"Опушени очи"

Димни очи

В съвременния свят жените с огромен избор от стилове на грим остават верни на класиката, чийто стандарт е дълго време „грим за опушени очи“. Той е лаконичен във всяка ситуация и подчертава красотата на женското лице на различни видове.

Какво е "опушени очи"?

Въз основа на името, което се превежда от английски като „опушен вид“, ярък акцент върху очите е неразделна част от този стил на грим. Благодарение на специалната техника на прилагане на сенки се създава ефект на примамлив поглед. Привлича вниманието благодарение на плавната градация на цвета от спокойно към богато тъмно или светло. Яркият тон подчертава области на вътрешния ъгъл на окото и под линията на веждите. Останалата част от попълнете по-наситените цветове на избраната палитра.

История на външния вид

Стилът на опушени очи се появява през 20-те години на ХХ век благодарение на мълчаливите филми. В следвоенните години този жанр е популярен в много страни. Тогава актрисите започнали да правят ярък грим за очите. Той помогна да се изразят чувствата и емоциите на героите, направи силно впечатление на публиката и създаде драматична атмосфера. Изобилието от петна около очите и червеното червило под формата на сърце станаха отличителен белег на десетилетието и произходът на стила, известен от много години. За черно и бяло кино нямаше нужда да се използва руж. Веждите бяха изтръгнати и спуснати по външните ръбове.

След 30-те години на ХХ век гримът е претърпял много промени. Но през 70-те години социалните катаклизми и възхода на феминизма допринесоха за повтарящия се дим. Момичетата се обявиха и в екстравагантния си грим изразиха своеобразен вик на душата на значителна част от женското население в неспокойна ера. Той бе подкрепен от представители на скалната индустрия, развиваща се през тези години. Те въвеждат стил в ежедневието и популяризират пушенето като модерна версия на вечерния грим.

През 21 век тенденцията се е върнала, за да арестува вниманието с помощта на очите, наситени със сенки. Виж, "обвит в мъгла" от различни нюанси, сега може да се види в много холивудски звезди, социалисти и модни икони. Но останалата част от нежния пол не изостава от известните личности и активно прилага и подобрява техниката за грим "опушени очи".

Характеристики и предимства

Основната характеристика на опушен грим е оперението. Всеки компонент, започващ с молив и завършващ със сенки, трябва да бъде плавно разпределен по повърхността на клепача, като се избягват остри граници между нюансите. Меки преходи от един цвят в друг - основа на грима. Те са необходими, за да създадат ефекта на мъглата.

Гримът "опушени очи" се прави с помощта на широка палитра от цветове в допълнение към сивото и черното. Но основата винаги е три предварително избрани нюанса, които са в хармония един с друг. Те са подбрани в съответствие с характеристиките на тонуса на кожата, косата, структурата на очите и други черти на лицето. Например, бежови, златни и шоколадови тонове са идеално комбинирани, подходящи за момичета със светла кожа и зелени очи. Използвайки "опушен" стил, можете да настроите визуално формата на клепачите и размера на очите, като направите цвета на ириса по-дълбок и по-наситен.

Долният клепач трябва да бъде очертан по контура. Наситеността на сенчестата козметика във вътрешния ъгъл на окото трябва да бъде много по-малка, отколкото във външната. Две или три слоя тъмна спирала е важна част от вечерния димен вид. Изключителна характеристика на грима е подмяната на червени, горещи розови, коралови, оранжеви червила с пастели.Прозрачен или лек гланц за устни може да се използва като алтернатива на червилото. Такъв контраст помага да се подчертае очите и да се избегне вулгарността в образа.

Безспорното предимство на "опушени очи" е способността да се скрият буйните бузи. С интензивно подчертани очи, обемът на лицето визуално намалява, ставайки много по-елегантен. Тази техника е благоприятно използвана от много фенове на грим.

