Грим за Хелоуин

Грим за Хелоуин

Хелоуин - преди около 15 години само малцина са знаели за този празник в Русия, но сега младите хора с нетърпение празнуват този ден не само като се събират у дома, но и идват в барове, клубове и ресторанти. Те с радост подкрепят тази традиция. Може би руските хора са пропуснали коледното време, кукерите и забавлението. Каквито и да са причините, резултатът е един. За любителите на грима, Хелоуин е още една причина да покажете уменията си за гримьор във всичкия му блясък.

Какво е Хелоуин грим?

Тъй като празникът първоначално е взел своя произход от келтската история, което предполага нарушаване на разграничението между света на живия и света на мъртвите, лайтмотивът на празника, до днес остава всичко зло. Скелети, зомбита, вампири, върколаци, леприкони - всеки повече или по-малко магически характер има правото да бъде пресъздаден на този празник.

По-късно, когато празникът придоби маса, границите бяха изтрити и сега можете да бъдете фея, красива русалка, леко гнила булка или жена-котка. Всичко, което е достатъчно за вашето въображение и материали, сега има право да съществува.

Основни характеристики и ползи

 1. Първо, може да има много грим. Това не е просто умело третиране на сенките и основите, а истинска грим, маска, зад която истинското лице е умело скрито.
 2. Не можете да се притеснявате за равномерността на приложението и дефектите на кожата, Колкото по-лош е външният ви вид, толкова по-добре. Скъсани кървави рани, направени с латекс и бои, зелена кожа, череп с избелени кости, вещица с нос. Разредете своя гримьор с елементи на костюми, искри, водорасли, кора от дърво, пера ...
 3. Също така е важно не само да нарисувате лицето си, но и, например, ръцете, шията, краката, дори стомаха. Може да се каже, че Хелоуин е празник на боди арт, а не грим, но за такова богато покритие се изискват специални бои. Какво - ще разберете точно сега.

Как да изберем козметика?

Разбира се, най-добре е да си купите лицето или обикновения грим, който се използва от актьорите. Причините са прости: тя се съхранява добре, не изсушава кожата, лесно се нанася и не тече, дори ако се чувствате много горещо от танци и забавления.

Важно е да изберете качествени материали - особено ако планирате да създадете детски грим. Често картината на лицето е изработена от хипоалергенни материали и това е много важно, защото децата обичат, когато лицето им е изцяло боядисано - дори и областта около очите, а тя е най-чувствителната.

Ако не искате да харчите пари за специални бои, можете да опитате по-популярните опции за сенки и палитри. Основният инструмент, за който никога не може да забравите - това е грунд, както и основата под очите.

Това е важен елемент от грима поради няколко причини:

 1. грунд предпазва кожата от вредното въздействие на декоративната козметика.
 2. фундамент Той е много подобен на грунда, който не само изглажда цвета на лицето ви, подготвя го за нанасяне на грим, но и “затваря” малките бръчки и неравности. Благодарение на това ще бъде много лесно да се оцветят и оцветят.
 3. база подобрява цветните пигменти, съдържащи се в сенките и руж. Най-вероятно ще искате да направите ярки цветови преходи, да извлечете максимума от наличните цветове, така че не пренебрегвайте основите на грима.

Що се отнася до декоративната цветна козметика, всяка година популярните марки задължително издават тематични продуктови линии за празника. Можете да им обърнете внимание.

Вземете Mac например.Компанията дори произвежда специални клипове, където с помощта на своите продукти показва как да се превърне в киборг, призрак, чужденец от космоса и т.н.

Струва си да преминете през определени продукти, които може да ви бъдат полезни за 100%:

 1. В допълнение към основата, нуждата, която сте разбрали по-рано, черната очна линия или очната линия, определено ще бъде излишна. Няма значение дали сте си съставили мъжки, женски или детски грим. Все още трябва да нарисувате някои контури, да избирате области или дори да рисувате изцяло върху определени области. Няма да го направите маркер. Дори да нарисувате обикновен черен нос, ще ви е необходим инструмент.
 2. Вампир, зомби, захарен череп - за тези изображения в грима трябва да се появят два нюанса на червило. Единият е по-тъмен, а другият е по-светъл. Това е необходимо, за да придадете на устните си леко болезнен, напукан вид. Можете да вземете най-лекия цвят в линията и например череша. Направете ръбовете на устните бледи, сякаш цялата топлина от вас се изпомпва от помпа, и нанесете тъмен цвят от вътрешната страна на устните. Можете да направите гладка ombra, можете да направите остър преход. И в действителност, а в друг случай, устните ще изглеждат загадъчни, странни - точно това, от което имате нужда.
 3. Пайети или кристали, които могат да бъдат залепени за лепило за миглите. Можете да заемете малки искри от комплектите за нокти и след това да използвате останалата част, за да създадете маникюр.
 4. Ако искате да създадете красив приказен образ на фея, елф или малка русалка Ариел, можете да закупите цветни спрейове за коса., Това е по-добре от хвърлянето на пари на перуки, които ще събират прах по рафтовете. Спрей можете да използвате и след това - например, боя краищата на косата си и да направи различни прически.

