Корейски грим

Корейски грим

Азиатският грим покорява сърцата на съвременните модници. Днес корейският грим е в центъра на вниманието. Тайнствената Азия винаги е привличала вниманието: правилно поставените акценти с малък арсенал от козметика ви позволяват да придадете на лицето си красив и естествен вид. Такъв образ е приятен за окото и е забележимо различен от красотата на руските момичета.

Какво е това?

Корейски стил грим - грим, базиран на принципа на естествеността. В основата на идеята е да се извади не козметиката, а естествената красота на лицето.

Този грим има националност: формира се под влияние на историята, културата, климатичните условия и други фактори. Следователно стилът му е напълно различен от всички останали. Една от основните разлики, които предопределят метода на прилагане на козметиката, е етническата разлика в чертите на лицето.

Външно корейските жени се различават значително от европейските момичета. Лицето им има малко ъглови скули, малки, но закръглени устни, чист нос с тънка гръб, стеснена шийка на очите и липса на гънки на горния клепач. Употребата на козметика трябва да е насочена към увеличаване на размера на очите, подчертаване на устните и подчертаване на безупречната кожа. В същото време е изключена всяка неестественост.

Ползи и функции

Корейският грим има редица разлики от европейските. Той е толкова популярен в страната си, че се радва на успех с актриси и корейски идоли, а не само с момичета. Нито една мъжка ключова поп група не може да се справи без такава грим. За най-естествения резултат творческият екип наема екип от професионални стилисти. Всяка дорама привлича окото, като обръща внимание на красотата и естествения вид на актьорите.

Характеристиките на корейския грим включват:

 • кожа от порцелан;
 • ефект на блясък;
 • акцентиране на очите;
 • права и широка линия на веждите;
 • светли сенки;
 • катранено черна спирала;
 • използвайте традиционно Корейска козметика.

Отличителна черта на корейския грим е гъвкавостта. При цялата си необичайност, такъв грим е съчетан с различни дрехи и стилове. Той е подходящ в образа на сладък тръбен чан (корейски идол), подходящ в класическия комплект, хармоничен в образа на романтична природа и незаменим в лъка на великолепната красота на вечерния прием.

Грим на корейски е обмислен до най-малкия детайл, така че във всеки стил ще добавите женствена, подчертава добре поддържан, здраве и изтънченост на природата. Благодарение на своята естественост, тя ще ви помогне да направите добро впечатление и да се представите в най-добрата светлина.

Корейската козметика е с добро качество и издръжливост. С правилното нанасяне на грим, това ще е достатъчно за целия ден, докато препаратите няма да се разпространят и няма да създадат ефект на подхлъзваща маска.

Видове средства

Корея е специална странаследователно козметичните продукти, създадени на нейна територия, също се различават от всички останали. Дори онези лекарства, които бяха въведени за първи път от Европа, бяха усъвършенствани от азиатските козметични компании. Основните компоненти на корейския грим са:

 • Основен грим. Повечето хора в страната имат пореста кожа и се отличават с увеличено производство на мастни жлези. Основата покрива тона на лицето, маскирайки малките несъвършенства на кожата. В допълнение към изглаждането и облекчаването, основата помага да се поддържа стабилността на основата.

Развитието на корейски търговски марки може да се използва като тонове и маркери.Те са в състояние да придадат на кожата нежен блясък, да блокират пигментните петна и обриви.

 • Тонална козметика, BB-крем, пуснат в Корея, се различава от немския еквивалент по това, че процентът на SPF в неговия състав е много по-голям (най-малко 30). Инструментът осигурява тонална корекция и е в състояние да създаде желания релеф.
 • Възглавница. Козметика, която е развитието на корейски марки. Всъщност това е гъба с тонална импрегнация. В допълнение към основната цел, съставът е обогатен с редица полезни компоненти.

Cushon е отличен козметичен продукт, който извършва ежедневна грижа за кожата на лицето.