Видове грим

За едно модерно момиче няма строги правила за факта, че Smokey може да се носи само вечер или тържествено. Има два основни вида класически опушен грим - ден и вечер. В основата на грима за всеки ден са ярки, пастелни нюанси. Димните в естествени цветове перфектно допълват бизнес имиджа, а в комбинация с бледо розово руж ще перфектно украсяват всяко лятно лък. Вечерният вариант разрежда стила с богати цветове, интензивно осветените клепачи придават част от чар.

В допълнение към ежедневния стил, опушени очи се използват активно от представители на различни музикални субкултури, започвайки с емо и готови и завършващи с гръндж потока. Характерна особеност на готическия вариант е доминирането на черните и тъмно сивите цветови комбинации в грима. Представители на емо културата, в допълнение към тъмните, използват цветови вариации - златни, розови или лилави оттенъци. Ярък грим с искри и седеф е присъщ на стила на глем. Незначителните движения на грима са типични за гръндж индустрията.

Но пристрастяването към "опушени очи" е продиктувано не само от желанието за самоизразяване. В зависимост от формата на очите, момичетата избират нюанси, които скриват недостатъците. С малък размер на очите или леко надвиснал клепач, в опушени очи се използват студени нюанси на виолетово или синьо. В допълнение, можете да подчертаете зоната на растеж на миглите, рисувайки елегантни стрели с очната линия. Няколко слоя каркаси най-накрая ще помогнат да направят очите широко отворени и да маскират висящия клепач.

Отделна художествена форма на съвременната визия се смята за "опушени очи" за сватба. Основната цел при създаването на образа на булката е да подчертае контраста между дълбочината и богатия цвят на очите и деликатната рокля с лек тон. Характерните цветове тук са бежово, кафе, седеф. Контурният молив участва в грима съвсем малко, за да се избегне излишък на тъмен цвят. Булката, избрала такъв грим, може да бъде сигурна, че само ще украси нейния образ и че във всички сватбени снимки очите й ще запазят своята експресивност и блясък.

Кой е подходящ?

"Smoky eyes" е един от малкото опции за грим, който важи за почти всички, независимо от вида на цвета, формата и размера на лицето, характеристиките на националните особености и цвета на кожата. Но всяка жена трябва да вземе под внимание спецификата на външния си вид при избора на цветове за грим. Важно е да направите очите си така, че да се съсредоточите върху техния цвят, за да му придадете яркост и изразителност.

Сивите очи са универсални за декоративна козметика от всякакви нюанси. Въглищата и оловните сенки ще направят изгледа по-дълбок. Тези цветове изглеждат особено изгодни в комбинация с шоколадови или ахатни тонове на спирала. Кафявите момичета са перфектна тъмна палитра, включително кафе и маслинен цвят, допустимо е да се използват люлякови и лилави нюанси. Златни и изумрудени цветове са добър избор, за да подчертаят красотата на зелените очи, докато синьооките са по-добре да изберат топли цветове.

Регулирането на размера на очите е цялото изкуство, което може многократно да бъде оживено с помощта на "опушени очи". Собствениците на малки очи трябва да оцветяват лигавицата на долния клепач с леки нюанси. Те придават на външния вид, докато тъмното - още по-стеснява разреза. За азиатския тип са подходящи студени и топли цветове, но трябва да се избягват червени и близки тонове. Те придават на очите ефекта на възпалението и сълзите.

Блондинките при създаването на опушен грим трябва да използват черно много внимателно или да го заменят с бежов, кафяв или сив цвят. Те ще направят образа по-естествен. Тъмнокосите момичета, напротив, не трябва да се страхуват да използват тъмни цветове и подчертават миглите с спирала с ефекта на обема. В присъствието на топъл нюанс на сенките в грима, червилото за устните на хладен бордо е разрешено. Момичетата джинджифил трябва да предпочитат кафявите нюанси, ако гримът им е тъмен и изберете хладни нюанси за опушени цветове.

