Постоянен грим

Постоянен грим

Мечтата на жена да се събуди красива беше осъществена преди 10 години с появата на постоянен грим. Днес много от нежния пол са избрали за себе си този метод на дългосрочен грим.

Какво е това?

Постоянен грим е въвеждането на оцветяващи пигменти в горните слоеве на епидермиса. Боята със специален инструмент прониква на дълбочина не повече от стотна от милиметъра. Гримът е устойчив на външни влияния, не се отмива, запазва оригиналния си цвят за много дълго време. Трябва да се разбере, че постоянното все още не е татуировка завинаги, чертежът ще изисква корекция след няколко години.

Подобен грим, изпълнен от устройството, изглежда възможно най-естествен и практически не се различава от ежедневния грим.

Къде се прилага?

Приложения за перманентен грим: устни, очи, вежди, скули.

Гладък и ясен контур на устните веднага ще трансформира тяхната форма, визуално я направи по-обемна, създава съблазнителен подуване.

Ефектът на очната линия, стрелките, светлинният контур на очите са в състояние да отворят очите колкото е възможно повече, да го отворят, да разширят очите, да дадат котешка форма на бадеми на котешкото око.

Напоследък така наречената „мода на веждите“ не е загубила място. Те отдавна са един вид център на лицето, и можете да направите без грим, като перфектно украсени вежди. С помощта на възможностите на постоянен перманентен грим е лесно да се „вмъкнат“ липсващите косми, да се направят по-дебели, да се промени тяхната форма и цвят.

Дълготрайните румени опресняват образа, го правят "жив", придава на лицето здрав цвят.

Плюсове и минуси

Предимствата на постоянния грим са безспорни:

 • Постоянното позволява не само да се подчертаят предимствата, но и да се скрият дори сериозни дефекти - белези, нередности и други несъвършенства на кожата;
 • Където и да сте, с дълготраен грим винаги ще изглеждате страхотно. Не можете да се страхувате, че любимите ви стрели ще бъдат намазани в басейна или във фитнес залата, а контурът на устните ще бъде изтрит;
 • Гримът, с който вече можете да се събудите красив и добре поддържан, със сигурност вдъхва увереност и подобрява самочувствието;
 • Постоянното спестява времето, прекарано в ежедневния грим;
 • Устойчивият грим, направен от професионалист, има идеално гладки линии, които трудно могат да се повторят с обикновената козметика;
 • Гъвкавост - благодарение на модерните технологии, перманентният грим е подходящ както за момичета, така и за жени. С него можете да постигнете разнообразни вариации, започвайки от характеристиките на лицето;
 • Отлична основа за декоративна козметика - достатъчно, за да оцветят устните с блясък, и професионален грим за устни е готов.

Недостатъците на този метод на грим включват болката и възможните последици от работата на безскрупулен господар.

Изборът на професионалист е най-важното при подготовката за постоянен грим. Той трябва не само да има медицинско образование и да познава анатомията на лицето, но и да има добър естетичен вкус, да разбира модните тенденции, така че лесно можете да направите подходящия за вас грим.

Освен това, Процедурата трябва да се извършва само със стерилен инструмент и с висококачествени консумативи. Това необходимо условие ще помогне да се избегнат алергии и по-сериозни кожни реакции, както и различни промени в контура на линиите и цвета на нискокачественото багрило.

Показания и противопоказания

Постоянен грим се показва на тези, които винаги искат да бъдат в най-добрия си вид.Разбира се, той ще помогне на тези, които използват резистентността грим иска да решава естетични проблеми - асиметрия на устните, белези, дълбоки очи и др. Често клиентите, които печелят рак и са в ремисия по препоръка на лекуващия лекар, се предлагат да имат татуировка на веждите - да изчертаят липсващи косми, което спомага за увеличаване на жизнения потенциал на оздравяващите.

Сред противопоказанията към процедурата могат да се различат абсолютните и относителните. Абсолютните са следните сериозни здравословни проблеми:

 • Захарен диабет;
 • Проблеми с кръвосъсирването;
 • Неоплазми с различен произход и склонност към образуване на белези;
 • Фебрилна епилепсия;
 • Възпалителни процеси в острата фаза;
 • Психични разстройства.