Тъй като темата е докоснала конкретни изображения, си струва да ги посетите.

Видове грим

Съгласен съм, не всеки може да се похвали с прави ръце. Дори ако умело прилагате ежедневния грим и сте в състояние да направите опушени очи, не е факт, че можете да управлявате ужасен грим на пират или пирати със същата лекота, така че започнете с прости възможности, които можете да намерите много примери.

Превръщаме лицето си в череп. Ефективна, красива - и не е твърде трудна. За да направите такъв грим, може да имате 3 цвята: бяло, черно и, например, лилаво.

Като начало, нанесете бяла боя или сенки върху цялото лице, след което започнете леко да рисувате контурите с черно. Можете да начертаете обърнато сърце на носа, създавайки ефекта на носните носа. Оцветете очите си в черно, за да изглеждат очните гнезда като бездна.

Ако искате да добавите обрат, привлечете очите си над клепачите. За вдъхновение можете да гледате видеото Panic! В дискотеката "Пиша грехове, а не трагедии".

След това, ще трябва да подчертае малко скули, а след това ще ви помогне лилаво оттенък. Нанесете черна ивица върху естествената структура на бузата си, смесете я и всичко под линията на скулите, боядисайте го в чисти удари с лилаво.

Последното докосване е да привлечеш зъбите върху устните си. Основното тук не е анатомична кореспонденция, а страхотен ефект, така че не се притеснявайте, ако имате 40 боядисани вместо 32 зъба.

Малката русалка е един от най-популярните принцеси на Дисни в този празник., По-голямата част от изображението, разбира се, е костюм (опашка, перука или боядисана коса, черупки), но можете да добавите истински рибни везни към това изображение.

Това се прави възможно най-просто. Изберете цвета, с който искате да оцветите везните. Сенките могат да бъдат напълно нормални. Те не са непременно ярки, везните могат да бъдат направени с помощта на класически перлани.

След това вземете обичайните чорапогащи с фина мрежа и четка за руж. Носете чорапогащи върху главата, ръцете или краката си (в зависимост от това коя част от тялото ви се нуждае от люспи) и смело поставяйте сенки върху мрежата.Можете да смесвате няколко цвята, създавайки интересни преходи, можете да останете на едно. Основното нещо - когато излитате чорапогащи, ще имате много ясно очертани контури, подобни на везни.

Животните са любима тема. Котките и елените са много популярни. За да се превърне в тях, ще бъде достатъчно, за да се направи чист чучур, черен или розов. Ако можете да добавите бели светлини, това ще бъде много добро.

Cat dorisovyvat мустаци, чист удари на очна линия може да добавите коса.

За да се превърне в Bambi, смесете оранжеви или кафяви сенки на челото, бузите, брадичката и носа. Нанесете чисти бели петънца върху сенките.

Можете да направите красиви очи на елен - за това трябва да създадете "обратни стрелки". Простри върха на стрелката не към ушите, а в лицето. Линията може дори да продължи известно време успоредно на носа. Фалшиви мигли добавят към изображението на мекота и чар. Ако искате да се потопите напълно в изображението, добавете цветни лещи.

Друг любим образ, зает от Мексико. Това е малко като цигански грим, но изглежда много по-впечатляващо. Разбира се, това е захарен череп.

Вариации по тази тема много. Основните правила са избелелият тон на лицето, очите, украсени с цветен модел, малки елементи на носа, брадичката и красив орнамент на челото. По-голямата част от грима може да се направи с очна линия и цвят, придаден от сенки или бои за грим.

Страшните кукли също често са представени в костюмираните партита. Можете дори да изгладите тонуса на лицето, създавайки ефекта от порцелановата кожа, и да начертаете черна пукнатина за очна линия. Очите над и долу за повече кукли украсяват с фалшиви мигли (или рисувайте мигли с очна линия). Добавете малко руж и не забравяйте да навийте къдриците.