твърд

Производителите на козметика произвеждат огромен брой продукти, предназначени специално за грим "опушени очи". Конкуриращи се фирми като Макс Фактор, Орифлейм, Фаберлик и други произвеждат цели линии от козметични продукти за максимално удобство при създаването на опушен грим: сенки за очи, като се отчитат съвместимостта на цветовете, декоративни четки, маски, моливи и очни линии, тонални инструменти и червила за всеки вкус. Всяка фирма има отличителните черти на предлаганите козметични продукти.

компания Bourjois и L'Oreal Известни са с богата селекция от седефени нюанси, идеално подходящи за създаване на вечерен Smokey-meyk. Характеристика на компанията ArtDeco - палитра перфектно матови нюанси за опушени очи, подходящи за очите и веждите. Ninelle създаде палитра от сенки в ненатрапчиви тонове, идеални за опушен ежедневен грим.

Компанията е особено популярна на козметичния пазар. Мери Кей, На уебсайта на магазина можете да видите цял списък от необходимите инструменти за създаване на "опушени очи" и препоръки за използването на всеки продукт. Сред сенките се предлагат както трептящи, така и матови оттенъци. Богатата палитра ви позволява да изберете сенките, които са подходящи за всеки тип кожа. С лека текстура, те остават на клепачите за дълго време и не се търкалят.

Как да кандидатствам?

Сред многото варианти за грим могат да бъдат разграничени 3 схеми: от светло до тъмно, стрели и "опушени очи", Всички тези опции могат да се смесват помежду си, но винаги можете да разберете кой алгоритъм е в основата. Изборът на печеливша схема зависи изцяло от структурата на клепачите. В изкуството на визуалния грим "опушени очи" е най-печелившата схема.

Преди да започнете да прилагате козметика, трябва да проучите как работи клепачът. Състои се от горна и долна част. Горната част включва подвижен клепач, разположен между цилиарния контур и разделителната гънка и неподвижен, разположен в областта от гънките до веждите.

При създаването на опушен грим, е необходимо да се вземат предвид 3 основни критерия - цвят на косата, кожата и ириса. Комбинацията от тези фактори е основният принцип при избора на палитра за грим. Когато сте решили на тонове, трябва да сте сигурни, че имате цялата необходима козметика. Техният списък е както следва:

 • сенки 3 нюанса избрани от вас;
 • спирала с ефект увеличаване на обема на миглите;
 • прах;
 • изчервявам;
 • молив за очите;
 • четки за очи (плоски, порести, наклонени);
 • гъба;
 • тонален сметана;
 • голяма четка за руж;
 • коректор;
 • червило или гланц за устните на избрания от вас тон;
 • основа под сенките.

Водени от инструкции стъпка по стъпка, можете да правите грим дори у дома, като постепенно извършвате следните стъпки:

 1. Внимателно изчистете кожата на лицето от мръсотия, нанесете и разпределете основата на тона на гъбата.
 2. Използвайте коректор, да скрие потъмняването под очите.
 3. Изравняването на тена, нанесете прах върху основата. Важно е да запомните, че няма значителни различия между нюанса на основата и естествения тонус на кожата.
 4. Необходима е база под сянката за силата на грима. Необходимо е да се положи основата върху мобилния клепач.
 5. Начертайте широка линия молив по горните мигли.
 6. Перо на молива до извивката на подвижния клепач с наклонена четка.
 7. Създайте мек градиент на цвета. близо до външните краища на века.
 8. Нанесете с плоска четка. по линията на молив, слой от тъмни сенки или друг цвят по ваш избор, създавайки еднакъв преход между молива и сенките.
 9. Останалата част от мобилната възраст покрийте със сенки. В миглите, нанесете най-тъмния тон, а под линията на растеж на веждите - най-светлият.
 10. За да изглежда блестящо, изберете перлени нюанси за вътрешния ъгъл на окото и областта под веждите.
 11. Четка внимателно с четка. между сенките с различни цветове.
 12. Кръгът на лигавицата долния клепач и областта между долните мигли.
 13. Четка по долния клепач нанесете тънка линия от сенки, без да достигнете вътрешния ъгъл.
 14. Пълна грим за очите нанасяне на спирала или фалшиви мигли.
 15. Направете устните си светли червило или гланц.
 16. Нанесете върху скулите, ако желаете. малко количество руж на избрания от вас тон.

