Грим за устни

Грим за устни

В изкуството на грима, грим за устни се счита за най-трудната техника, но всяко момиче може да го овладее.

Предимства и недостатъци

Грим устните ви позволява да допълни женския образ или да го направи основния акцент. Сред характеристиките на този вид грим са следните:

 • Той завършва всеки грим - никакъв завършен лук не може да направи без червило;
 • Позволява ви визуално да регулирате формата и обема на устните;
 • Говори за оформянето на жена или момиче;
 • Има няколко техники в грима, например театрален „ломб” или ежедневен „гол”, „черни устни”;
 • Червените устни са признати за класически грим и са подходящи както за публикация, така и за делнични дни.

Избор на средства

брилянтин

Сред характеристиките на този декоративен продукт, ние отбелязваме необходимостта да се използва четка за прилагане на ярки, богати, тъмни нюанси (цвета на Марсала, бордо, червено, кафяво и всички матови текстури). Матово и обикновено светло червило често изсушава кожата и подчертава несъвършенствата на кожата - бръчки, пукнатини, пилинг. Безспорното предимство на червилото е изборът на различни текстури от класическото твърдо в стика до течността (нещо като блясък с богат цвят и висока издръжливост), различно покритие - лъскаво, матирано и др.

Между другото, по-добре е да се отлагат перламутираните покрития днес - в модата са модни и естествени голи устни.

блясък

Често избират млади момичета или жени, които предпочитат удобно носене и усещане за влага. От практиката е известно, че блясъкът изисква събрана коса, в противен случай, поради вятъра, общата грим рискува да стане несъвършена, а косата - неприятно лепкава. Сред техните предимства е да се отбележи светлият нюанс на продукта, лъскавото покритие (прочетете - визуалното увеличение на обема на устните), грижата за кожата, и често се използва в азиатския грим.

Очертание на молив

Подчертава естествената форма на устните или визуално я увеличава. Женската козметика днес няма да направи без молив на нюанс на по-тъмен естествен цвят на устните - тя се вписва почти всеки голи (цвят на тялото или светло розово) и по-пигментирани червило (в кафяво).

Предимствата на молив са очевидни: създава нов или подчертава естествения контур, запазва червилото или гланца на негово място (не им позволява да се разпространяват), увеличава трайността на покритието, е икономичен в потреблението.

Все още има много декоративни продукти за създаване на грим:

 • лак - течен блясък за устни с абсолютно гланцово покритие и висока устойчивост до 6 часа;
 • маркер - Нещо между обикновен молив и червило. Те могат да създадат контур и да запълнят пространството на устните, освен че е изключително устойчив;
 • грунд - база за грим. Той има лека, обикновено кремообразна текстура и перфектно изпълва бръчките, овлажнява кожата и удължава живота на червилото.

Правила и техники за прилагане

За да бъде гримът на устните устойчив и да изглежда перфектно, трябва да се придържате към следната техника на прилагане:

 • Овлажняване е първата стъпка. Нанесете обичайния балсам, накиснете го за 3-5 минути и отстранете излишъка със салфетка;
 • Използвайте специален грунд за овлажняване на кожата и запазване на грима или капка основа - тя ще създаде солидна основа за декоративна козметика;
 • Оградете очертанията с молив. Ако те са тесни, отидете отвъд естествените граници с 1 mm, а ако са твърде широки или обемни, карайте направо през устните;
 • Нанесете червило с четка и я изведете от центъра към ъглите;
 • Прашни устни и попийте със салфетка (леко я целунете);
 • Нанесете втори слой червило с една и съща четка по целия път;
 • Фиксирайте грима с блясък или специален спрей за фиксиране, можете да използвате термална вода и леко да го напръскате по лицето си, след това избършете излишната влага с салфетка;
 • Не забравяйте да вземете несъвършенствата - обикновен памучен тампон или клечка за зъби ще ви помогне да премахнете допълнителните линии с молив или червило.