Друг вид кукла може да е по-скоро кукла. Много хора си спомнят ужасното изображение от филма "Пила". За парти в чест на празника, той ще бъде много по темата. Облекчете лицето си, направете колкото е възможно по-тъмни димчета върху очите си, нарисувайте характерни червени спирали по бузите си, ясно очертайте устните си с червено, леко преувеличавайки дължината на ъглите, и изтеглете две успоредни линии от ъглите на устата си до брадичката.

Ако искате да направите нещо деликатно, но принцесите не са ваша тема, опитайте комичен грим в поп арт стил. Сигурно си спомняте този стилизиран блясък на жените, със силните фрази „О, НЕ!

За да постигнете желания резултат, ви е необходимо устройство, което е удобно да нарисувате дори кръгове. Това може да бъде пръчка за почистване на ушите, можете да направите шаблон с дупка и парче хартия или парче пластмаса (опитайте да използвате папка за файлове). Може би имате само един кръгъл молив от желания цвят - като цяло, покажете въображение. Не забравяйте да добавите акценти и да направите чисти контурни черти, а изображението ви ще бъде готово.

Вие също можете сами да направите облак от мисли - от картон. Прикрепете го към суши стик и разговаряйте по такъв интересен начин.

Друг класически ход е прераждането на жената в мъж. Нарисувай мустаци, добави стърнище. Няколко торбички под очите и боядисани бръчки с дебели вежди ще ви дадат опасен гангстерски поглед. Ако имате подходящ костюм и шапка - всички шансове, че ще бъдете звездата на партито.

Последният образ, който не може да бъде пропуснат, е ужасен клоун. Гримът е прост, защото не се нуждае от много цветове. Бяло, черно и червено са трите цвята на основата, което ще ви позволи да създадете пълноценен образ.

Оцветете лицето си бяло, направете очите си тъмни. Можете да разредите всички четири-остри звезди или просто да създадете ефекта на разлята боя - и направете дълъг триъгълник от очите до бузата.

Не забравяйте да рисувате веждите и бръчките. И, разбира се, добавете червен нос и луда усмивка.

Как да кандидатствам?

Ако решите да се приготвите у дома, уверете се, че кожата ви е добре подготвена. Ако ще наложите дебел слой козметика, заредете лицето си с витамини и хранителни вещества, тъй като следващите няколко часа с този грим ще бъдат истинско предизвикателство за дермиса. Полезни препоръки:

 1. Направете маска. Е, ако тя ще има овлажняващ и успокояващ ефект. Отделно, пластирите могат да се използват за подготвяне на деликатната кожа около очите за по-нататъшни манипулации.
 2. След маски внимателно почистете кожата. Използвайте перилни гелове или тоници, много момичета предпочитат мицеларна вода. Основното е, че кожата няма мазнини, това ще усложни задачата ви по време на боядисване.
 3. Нанесете овлажнител и го оставете да се накисва.

След тези три подготвителни стъпки можете да продължите директно с нанасянето на грим.

Последователността на прилагане на слоевете ще зависи от вашето изображение. Ясно е, че пиратският грим ще бъде различен от лицето на принцесата, но винаги трябва да започнете с основите. Не хващайте чертежа на фините детайли до основата.

Нанесете грунд и задайте тона, направете всички важни важни удари - и само след това продължете с нюансите.

Можете да започнете с устните, ако основната трудност е в тях, с вежди или с очи. Оценка на ситуацията и не забравяйте, че колкото по-близо до края - колкото повече се уморявате, толкова по-трудно ще бъде да се вземат по трудни части.

Препоръчително е също да се подготви. Ако гримът ви отнеме няколко часа, е по-добре да оставите манипулациите с устата най-накрая, в противен случай няма да можете да пиете, без да нарушавате грима.

Тайните на гримьорите

Може би основната тайна е, че всички творци не се страхуват да използват наличните инструменти за постигане на целите си. Припомнете си същите чорапогащи в мрежа за създаване на везни.

Огледайте се около себе си - може би окото ви ще улови нещо, което може да направи изображението ви връх в програмата. Може би в ъгъла лежеше стара боа перо, с която можете да украсите прическа или да добавите грим. Черупките, донесени от морето, могат да бъдат боядисани и прилепнали към лицето, за да изглеждат като морска вещица на вашите приятели. За да направите големи рани, можете да използвате напоена и оцветена тоалетна хартия. Преди няколко години е бил популярен грим с обикновена змия. Дами с разкопчани лица бяха на всяка крачка.

Старият блясък, камъчетата, панделките и шаблоните - използвайте всичко и тогава вашият образ ще се окаже наистина оригинален и запомнящ се.

Как да си направим грим за Хелоуин, вижте следното видео.

Коментари
Автор на коментар

Рокли

Поли

блузи