхността на устните излекува напълно и се възстановява след 30 дни след прилагането на постоянен грим.

Как да премахнем?

Понякога по някаква причина е необходимо отстраняване на пигмента от кожата. В този случай можете да използвате два начина:

 1. Свържете се със салона, където е извършена процедурата. Капитанът ще оцени състоянието на кожата и ще предпише лазерна терапия. Тя може да продължи няколко сесии от 2-3 часа. Не забравяйте, че премахването на пигмента е много по-трудно, отколкото да се движи под кожата.
 2. Възползвайте се от популярните рецепти и се опитайте да се отървете от този вид грим у дома си сами. За да се гарантира положителен желания ефект в този случай е доста трудно, но все още можете да опитате. За да направите това, ежедневните устни трябва да бъдат почистени в продължение на 2-3 минути два пъти на ден. По-добре е да се даде предимство на продукти с малки и меки ексфолиращи частици и можете да си купите специално масло в кабината и да го използвате според инструкциите.

Независимо от това какъв метод за премахване на перманентния грим избирате, консултирането с добър майстор така или иначе няма да бъде излишно.

Противопоказания

Както при всяка друга козметична процедура, това също има някои противопоказания за извършване:

 1. Всяко наследствено заболяване.
 2. Здравословни проблеми, свързани със сърцето.
 3. Наличието на СПИН, ХИВ и други сериозни вирусни заболявания.
 4. Епилепсия и диабет.

Възможно ли е по време на бременност?

Отговорът определено не е! Всеки вид перманентна грим, и особено устните, е абсолютно противопоказан за жените като дете, и кърмене. В тези случаи е невъзможно да се предскаже реакцията на майката и детето върху пигментите, инжектирани под кожата, а крайният резултат от грима може да се различава значително от желания.

Във всички останали случаи прилагането на тази процедура е напълно възможно.

Плюсове и минуси

Сред неоспоримите предимства на постоянния грим са следните:

 • Продължителността на ефекта.
 • Безопасен състав на пигментите.
 • Широка цветова палитра от нюанси.
 • Възможност за избор на конкретна техника.
 • Способността да създавате както естествена, така и ярка и изразителна татуировка на устни.

Но тази процедура има своите недостатъци:

 1. Възможността за тежка алергична реакция.
 2. Има възможност за получаване на обратното на желания резултат.
 3. Трудност при намирането на истински опитен и квалифициран майстор.

Боли ли?

До минусите също могат да бъдат приписани и доста болезнени по време на процедурата. Всичко зависи от индивидуалните особености на организма. Някой по време на изпълнението на татуировката не се чувства болка изобщо, докато други, напротив, се оплакват, че дори упойващи препарати не помагат. Ето защо, да се даде определен отговор на този въпрос е невъзможно.

вещи

Ако отидете при господаря директно на процедурата, си струва да знаете за последствията, които могат да възникнат в бъдеще.

Най-често се появява набъбване, тя може да бъде толкова малка, почти незабележима за другите, и доста силна. В допълнение, на устните задължително се появява безпристрастен пилинг, който ще бъде отстранен самостоятелно след няколко дни. Може да се появи и тежък сърбеж или парене.

Ако говорим за по-сериозни последици, тогава с редовна злоупотреба с тази процедура устните могат да станат твърде набръчкании техните ъгли ще започнат рязко да намаляват визите.

Ако говорим приятни "бонуси" на такава процедура, те са както следва: по-обемни, изразителни, гладки устни с красива сянкаТова ще ви зарадва поне две години.

Колко е?

Постоянният грим за устни не е евтина процедура. Крайната му цена зависи пряко от професионализма на капитана, качеството на използваните съставки, техниката на гримиране, наличието или отсъствието на пръскане или оформяне.

Средно, цената на такава услуга е 5-7 хиляди рубли.Цената на корекцията е от 2500 рубли за сесия.

Отзиви

Прегледите на жените, които са използвали тази услуга, се различават значително и зависят от професионализма на майстора, който е извършил татуировката.

Така че, нежният пол, който е попаднал в ръцете на добър специалист, казва, че такава татуировка си струва парите, спестява много време в бъдеще и резултатът е просто прекрасен.

Отрицателните отзиви засягат главно непрофесионалната работа на капитана, както и получаването на грешен цвят или форма на устните, които първоначално бяха обещани.

От това можем да заключим, че гримът за пергамент е наистина необходима и важна козметична услуга. Но за да оцени всичките си предимства за себе си, е необходимо да се намери първокласен специалист в такава татуировка.

Коментари
Автор на коментар

Рокли

Поли

блузи