Ако говорим за нанасяне на гланц, лак или течна червило, тогава е важно да се създаде контур (така че козметиката да не изтича и да не се изнася и да не излиза извън рамките на контурите като цяло) и не е необходимо да се нанасят два слоя на продукта, накисване и прах. Направете сложен грим с вино или червени нюанси, цвят фуксия - вземете молив, който да съвпада с червилото и предварително засенчете устните си, и едва след това нанесете червило. Използвайте бежови цветове - изберете молив на тъмен цвят от червило или гланц.

За да скриете асиметрията ще позволи двуцветен грим - регулирайте по-малките устни с лека червило и нанесете пигмент с един или два нюанса, по-тъмен до по-обемна устна.

постоянен

техника "3D грим"Означава въвеждането в кожата на пигменти близо до естествения нюанс на устните. В този случай, вместо един, се въвеждат около 5 цвята, за да се създаде естествена палитра на устните и да се избегне малък контур, без да се оформят. Постоянен грим в уникална нова технология "3D-make-up" визуално подобрява устните, създава им контур, който не се забелязва за другите. Пигментът пада върху цялата повърхност, майсторът разпределя равномерно своите нюанси, за да постигне естествен ефект, който между другото подмладява.

видове

тъмен

Творческият грим включва използването на всяко тъмно червило от кафяво, марсала, вино до ултра черно. Истинската тенденция е черното (или друго тъмно) червило с матово покритие.

 • Нанесете овлажняващ балсам, след 3–5 минути го сложете със салфетка;
 • Нанесете малка основа или грунд, за да осигурите постоянно покритие без дефекти. Тоналната основа или грундът ще изравнят повърхността на кожата, бръчките ще запълнят;
 • Създайте контур с молив (обикновен лайнер за очите);
 • Намалете повърхността с молив;
 • Премахнете излишъка от първия слой с кърпа - попийте устните си, след това нанесете последния слой с четка, за да ги очертаете възможно най-точно и внимателно оцветете ъглите.

Тъмно червило с матово или гланцово покритие е в незаменим комплект с перфектна кожа и събрана коса, иначе рискуваш да изглеждаш смешно и небрежно, ако имаш зачервена кожа или пъпки по бузите или, например, бриз на коса и те лесно ще намажат червилото да се изправи.

Ако черно червило в арсенала от козметика не е намерено, можете да използвате обикновен молив за устни. Покритието с него ще бъде краткотрайно, но за фотосесия този метод ще излезе. Нанесете молив, смесете с памучен тампон и фиксирайте с прозрачен блясък. Създаване на черни устни за грим Темата изисква грижа, с най-малката грешка, можете да използвате памучен тампон (премахнете излишния продукт и да коригирате формата) и коректор - нанесете го върху тънка четка и я прегледайте под контура на устните.

гол

Красивият грим се свежда до създаването на естествен вид - изберете светло розови, телесни нюанси, които в идеалния случай ще се комбинират с тонус на кожата и цвят на очите. Предимството на този вид грим може да се разглежда като визуално увеличение на обема, дължащо се на яркия пигмент на червилото, така че е идеален за естествено тънки устни. Постепенно този грим е както следва:

 • Създайте триизмерен контур, изберете молив един по един за червило или един цвят по-тъмен от естествения цвят на устните;
 • Изберете отметката над устната и леко вървете по горния ръб;
 • Устни устните и се припокрива с контура на молива;
 • Освен това, можете да използвате гланца на цвета на червилото - гланцово покритие ще добави допълнително обем.

Натуралният грим е подходящ за създаване на романтичен, бизнес и друг образ. Голото е нова класика.

стабилен

Полу-перманентният грим притежава издръжливост и какво точно ще бъде - вие решавате.

 • Основата на грунд или обикновен тон осигурява солидна основа и покритие до 12 часа - нанесете капка от продукта върху предварително намокрени устни;
 • Не трябва да има много крема за основа или основа - малък грах е достатъчен, че трябва да бъде засенчен на устните и леко да излезе извън техния контур;
 • Направете повърхността с прах;
 • Създайте контур и оцветете повърхността с червило, сложете слой със салфетка;
 • Нанесете отново малко прах;
 • В крайна сметка - довършителния слой.

Ако червилото пада върху праха неравномерно, тя се смачква и не изглежда много привлекателно, поръсете устните си с вода (така че гримът не капе) и попийте със салфетка. Или намаляване на количеството на прах - тя не трябва да прилича на мазилка.