 • Нюанс. Козметични продукти с течна текстура, характеризиращи се с висока пигментация, дълготрайност и матово покритие. Сред видовете козметика могат да се различат препаратите за устните, бузите и веждите. Първото развитие на корейските жени също се използва като руж. Обикновено оцветяването може да се използва едновременно като пигмент за устни и руж. Подготовката на веждите е труден козметичен продукт за нашето разбиране, но в Корея е много популярен.
 • Очна линия. Корейският стил грим не приема подчертаването с молив. Идеалният инструмент за гримиране е черна течна очна линия. Не се допускат вариации с тонове.

Как да кандидатствам?

Гримът на корейски език не е само спирала и червило. Постепенно спазвайки всички нюанси на корейския грим, можете да създадете красив корейски стил грим сами у дома. Ще отнеме известно време, но резултатът си заслужава. Технологията за нанасяне на козметика включва подготовката на кожата и правилната корекция на чертите на лицето.

кожа

Преди да нанесете грим, е необходимо да подготвите кожата. Всяка корейка знае, че почистената и хидратирана дерма е основното условие за качествен грим.

В арсенала на момичетата винаги има много препарати за грижа за кожата на лицето. Грижа за кожата включва използването на почистващо масло, миене на лицето, ексфолиант, тонизиращи маски, препарати за кожата около очите, крем с UV филтър. Един от компонентите на грижата е зеленият чай, който съдържа антиоксиданти.

Корейски грим не може да направи без порцелан тон на лицето и светлината, няколко детски руж по бузите. Невъзможно е да се прилага прах без основа, той е вреден за клетките на епидермиса.

Триковете на безупречната кожа включват няколко техники:

 • Основата се нанася в тънък слой. Ако има проблеми с кожата на корейската жена, за разлика от европейските, се прилагат два пласта на основата: първо тъмен грунд, а отгоре - козметика, около половин тон по-лек от естествения.
 • коректор - Задължителен прием. Корейският грим е перфектен във всичко. Тъмните кръгове около очите и пигментните петна са неприемливи. Всичко това е маскирано от внимателно засенчване. Ако в козметичната чанта няма коректор, фондацията ще се справи със задачата си с по-лек полутон на основния агент.
 • Като тонален инструмент се използва диван с течна консистенция. Това е подложка, импрегнирана със специална смес, която съчетава свойствата на тоналник, прах и BB-крем. Инструментът се пренася към гъбата, така че покривният слой е тънък, почти незабележим и естествен.
 • Акцентът на кожата остава порцеланов ефект. Правилата за прилагане на козметика предполагат използването на насипен прах с лека текстура. Изключват се плътни и компактни аналози: имате нужда от безцветен продукт, който придава на покритието лекота и деликатен блясък. Любимите европейски приеми (бронзатори) не са позволени - по-добре е да се използва маркер (в умерени количества).
 • Подравнете тона, направете лек акцент на бузите с руж. Необходимо е да вземете сянка, като вземете предвид цвета на очите и косата. Не можете да използвате изкуствени нюанси на цвета: те съсипват целия облик. Собствениците на руси и тъмни къдрици са показани в тъмни тонове на бежов цвят, за блондинки - бежови с розови оттенъци.

Създавайки перфектен тон на лицето, можете да започнете да проектирате очите и веждите. Всички етапи на корейската техника за грим се извършват с помощта на специални козметични четки, които допринасят за по-равномерното и тънко нанасяне.

Очи и вежди

Грим за очите - визитката на корейски жени. Задачата на козметиката е да променя разреза чрез регулиране на формата. Важно е да направите гледката отворена и лека, без да забравяме да подчертаем нейната особеност и красота.

За да увеличите визуално размера на очите, трябва да използвате светли сенки. В приоритет - бежови и пясъчни нюанси на палитрата. Може да има няколко тона, но е важно преходът между нюансите да бъде естествен и незабележим.

Светлият мащаб не само увеличава размера на очите, но и придава свежест на лицето, като подчертава ефекта на „марионетката“. За да елиминирате търкалянето на сенките в гънките на движещия се клепач, можете да използвате грунд.

На долния и подвижен клепач с молив или сянка поставете линия от бяло. Това трябва да се направи в основата на миглите. Същият инструмент подчертава долната граница на веждите.

След подчертаване на линиите на миглите, трябва да дадете на външния ъгъл на окото сияние, използвайки нюанси на розово или слива. Същият нюанс е необходим, за да мине през долния клепач, създавайки ефект на леко подуване.