Наличието на редица заболявания и състояния, които могат да доведат до негативни последици след процедурата се наричат ​​относителни противопоказания. Те включват:

 • хипертония - Препоръчва се да се използва лекарство за понижаване на налягането непосредствено преди татуировката;
 • Херпес в острата фаза. При липса на клинични прояви, напротив, постоянен грим е показан дори като начин за намаляване на честотата на обривите. С постоянното използване на червило не е задължително, което означава, че лигавицата има по-малко дразнене и херпесът е по-малко вероятно да се появи;
 • алергия - Необходимо е да се информира капитана за реакцията към определени лекарства.

Отговор на въпроса дали е възможно да се направи постоянен грим за бременни жени и жени или кърмени, определено не може. По време на процедурата използвайте обезболяващи средства, които могат да имат неблагоприятен ефект върху детето.

Преди процедурата на постоянен грим си струва да се претеглят плюсовете и минусите на дългосрочната красота. Най-ефективното отстраняване на устойчивия пигмент се прави с лазер на няколко етапа, това удоволствие не е евтино.

видове

Най-популярните видове татуировки са следните техники.

Техника на косата

Активно се използва за изчертаване на липсващите косми. Този вид перманентен грим помага да се направи визуално по-дебела веждата, за да се получи обем. Майсторът извършва татуиране на коса в източна или европейска технология. Първият тип включва рисуване на косъмчета с различна дължина по линията на естествен растеж. В европейската техника космите са на еднакъв размер с еднакво разстояние между единиците.

пън

Ефектът от оперението е нещо смътно напомнящо на молитвите вежди. Цветът се избира възможно най-близо до естествения цвят или малко по-тъмен. Тази процедура е подходяща, когато не можете да развиете собствените си косми.

В комбинация с постоянния контур се нанасят и устните на грима. Тя ви позволява да увеличите устните, да направите техния тон малко по-ярък от естествения оттенък.

За татуиране на очите, техниката на затъмняване ви позволява да създадете ефекта на сенки от различни нюанси, като в тази техника се използва активно цветът.

3D татуировка и 6D биотатуировка на вежди

Тези технологии ви позволяват да пресъздадете образа на естествената вежда. Обемната татуировка съчетава техниката на косата и перата. Перото се прави в лека сянка, а космите се начертават възможно най-ясно - това дава ефекта на 3D. Разликата между ефекта на 3D и 6D включва създаването на цял модел във втория случай, докато пресъздава всички тънкости на растежа на косата, тяхната сянка, дебелина.

Интерстициална татуировка

Рисуване mezhresnichek подходящ за всеки тип човек, помага да се направи по-изразителен. Капитанът може да пресъздаде ефекта на молив от перо или по-ясен рисунък с лайнера.

Татуировка на горния клепач

Любимата процедура на много жени ви позволява да регулирате формата на окото със стрелката - визуално увеличете окото, коригирайте възрастовите промени. Техниката перфектно подчертава естествения израз на външния вид.

За промяна на формата на очите се използва постоянен грим на долния клепач заедно с татуировката със стрели.

Контур на устни

Тази техника включва регулиране само на контура на устните в по-светъл тон. Използва се за коригиране на асиметрията на устните, замъгляването на естествения контур. Устните мигновено стават по-изразителни.

3D

Тази техника е много сложна в изпълнението и включва изящни бижута на майстора. Той е от значение за тънките устни, тъй като позволява да се постигне желаният обем. Процедурата е прилагането на две или повече нюанси. Комбинацията от светлина и естествени цветове създават ефекта на влажни устни и нюанси.

Trihopigmentatsiya

Сравнително нов метод татуировка ви позволява да скриете процеса на плешивост с рисуване на косата.

Корекция на ареолата за зърна

Все по-популярната процедура помага за коригиране на естествения цвят и форма на ареолата на зърното. Например, след пластична операция за промяна на формата на гърдата остават белези, а ареолата поема неестетичен вид - татуирането е отлично решение на проблема.