ломбер

Техниката на оцветяване ви позволява да визуализирате формата на устните, да ги направите по-големи или по-малки, да добавите разнообразие към грима или да направите акцента в долната част на лицето. Ombre могат да бъдат вертикални и хоризонтални.

Вертикално омбре означава прилагане на нюанси на прави вертикални линии върху долната и горната устна.

 • Вертикална ивица светла сянка в центъра на устните визуално ги увеличава;
 • Ако поставите тънка червило върху светла червило, тя визуално ще намали устните;

Хоризонтално омбре използва различни нюанси на горната и долната устна.

 • Балансът на устните помага на техниката да нанася тъмно червило върху контура на устните и светлина - в центъра им. Тогава те ще бъдат обемни.
 • За да се фокусирате върху горната устна, ще можете да оцветите в еднакъв тъмен нюанс, можете да поставите лека червило на долната устна и да начертаете линията за очна линия в долната част с първия цвят.

За ежедневния грим визажистите препоръчват използването на нюанси в една и съща цветова схема, но в различен тон: светло розово и тъмно, бежово и кафяво. За празничен грим, червено и черно ще подхожда - боядисвайте устните си с червено матово червило, нанесете черен пигмент към ъглите на устните си (очната линия ще направи) и я смесете с центъра. Нестандартната техника ombre ви позволява да създавате театрален и ежедневен грим, всичко зависи от избраните нюанси.

Начинаещите не трябва да използват повече от два цвята в една или да използват шаблон, за да разпределят няколко пигмента.

Скулптурни тайни

Проблемът с малките тънки устни лесно се решава с помощта на скулптура - налагане на тъмни и светли нюанси на коректори на определени части от лицето. Тайните на гримьора и ръководството:

 • Тази техника ще направи визуално по-обемни устните: разпънете маркера над горната устна, очертайте гъбите над и под контура, изберете отметката;
 • Нанесете малко маркер на долните части, под устните, без да засягате центъра и ъглите;
 • За да направите устните по-богати, нанесете малък маркер в центъра: направете „патица“ и поставете пръст с маркер върху централната зона;
 • Гланцираният блясък ще ви помогне да придадете сочност - нанесете го само върху центъра, без да рисувате по ъглите;
 • За да изгладят асиметрията на устните, боядисвайте по-малките от тях с червило с нюанс, по-светъл от основния.

Сега да поговорим за корекцията като цяло:

 • Тъмният лайнер на устните ще ви помогне да направите закръглените устни визуално по-малко - потъмнявайте ъглите им;
 • Визуално намаляване на устните ще помогне червило с матово покритие. Колкото по-тъмен е цветът, толкова по-малки ще се появят устните.

Контурният молив ви позволява да промените естествената форма и обем, като основното правило е внимателно да засенчвате контура, така че да е невидим. При изчертаване на контура на устните, изпъкнали не повече от 1 мм - това ще бъде съвсем достатъчно, и не се отвличат рисуване на долната устна, по-добре е да се добави обема на горната.

Лилавият грим е на върха на популярността, а основният фокус е матовото покритие. Червеното е стара нова класика, днес матово и лъскаво покритие (включително и полу-гланц) е от значение. "Носенето" на червено матово червило е особено подходящо през деня, както и пурпурни, лилави, розови и бежови цветове в комбинация със светло кафяви, руси и тъмни къдрици. Грим в златни тонове - чудесна възможност да се подчертае тъмната или загоряла кожа, придават очарованието на аристократичен вид. Златото трябва да бъде не само на устните, но и на очите и скулите.

Професионални съвети за грим

За да изпълните правилно грима на устните, следвайте неизречените правила на специалистите на визажа:

 • Веднъж или два пъти седмично направете лек търкане: съхранявайте продукти, смес от мед и захар, или обикновена четка за зъби (масажирайте устните си с нея, докато си миете зъбите). Необходимо е да се направи пилинг непосредствено преди грим - той ще премахне корнифицираните клетки и ще изглади повърхността на кожата;
 • Всеки ден, овлажнявайте кожата с балсам и не излизайте навън, без да я прилагате;
 • