Постоянен грим за очите

Постоянен грим за очите

Постоянният грим за очите е друго име за татуиране., Този вид перманентен грим може да замени ежедневните ежедневни грими и дори удължаването на миглите в случай, че това е невъзможно по някаква причина. С тази процедура можете да направите миглите по-визуално буйни, а очите са по-големи и по-изразителни. Това е много удобна техника на грим, която има свои характеристики, които определено трябва да научите преди тази процедура.

Какво е това?

Постоянният грим за очите е процедура, при която клепачите се изтеглят със специални пигменти в долната част, на върха или на един от тях по ваш избор. В този случай тази процедура се извършва с тънка игла, която не е подобна на тази, използвана за създаване на татуировка. Пигментът, който се вкарва в кожата, се нарича постоянен, така че този грим за очите се нарича постоянен. Може да се прилага както по линията по клепачите, така и по цялата си повърхност. Освен това, особеността на тази процедура е, че тя може да се направи абсолютно във всяка възраст.

Този грим позволява на младите момичета да прекарват много по-малко време на редовен грим, защото благодарение на татуировката можете да забравите за стандартните процедури за оцветяване на мигли и изчертаване на стрелките на клепачите.

В зряла възраст този грим също изглежда много впечатляващо, защото може да помогне на клепачите да станат визуално по-млади и напълно да променят външния ви вид. С него можете да се върнете към яркостта на грима и тя ще изглежда много естествено. Постоянният грим може да изглежда съвсем различно: Най-често срещаната е формата, в която майсторите рисуват празнините между ресничките, за да ги направят визуално дебели. Друг начин за нанасяне на татуировка върху очите е да начертаете стрелки на горните или долните клепачи. Освен това тази стрелка може да бъде затъмнена. Постоянният грим също може да има външен вид, който е много подобен на сенките. Тя може перфектно да замени както спирала, молив или очна линия, така и дори сянка.

Боли ли?

Много жени се притесняват, че татуирането е болезнена процедура.защото пигментът се пробива със специална игла. Но в действителност, татуировка - тя не боли на всички. Всички майстори, преди да го използват, използват специални анестетични гелове, които, абсорбирани в тънката кожа на клепачите, напълно облекчават болезнените усещания. Тя няма да ви навреди изобщо, напротив, дори може да ви стане гъделичкане, това е особено вярно в случай на запълване на пространството между пространствата.

Дори и така нареченото замразяване да започне да изчезва по време на прилагането на перманентен грим, ще усетите леко изтръпване, което няма да е болезнено. В този случай трябва да кажете на капитана, че усещате изтръпване и той ще повтори процедурата за анестезия, като приложи отново лекарството. Може да не почувствате дори лека болка и замразяването скоро ще изчезне след процедурата.

В случай, че се страхувате много от тази процедура, майсторите препоръчват използването на успокоително, например валериана.

видове

Видовете перманентен грим варират в зависимост от областта, в която се прилага пигмента. Има видове като Осъществено от IPB, Foras, Форум. Някои видове могат дори да ви спасят от тъмни кръгове и синини под очите. Най-популярният тип е крос-слайдерът. В този случай има празнини между космите по клепача и тази линия е много ясна, тя е съобразена с формата на очите ви.По този начин можете да направите изгледа по-жив и изразителен.

Също така, рисуването на страници се прави с тънки щрихи, които ви позволяват да създадете ефекта на буйни мигли, което ги прави по-дебели и по-ярки.

Този тип татуировка е много често срещана, защото се счита за основна, защото ако не искате да бъдете красива, можете да създадете образ с такъв грим, но също така е отлична база за прилагане на обикновени видове козметика.

Следващият изглед е това е създаването на стрели. Учителят рисува фини линии по горните или долните клепачи, които могат да бъдат прави или извити. Можете също да изберете техния цвят, интензивност, както и дължината и ширината на линията. Този тип татуировка е абсолютно подходяща за всяка форма на очите, но се счита, че не е много универсална, защото със стрелките ще бъде трудно да се прилагат други козметични средства върху клепачите.

Но това е чудесен начин да създадете класическа тънка черна стрелка, особено тя ще ви помогне, ако не можете да нарисувате линии по клепачите, така че да са едни и същи, дори и чисти.

Следващият вид постоянен грим е Това перо стрели. С него можете да създадете външен вид на мъгла върху очите, това е един много красив вариант, който е по-ярък от горепосочения, той ще замени много популярните и универсални нюанси на сивото. По този начин е много интересно да се коригира формата на очите, и двете визуално ги разтягат и закръгляват. В допълнение, можете дори да създадете такъв вид грим, като "Smokey-ice", но тази твърде ярка татуировка не е практична, защото не е подходяща за всеки случай.

Следващият тип татуировка - Това е грим на клепачите или постоянен декоративен грим. Изработен е в различни цветове, дизайнът зависи от вашето желание. По правило такава татуировка се избира според цвета на очите или според вида на външния вид. Това е много интересна и оригинална версия, която е подходяща за екстравагантни красавици. Единствената отрицателна точка на този грим е, че тя не е много гъвкава.

Как изглежда?

Татуирането на очите може да изглежда като обикновена козметика, но за разлика от нея, това е много стабилен грим. Също така, може да изглежда толкова естествено, че външният ви вид ще бъде много ярък и вял, но хората около вас няма да забележат грима върху очите, особено що се отнася до оцветяването на страниците. Очите татуировка изглежда много впечатляващо, в допълнение, тя ви позволява да направите очите си по-ярки и да променят формата си. По този начин ще имате по-ясна линия по протежение на клепача или неговата светлина. Тази процедура може дори да замени удължаването на миглите, както и всеки ден класически грим.

Как се прави?

По правило постоянният грим за очите се извършва в салона. Първоначално съветникът научава какъв ефект искате да получите от тази процедура. В сесията за татуировка можете да носите класическа козметика и визуално да изобразите гримьора какво искате да получите, майсторът може да повтори този резултат без затруднения.

Можете да изберете вида на постоянния грим, неговия цвят, както и ширината и дължината на стрелките, видовете контури.

След това отидете директно на процедурата по прилагане на пигмент върху клепачите. Първоначално те се дезинфекцират чрез прилагане на специален антисептик и след това се обезмасляват. След това върху клепачите се нанася специален “флакон” с предвидения грим, който оценявате и впоследствие одобрявате. Ако не харесвате конкретен дизайн на грима, лесно можете да го промените. След като одобрите желаната версия, капитанът ще пристъпи към процедурата по прилагане на татуировката. Като правило, един добър майстор ще ви даде познаване на всички инструменти, които той ще използва в процеса на прилагане на татуировка. Той трябва да удостовери, че всички те са напълно хигиенни и отговарят на санитарните стандарти.

След това се провежда процедурата по анестезия: областите, в които ще се прилага пигментът, майсторът третира с упойка, която ще има анестетичен ефект. В някои случаи козметолозите правят инжекцията.

След няколко минути тази процедура се активира, няма да усетите докосване. След това, като се използват специални устройства, които приличат на доста голяма дръжка, се въвеждат специални течни пигменти в кожата на клепачите. Тази процедура е много дълга, всички майстори го изпълняват дълго и внимателно, за да не се бърка.

Какви игли се използват?

Обикновено иглите с покритие със сребро се използват за татуиране, тъй като имат дезинфекциращ ефект. Повърхността им трябва да бъде много гладка, а заточването е много остро. Дължината и дебелината на такъв инструмент ще зависят от желанието и уменията на капитана.

Колко струва?

Перманентният грим е много издръжлив и дълготраен грим.Това е особено вярно за клепачите, защото в този случай майсторите поставят много стабилни пигменти, които продължават около 5 години, а в някои случаи до 10 години, ако правите римейк или корекция. Всичко зависи от вашето желание и от вида пигмент, който майсторът ще използва. Ето защо по-добре да направите постоянен грим, че не се уморявате от дизайна. Опитайте се да не правите много ярка и вулгарна татуировка, защото за някои случаи тя ще бъде неподходяща и няма да можете да се отървете от нея за дълго време. Опитайте се да отдадете предпочитание на класическата татуировка, която е релевантна в своя дизайн не само в момента, но и ще бъде от значение за дълго време. По този начин, вие ще си спестите от караница на боя си постоянен грим с други козметика и винаги ще изглежда перфектно.