Маскировъчни дефекти на кожата

С помощта на татуировката можете видимо да намалите белега, петна от възрастни, лунички. За тази технология се използват няколко цвята.

Възможно е да се направи мола с оцветяващи пигменти, да се направи пикантна муха, като по този начин се добави образ на съблазнителност.

Корекция на лошото качество на работа

За съжаление, вероятността от лошо качество на татуировката има висок процент. За да се припокрият майсторите използват лазер, специални решения, нова татуировка на мястото на старата. Припокриването като метод за коригиране на неуспешната работа намалява неговото положение поради въвеждането на допълнителни пигменти, което е силно нежелателно.

Провеждане на процедурата

Процедурата за създаване на перманентен грим се извършва със стерилни инструменти и с висококачествени консумативи.

Боите трябва да отговарят на всички стандарти за качество и да притежават сертификати за съответствие. Характеристики на качествени пигменти за татуировка са:

 • Те са напълно безвредни за човешката кожа и здраве;
 • Оцветителите се адаптират към тялото. Устойчивият цвят средно продължава около 5-6 години;
 • Разнообразието от цветове, както и възможността за смесване на нюанси ви позволяват да изберете подходяща боя;
 • Боята в клетките на епидермиса не се разпространява, не се сгъва, а остава непроменена.

Процедурата се извършва от апарата dermograph, скоростта на иглата е много висока. Еднородността на оцветяването се следи и чрез лазерно оборудване.

Подготвителен етап

При първата консултация с капитана ще бъдат обсъдени подробности за предстоящата процедура. Тук е необходимо да се говори за хронични заболявания и лекарства.

Ако сте предразположени към алергии, козметикът може да предложи да тествате лекарството, за да определи реакцията. Също така, на капитана ще бъде назначено антивирусно лекарство, за да се предотвратят възможни нежелани реакции и усложнения.

За няколко дни трябва да спрете приема на лекарства, които насърчават съсирването на кръвта. В навечерието на процедурата да се откажат от алкохол, цигари, спорт и кафе.

Оптимално е да планирате татуировката в средата на цикъла, когато чувствителността към болка е намалена.

Веднага след процедурата и през първата седмица след нея, не планирайте важни събития, посещение в солариума и почивка в горещи страни. Това е особено вярно за перманентен грим, където покривната повърхност е голяма. По това време ще има лечебен процес.

процедура

Веднага процедурата на перманентния грим върви стъпка по стъпка на няколко етапа.

На първия етап всички детайли от грима се обсъждат с майстора, препоръчително е да се носят рисунки или снимки на любимите ви произведения. Тогава козметикът рисува върху кожата, предварително обработена с антисептичен разтвор, скица на бъдещата татуировка. Професионалистът ще я нагласи, докато не ви хареса работата.

След това областта на приложение на багрилото се третира с анестетичен крем или се прави инжекция.

Последният и най-важен етап - скицата е пълна с боя.

Грижите се правят у дома сами.

Струва си да се направи резервация, че един месец след процедурата е необходимо да се направи корекция, след което перманентният грим се счита за завършен.

болезненост

Използването на съвременни устройства в процеса на създаване на устойчив грим избягва белези - боята се вкарва през най-малките пробиви в кожата. Анестезията значително блокира болката и ще трябва да бъде между другото само в особено чувствителни зони, но е неприемлива в случаите, когато има противопоказания за облекчаване на болката.

Изцеление и грижа

Лечението продължава 7-12 дни след процедурата. По това време на повърхността на кожата се образува тънка кора, която изисква допълнителна грижа. Тя изчезва от само себе си, разресване, опитвайки се да го премахнете с търкане е строго забранено.

По време на лечебния период, перманентният грим се третира с водороден пероксид, използването на кремове е забранено.

Измийте трябва да бъде топла вода без добавяне на тоник, пяна, сапун. Някои майстори съветват да се измие лицето с инфузия на лайка или влак.

Неуспешната татуировка, извършвана от непрофесионалист, се премахва от ремуер или лазер на няколко етапа, което изисква допълнително време, максимално търпение и значителни пари.