Ако очите ви са разположени близо един до друг, тогава светлите сенки на вътрешния ъгъл на окото могат визуално да увеличат разстоянието между тях. Тъмният молив, напротив, трябва да се прилага само по-близо до външния ъгъл.

Момичетата с азиатски вид трябва да отложат розовата палитра на прах и руж. Сенките със златен или бронзов оттенък са много по-подходящи.

В началните етапи на изучаване на характеристиките на грима Smokey, можете да направите няколко често срещани грешки. Прекомерните количества синьо, синьо или лавандула в очите могат да направят очите да изглеждат болезнени. Подобен ефект може да бъде и с излишък на рубинови и коралови тонове. Твърде дебела линия от черен молив или очна линия може да доведе до "панда ефект". Благодарение на контакта с тоналната основа, черните сенки могат допълнително да замъглят, което ще направи цялото изображение мърляво.

Важно допълнение към грима Smokey са чистите вежди с ясно подчертана форма. Те не трябва да са твърде леки или тънки. Дори и да имате руса коса, препоръчително е да направите веждите по-тъмни. Всяко момиче може бързо и лесно да промени цвета на веждите, използвайки матови сенки или специален молив от желания нюанс.

За да се допълни изображението с изкуствени мигли е най-подходящо в тържествени поводи. За дневен грим, тази опция претоварва очите и изглежда хармонично със спокойните тонове на целия грим. Не забравяйте, че успехът на резултата зависи от качеството на използваната козметика.

Следвайки представените основни принципи и съвети, ще научите как да създавате перфектните "опушени очи" за различни поводи и да откриете възможността за безкрайни експерименти с разнообразие от цветове - от класически черни до ексцентрични и светли нюанси.

Съвети за гримьори

За да получите ръка в изпълнението на опушен грим очите, трябва да усъвършенствате техниката постепенно. В многобройните семинари, провеждани от професионални гримьори, са представени много съвети за начинаещи и стъпка по стъпка създаването на красив грим "опушени очи".

Някои гримьори съветват да се разнообрази гримът чрез прилагане на стрелки по линията на растежа на миглите с цветен молив (зелен, тюркоаз, лилав) вместо класически черен. Препоръчително е да се отървете от излишната козметика върху клепачите с малко количество прах.

Професионалистите в областта на грима се придържат към принципа на задължителния фокус върху линията на растеж на миглите. Ориенталските "опушени очи" се считат за печеливши, когато потъмняването настъпва само върху горните подвижни и долни подвижни клепачи. Този вид грим може да се види в звездите Никол Шерцингер, Камерън Диас, Айшвария Рай.

Майсторите подчертават първата стъпка - старателно подготвя кожата за нанасяне на грим. Те съветват използването на повдигаща маска, която осигурява пълно почистване на лицето. За да се придаде магнетизъм на окото, препоръчително е да се боядисват долните реснички с спирала и да се използва шаблон за точността на този процес.

Повечето стилисти и гримьори се придържат към класическите правила за цвета на червилото и ви съветват да изберете спокойни, леки нюанси. Като се вземат предвид възгледите на майсторите и редовно практикуват сами, можете да създадете свой собствен уникален стил грим "опушени очи", винаги да се чувствате уверени и дори да направите нова тенденция в модата.

Ако очите са огледало на душата, тогава "опушени очи" е един вид ръб. Тя представя вашата гледна точка в най-благоприятната светлина, подчертава достойнството и умело скрива недостатъците. В ръцете ви е възможността да моделирате рамката така, че огледалото на душата винаги свети.

В следващия видео - урок по грим "опушени очи".

Коментари
Автор на коментар

Рокли

Поли

блузи