Сравнение преди и след

Око татуировка е процедура, която може да промени драматично външния вид., Тя става по-пиърсинг, очите са визуално по-широки, а миглите са по-великолепни. Това се отнася както за процедурата за боядисване на интерпада, така и за процедурата за изтегляне на стрелката. След татуирането изглежда, че очите са направени, но изглежда много естествено и ефектът е по-добър, отколкото от обикновената козметика. След перманентен грим, можете да забравите за ежедневната процедура за нанасяне на грим за дълго време, можете само в някои случаи, например, да направите по-ярък класически грим за някой специален повод.

Лазерна корекция

За да коригирате или актуализирате грима за очите, трябва да се свържете със салона, където лекар или козметик ще актуализира този грим с помощта на специален лазер. Освен това, ако за първи път сте направили постоянен грим, можете да го коригирате и да го довеждате до съвършенство по време на корекцията. По този начин можете да нарисувате линии по-ясно и да ги направите по-ярки. Като правило, лазерната корекция се извършва един месец след процедурата по татуиране. Най-хубавото е, че ако дойдеш след около два месеца, но е по-добре да не го забавяш, в противен случай твоят постоянен грим ще загуби първоначалния си вид. Също така, не можете да регулирате формата на татуировката си, а само да актуализирате цвета си.

За тази цел е необходимо също да присъстват корекционни процедури, които ще направят контурите по-изразени и наситени.

Грижа след процедурата

Процедурата на перманентния грим включва последващата грижа за очите за определено време. На първия ден след като сте направили този грим, трябва да избършете очите си с памучен тампон, към който се нанася хлорхексидин. Това е дезинфектант, който ще предпази очите и клепачите, а също ще помогне да се избегне дразнене. В някои случаи, очите се чувстват сърбеж и парене, докато е по-добре да се използват хидратиращи капки, например.Vizin".Освен това, появата на оток е възможна, така че за около 2 дни е по-добре да се лекува онази част от очите, върху която се прилага татуировката, със специален очен мехлем, наречен “хидрокортизон". Може да се закупи във всяка аптека.

Ако нямате подуване за дълго време, можете да правите компреси или да нанесете замразени парчета лед към клепачите.По-добре е да поставяте ледени висулки от дестилирана вода, защото това е най-безопасното. В противен случай е по-добре да извадите парчетата лед в тънки торбички и да ги поставите върху клепачите си през него. Също така, грижата за очите след постоянна грим процедура означава, че няма да използвате обикновена козметика поне една седмица след тази процедура.

Освен това не можете да разтривате очите си или да ги измивате с почистващи препарати и дори с вода.

За да ги промие, може да се използва само разтвор на хлорхексидин, Това е много важно правило, което трябва да се спазва. В допълнение, не е тайна, че след процедурата на татуировка на клепачите се появява тънка кора, но не се плаши: Това е стандартна защитна реакция на кожата, която скоро ще премине. В никакъв случай не можете да го откъснете или разтрийте очите си, за да се отървете от тази кора, тя сама може да отиде след определен период от време. Важно е това да се случи без намеса. По правило кората изчезва след три до пет дни.

Също така, първоначално ще си помислите, че татуировката изглежда много ярка, в допълнение, линиите ще изглеждат по-широки от желаните.

Но след като земната кора спадне, тя ще премине и ще получите желания от вас ефект. Грижа за очите трябва да се извършва през цялата седмица. След този период клепачите ще се заздравят и няма да ви се налага постоянно да ги избърсвате.

Също така, козметолозите посочват, че две седмици след датата на нанасяне на перманентния грим не трябва да се къпете, а също и да сте в баня или сауна. След това можете да водите нормален живот, без да се притеснявате за татуировката. С правилната грижа след две или три седмици, постоянният ви грим ще има същия вид, можете да се насладите на красотата му.