Mikrobleyding

Набиращата скорост иновативна процедура за микроблайдинг с вежди засенчва оцветяване с къна и постоянен грим. Тя се различава от татуирането, тъй като боята се инжектира в кожата със специален скалпел или острие, което ви позволява ясно да начертаете вежда за коса към косата. Микробладингът се извършва в няколко техники - коса, опрашване, оформяне на прахообразни вежди. Гримът в същото време се оказва най-естественият.

За разлика от татуирането, микрооблигането е безболезнена процедура. Нещо повече, тя не изисква корекция през първия месец.

Постоянният грим печели от устойчивостта на покритието. Що се отнася до финансовата страна на въпроса, микробладингът е по-скъп, тъй като е по-модерна технология. Собствениците на леки и редки вежди са по-добре да я предпочитат.

Колко струва?

Устойчивост татуировка директно зависи от мястото на неговото прилагане. Най-чорапът е вечен постоянен - ​​ще продължи около 5-6 години. Очите на татуировката ще ви зарадят средно 4 години. Постоянният грим на устните се счита за по-малко устойчив - неговата устойчивост варира в рамките на 3-4 години.

Областта на устните е по-често изложена на различни влияния - те влизат в контакт с храната, чиито бои могат да разрушат пигментите, кожата на това място често се обновява. Всички тези фактори допринасят за факта, че татуировката в тази област е по-малко устойчива.

Причините, които татуировката не притежава, може би няколко:

 • Неправилна грижа след процедурата;
 • Нестандартни материали, В този случай опцията, при която пигментите просто изчезват, ще стане по-малката от злините. Боята със съмнително качество може да получи неочакван цвят - синьо, зелено, розово. Такава татуировка ще трябва само да бъде премахната;
 • Отхвърлянето на боята от организма - Рядък случай, но има място, където да бъде;
 • Късна корекция. В рамките на месец след процедурата по татуиране е необходимо да се направи корекция. Факт е, че боята веднага след въвеждането изглежда възможно най-ярко - при повечето жени 70%, но най-често 50% от собствения цвят на пигмента. Ако на блондинките приглушената сянка изглежда естествена, тогава собствениците на тъмна кожа трябва да направят сянката по-ярка.

Отзиви

Женските ревюта от ефекта на перманентния грим варират значително - от ентусиазирани до откровено отрицателни.

Всички момичета, които са опитали тази процедура, са сигурни в едно - резултатът зависи от уменията на капитана и консумативите, които той използва. Не бъдете мързеливи и отидете на първия салон, трябва да се допитате, изясни всички нюанси на процедурата. Понякога отнема една година, но красотата ти си струва.

Модерната татуировка е много по-различна от тази преди 10 години. Микроблинг веждите (мнозина го смятат за един вид постоянен) изглежда най-естествено при светли косми.

Момичетата, които са направили постоянен грим, са щастливи да се събудят красиви на сутринта, да не губят време и пари за козметика, винаги да имат подчертано подчертани контури и да отказват да правят грим изобщо през лятото. несъвършенства.

Що се отнася до болката - всички индивидуално. Някой не се чувства дискомфорт от процедурата, много отбелязват болката, единици - непоносима болка, която анестезия не облекчава. И това не означава, че боята е лошо качество или майсторът е лош - не е възможно да се предскаже реакцията на тялото ви.

Трябва да се отбележи, че резултатът до голяма степен се определя от правилата за грижа през първата седмица след процедурата.

Прегледи на жени, които са правили постоянен грим в продължение на няколко години, са малко шокиращи - дори и елитното татуиране има отрицателен ефект върху собствената кожа на тялото. Бравите в крайна сметка започват активно да падат.

Освен това, след като е направил постоянен грим, бъдете подготвени за факта, че корекция на всеки 3-5 години ще бъде необходима. И да, може да се твърди, че е вечно.

Постоянен грим е процедура, насочена главно към премахване на сериозни дефекти на външния вид, така че не трябва да се прибягва до нея от мързел.

В следващото видео ще научите как да правите постоянен грим.

Коментари
Автор на коментар

Рокли

Поли

блузи