Грим за корекция на лицето

Грим за корекция на лицето

Всяка жена мечтае да бъде красива, но за съжаление не всички от нежния пол могат да се похвалят с перфектния вид. Както знаете, лицето може да бъде с различни форми: ромбовидни, правоъгълни, триъгълни, трапецовидни, квадратни и овални. Често има и асиметрия на чертите на лицето и различни несъвършенства. За да заблудят природата и да скрият всичко, красотите използват различни трикове. Един от най-ефективните начини за прикриване е да се използва грим.

Корекция на лицето с грим ви позволява визуално да скриете всички недостатъци и благоприятно подчертава формата му. В допълнение, благодарение на тези техники в козметологията, можете бързо и лесно да елиминирате появата на първите признаци на стареене на кожата и да възстановите естествените контури на лицето, които се губят с времето.

След такава корекция разхлабената и отпусната кожа става еластична, еластична, а формата на лицето придобива перфектен овал.

Какво е това?

Напоследък гримът е много популярен, тъй като основната му задача е да коригира външния вид. Под корекцията под грима се разбира серия от дейности, насочени към скриване на всички видими недостатъци в лицето. Благодарение на умелото използване на козметиката е лесно да се промени всяка форма на лицето, да се подчертае красотата и мистерията на една жена.

Процесът на приспособяване се състои от няколко етапа, за всеки от които използването на някои козметични продукти е специфично. Огромна роля в създаването на изображението играе правилно подбран прах, бронзатор, маркер и руж. Бронзаторът помага да се придаде на кожата естествен тен. Прилага се върху определени области на лицето. Като правило, това средство е предпочитано от любителите на тъмната кожа.

Има два вида бронзер: седеф (дава на кожата красива блестяща сянка) и матово (характеризира се с естествен тон). За да коригирате лицето е много важно да изберете правилния цвят bronzer. Благодарение на тъмната гама лесно можете да изберете челото, скулите, носа и без особени затруднения от цялото лице, за да направите идеалната овална форма.

Що се отнася до маркера, той се използва за коригиране на определени участъци от кожата, които се нуждаят от осветление. Този препарат не е маскиращ, следователно няма да помогне да се прикрият всички дефекти на лицето, но ще му придадат лъчист и свеж вид, което е много важно за образа. Прилага се върху скулите, правейки ги по-скулптурни, под веждите за изразителност и увеличаване на размера на очите, върху горната част на устната, за да им даде обем. Разграничават сухи, течни и кремави маркери.

Всяка корекция трябва да бъде фиксирана, така че след процеса на тонизиране кожата е на прах. Прахът добре подравнява релефа на лицето, заглажда го, прави лицето копринено, гладко, ви позволява да засенчвате светлите тонове на сенките и руж. За корекцията на гримьорите предпочитат да използват лъскав прах в топките. Важно място в грима и заемат ружа, те допълват образа на свежест и необичаен цвят.

Руж трябва да се прилага изключително върху "ябълки" на бузите и не забравяйте да се вземат предвид характеристиките на формата на лицето.

Характеристики и предимства

В съвременния свят на модата и красотата не може да се направи без корекция на грима, тъй като това е уникален инструмент, който ви позволява да работите чудеса. Всеки дефект или дефект на кожата лесно се скрива и лицето получава желаната форма.Този процес започва с моделиране и изравняване, поради което напомня на работата на художник, който, докато рисува картина, първо изпълнява платното, после прави общи скици и едва след това започва да рисува всички важни детайли.

Корекцията на лицето започва и с "грунд", който се използва като основен и подхранващ крем. Тази козметика перфектно подхранва и овлажнява епидермиса, ви позволява да маскирате малки дефекти. "Общият план" се извършва с помощта на руж и прах. "Рисуване" на лицето трябва да бъде направено с добро изясняване, като се вземат предвид общите препоръки на симулацията.

Изпъкналите зони са обект на осветление и всички останали зони са потъмнели, докато е много важно правилно да се следват цветовите корекции.