В линията на растеж на миглите на горния клепач се държат чисти стрелки. Не е необходимо да се опитвате да оформите формата на котешко око: важно е да подчертаете естествената линия, леко я снижете в края и го свържете с долния край на растежа на миглите. За стрелките се използва само очна линия: не може да има моливи.

За да придадете изразителен поглед, по-добре е да използвате спирала с ефекта на обема. Нанася се на два или три слоя, като същевременно се гарантира, че миглите не се залепват и изглеждат възможно най-естествено. За да направите това, използвайте специални четки, разресвайте миглите преди идеалното разделяне.

Крайният етап на грим за очите е поставянето на акценти с помощта на маркер (във вътрешните ъгли на очите и съвсем малко на долния клепач).

Вежди - един миг грим, Корейците обичат правилната форма на веждите, като почти не се огъват. За да я направи красива под властта на всяка жена, особено след като има специални шаблони за улесняване на тази задача. Първоначално веждите трябва да бъдат перфектно изрязани, за да се види границата им. Важно е да се отбележи, че линията на веждите трябва да бъде широка.

Когато прилагате козметика, е необходимо да използвате специален молив за вежди, маркирайки границите и след това да ги смесите със специална четка. В същото време формата се оказва доста красива и точна. Можете да фиксирате формата със специален восък или червило. Цветът на веждите трябва да бъде малко по-лек от косата. Важно е изгледът да е естествен и да не се откроява от очите.

Дизайн на устни

Корейските жени не харесват червило с тежка текстура или тъмен пигмент. Най-популярните средства за устните им са нюанси. Ефектът от устните се целуна - любима тема на грима. Текстурата може да бъде полупрозрачна, с деликатен блясък, но основният фокус на козметиката е издръжливостта. Такива лекарства трябва да се държат на устните цял ден.

Желателно е цветът на червилото да не прекъсва акцента на очите. Затова е още по-добре козметиката да е прозрачна. Осъществяването на ефекта „след целувка“ е бързо.:

 • Устните хидратират и нанасят грунд върху тях., След това те са покрити с тънък слой от основа или коректор, леко засенчване със специална четка. Не може да има контури или оформяне на устни.
 • Центърът (средата на устните) се допълва от ярко червило. Нуждаете се от доста грим, за да не развалите желания ефект. Деликатно използвайки четка, яркият цвят се простира до контурите на горните и долните устни, без да достига границите.
 • Като памучен тампон, "отпечатък" на излишния цвят. Така че преходът ще изглежда естествено и красиво. Остава да се постави прозрачен гланц отгоре.

Как да изберем козметика?

Тайните на азиатския грим - изборът на истинска корейска козметика. Добре е, ако не само се произвежда в Корея, но и се развива на територията на същата страна. Европейската козметика за лице е допустима, но тя няма да работи за създаване на порцеланов оттенък.

Като част от праха или основата трябва да присъстват компоненти за грижа и защита от UV лъчи. В идеалния случай това са козметични продукти с овлажняващ и лечебен ефект. В допълнение към насищането на клетките с животворна влага, желателно е да се включат растителни екстракти.

Червило за специални поводи (ако ситуацията го изисква) не трябва да е светло. Е, ако си тон е крем, близо до естествения цвят на устните. Розови и прахообразни нюанси на палитрата не са изключени. Избирайки руж, е необходимо да се предпочитат нюансите на слива, праскова или бронз.

При избора на нюанси за устните, предпочитание трябва да се отдаде на естествени или светли нюанси, избирането на комбинация от основа и подходящ тон. Текстурата на добра среда е лека и приятна. Универсална опция - прозрачен блясък.

Закупувайки специална козметика, не трябва да забравяме, че поради своята интензивност се нуждае от специален препарат за отстраняване на грим - хидрофилно масло. Текстурата на лекарството е мазна, но заедно с отстраняването на козметиката, кожата получава необходимата хидратация и насищане на клетките с полезни вещества.

Последователността на прилагане на корейски грим, вижте следния видеоклип.

Коментари
Автор на коментар

Рокли

Поли

блузи