Как да премахнем?

Отстраняването на татуировката е възможно както в салона с лазер, така и у дома, Тази процедура е доста скъпа, за това трябва да използвате специален лазер. Той е в състояние да унищожи цветния пигмент, връщайки кожата на клепачите към първоначалния си вид. Тази процедура е болезнена, може да почувствате усещане за парене по време на процеса на отстраняване на пигмента. Продължителността на процедурата по отстраняване на пигмента с лазер е около 5 минути и трябва да я повторите 5 до 7 пъти. След това напълно се отървете от цветния пигмент.

Следващият начин да се отървем от татуировката е въвеждането на специално лекарство, което може да ви спаси от всички оцветяващи пигменти. Такива инструменти дори се използват, за да се отърват от татуировките. Този метод е болезнен, така че преди да отстраните пигмента с това лекарство, кожата се анестезира със специален крем.

Като правило, тази процедура е по-кратък, в допълнение, можете напълно да се отървете от татуировката след една или две сесии.

вещи

Най-честата последица от татуирането на очите е отокът на клепачите. Това означава подуване и зачервяване, което може да се избегне, ако се полагат грижи. Като правило, тези отоци не са много забележими, но ако имате твърде чувствителна кожа на дадена област на лицето, отокът може да се види не само близо. По правило те се появяват в деня след като сте направили татуировка. Не можете да се тревожите: Обикновено отокът изчезва за не повече от 2 дни.

В някои случаи жените дори не се сблъскват с явлението подуване на клепачите, но могат да се почувстват сърбеж и зачервяване, както и сухи очи.Но някои от тези симптоми не са дори познати на някои, всички първични признаци на тези ефекти на татуировката изчезват при 50% от жените няколко часа след тази процедура. Това е напълно безопасен и безболезнен вид грим, който има много малко отрицателни ефекти.

Някои жени се оплакват, че в края на процедурата на перманентния грим се сблъскват с конюнктивит. Но козметолозите обясняват това с факта, че след татуиране те се грижат неправилно за очите. Конюнктивитът може да бъде следствие от инжекции, само ако попаднете в очите ви.

Отзиви

Анализ на прегледи на жени, които са извършили процедурата на перманентен грим показа, че татуировката не е подходяща за всички жени. Момичетата с много чувствителна кожа пишат, че срещат оток, който не е паднал много дълго време, а очите им са червени и подути. Освен това се чувстваха сърбеж и раздразнение. Някои жени се сблъскаха с такъв проблем като усещането на пясъка в очите им, но те препоръчваха да се отървем от него с помощта на обикновени хидратиращи капки.

Освен това, за жените негативната последица е, че пред очите ни може да се появи кора. Прекрасният пол се препоръчва да не се откъсва от нея, а само за лечение на овлажняващ и подхранващ крем, който може да се нанесе с памучен тампон до края на лечението. В допълнение, жените показват, че е необходимо да се следват всички правила за грижа, защото в противен случай може да се постигне отрицателен ефект, като зачервяване на очите и тяхното дразнене.

Но много жени също хвалят тази процедура, като посочват, че по този начин получават ефекта на изразителен поглед, освен това, нежният пол съблазнява, че перманентният грим е много издръжлив.

Много жени използват такава процедура като татуировка на очите, правят постоянна корекция и използват постоянен грим в продължение на 10 години. Те много харесват, че такъв грим им позволява да се отърват от досадните си грим процедури всеки ден. Пишат, че използват козметика само ако има някакъв тържествен повод за това.

Момичетата също пишат, че по този начин можете много добре да обобщите очите и така да промените тяхната форма. Собствениците на бадемовидни очи най-често избират процедурата на междурасово оцветяване. За някои хора, перманентният грим е универсална основа за обикновен грим за очите, а за някой - независим грим, който не боядисват и не прекарват време в прилагането на обикновена козметика.

В следващото видео - преглед на техниката за нанасяне на постоянен грим за очите "стрелки със засенчване".

Коментари
Автор на коментар

Рокли

Поли

блузи