Овалното лице се счита за стандарт за красота, но представители на правоъгълно или сърцевидно лице не бива да се разстройват, тъй като тази форма може бързо да се промени поради грим. Често това изисква само нанасянето на основна основа, а цветът на кожата веднага се изравнява. За да се получи желаната форма на лицето има свои особености на нанасяне на грим:

 • Кръгла форма. Издълженото и издължено лице се прави леко закръглено с помощта на тъмни контури, те потъмняват ръба на брадичката, скулите, храмовете и горната част на челото. Всички странични зони са леко олекотени. Руж се нанася хоризонтално в широки линии. В резултат на това лицето придобива необходимите пропорции и се разширява визуално.
 • За "многоъгълна" форма (квадрат или правоъгълник) прилагайте корекция за изглаждане, в която се прилагат тъмни нюанси на грим от дясно на ляво и от горе до долу със симетрични линии. Зоната на очите, носът, челото и брадичката са олекотени, а скулите са покрити с руж. Подобна процедура се извършва с правоъгълно и квадратно лице, единственото нещо, което „квадратите“ изискват по-тъмни цветове.
 • ромб характеризиращи се с високи форми, но ако този вид не съответства на естеството на красотата, то грубите очертания на скулите могат лесно да бъдат загладени с грим. Светлите тонове се наслагват върху цялата област на челото, в някои случаи на ъглите на челюстите. В същото време ружът е засенчен с плавни движения от слепоочията надолу.
 • "Круша" или трапец. Това е лице с голяма челюст. За да се изравнят пропорциите между горната и долната част на лицето, скулите се затъмняват, след което върху широките линии се нанася руж. В този случай челото е олекотено и брадичката е намалена чрез коригиране на ъглите на челюстта.
 • Триъгълник. Основната задача на грима в този случай е стесняване на широкото чело и разширяването на тясната брадичка. На скулите и слепоочията е наложен тъмен контур, а зоната на очите и челото е олекотена.

Как да изберем козметика?

За да постигнете максимален ефект от корекцията на грима, е необходимо не само да знаете вида на лицето си, но и да изберете правилния грим. Благодарение на умелата игра с цветя, можете да стесните челото си, да вдигнете носа си или да заобиколите лицето си за минути. За стандартна корекция гримьорите прилагат следния набор от козметични продукти:

 • тоник;
 • Овлажнител за зоната около очите;
 • Подхранващ крем за лице;
 • грунд;
 • за осветяване;
 • коректор;
 • Тонална основа;
 • прах;
 • Blush.

Трябва да се отбележи, че всички козметични продукти са подбрани в зависимост от вида на кожата и формата на лицето. Овалното лице е най-идеалното, то е напълно пропорционално в своите пропорции и, като правило, не трябва да се коригира. За жените с тази форма е достатъчно само да се подчертае естествената красота на ружа, те се нанасят върху скулите с плавни движения. Допуска се и леко осветление на централната част на лицето. Що се отнася до представителите на монголоидното и крушовото лице, за тях е много важно да изберат правилната основа, руж и сенки.

Благодарение на компетентния грим е възможно да се скрият всички дефекти на кожата и грубите форми.За да направи процесът на създаване на изображение отличен резултат, визажистите препоръчват избор на козметика в зависимост от вида на външния вид. Както знаете, гримьори условно разделят жените на четири основни вида: Лято, Есен, Зима и Пролет.

За максимална хармония в образа, а именно в комбинация от окото, косата и тонуса на кожата, трябва да се избере специален грим.

Жени "зима"Характеризира се с естествено черни вежди и мигли, розови устни и бледо лице. Ето защо, тези момичета трябва да обърнат специално внимание на грима върху ярки и дълбоки нюанси, с изключение на жълтия цвят. Червилото си струва да изберете наситени тонове, а тъмните сенки са добри за очите.

Много по-рядко срещани момичета "пружина". Те имат хубави мигли и вежди, кафява коса и брадичка със сърце. За този вид цвят корекцията за грим използва прозрачни, нежни тонове. Ружът се избира с червени тонове. Не се препоръчва козметика в тъмни цветове, тъй като изображението ще се окаже неестествено.

За красота с цветен типлято"Характеризира се с наличието на красива червена кожа, сиви очи и коса от всякакъв цвят. В този случай, гримът е избран изключително студено, от лилаво, синьо или сиво. Що се отнася до мистериозните жени "есенТе се отличават със своя цвят и изразителност. Техният грим трябва да се състои изключително от козметика от матови нюанси, не може да се използва за корекция на сянката на лицето и руж с модулации или блясък.

Как да кандидатствам?

Разбира се, гримът може да направи чудеса, той помага да се подчертае контура на лицето, да се намали челото, да се създаде ефект на пълни устни, и да се разшири очите. Но всичко това е възможно само ако момичетата не само са избрали правилната козметика, но и умело са я нанесли. Следователно, коригиращият грим трябва да се извършва стъпка по стъпка. Преди всичко трябва да изберете тоналната основа по вид кожа. За да се отървете от големите черти на лицето и да постигнете идеални форми в образа, се препоръчва да се прилагат различни нюанси на крема - светли тонове ще отговарят на цялата повърхност на лицето, но тези области, които трябва да бъдат леко намалени, ще бъдат покрити с по-тъмни нюанси.

Трябва да се помни, че всеки цвят на кожата има свой собствен тон. За правилното прилагане на грима, това трябва да се вземе под внимание. Светлата кожа е добре съчетана с естествени и розови цветове на тоналната основа, тъмната кожа е в хармония с жълти и бежови тонове, а за розовите можете да използвате маслина гама.

Под въздействието на външната среда и с възрастта кожата на лицето често става сивкава и става пигментирана. За визуално подмладяване и скриване на всички дефекти се препоръчват леки нюанси на основата.

В грима е важно също така правилно да се прилага прахът. Цветният прах може да подобри цвета на кожата, особено за триъгълно и диамантено лице, където често се използва цветова корекция. Прозрачен прах помага за изглаждане на порите, а за да се създаде ефект на тен, бронзовият прах се счита за добър избор. Тази козметика се нанася по няколко начина, но най-популярна е прахът с мека четка. За суха кожа, както и при изработване на лъскав грим, най-добре е да се използва прахообразна пудра, тя се движи равномерно по лицето и гладко изглажда праха.

Що се отнася до руж, тяхната цел е да симулират лицето чрез смесване на няколко цвята. Те се нанасят с тънък слой върху праха, след което се засенчват с четка. Ако в макияжа се използва мазен руж, те се нанасят чрез спонтам или пръсти.

Съвети за гримьори

Гримът може да бъде проектиран като себе си и да ползвате услугите на професионални гримьори. Съвременният ритъм на живот и постоянната липса на време принуждават много жени сами да използват козметика, така че в такива случаи трябва да използвате следните препоръки:

 • Преди началото на корекцията кожата на лицето се почиства добре, ще ви помогне специален пилинг. След като епидермисът е чист, овлажнете го с крем и нанесете тонална основа.
 • Основата се използва в малка степен. Дебел слой на основата не само ще развали грима, но и ще направи експресивните бръчки.
 • прах Нанесете в самия край на грима. Нанася се със специална четка.
 • За отстраняване на признаци на умора на очите и маскиране "торби" трябва да изберете коректор. Той помага да се скрият фините бръчки и дребните недостатъци в епидермиса.
 • Руж се прилага изключително върху скулите. Коректността на поставянето им се определя лесно - бузите се вкарват, контурът ще бъде основното място за руж.

Често срещани грешки

Към днешна дата, коригиращ грим е универсален инструмент в козметологията, но за да се използват резултатите с неговата помощ, за да се моля с един необичаен ефект, трябва да използвате правилно козметика. Най-малките неточности могат само да навредят и развалят всичко. Например, не можете да направите грим върху суха кожа, в противен случай получавате ужасен вид люспи. Същото важи и за избора на базов тон. Ако искате да направите кръгла форма на лицето, грешната корекция на цвета ще му даде груби черти.

Не можете да спите с грим. Тази грешка е много вредна за кожата. Независимо от преобладаващите условия, козметиката трябва да се измие с мляко или просто да се измие. Прекаленото приложение на прах също е неприемливо, тъй като ще затвори порите и ще засили секрецията на себум. Специално внимание се обръща на спиралата. Миглите трябва да бъдат боядисани в няколко слоя, но в същото време в умерени количества. Дебел слой ще доведе до тяхното залепване и изображението веднага ще се влоши.

В това видео ще видите процеса на създаване на перфектен контур на лицето и ще научите как да прилагате козметика за корекция на лицето.

Коментари
Автор на коментар

Рокли

Поли

блузи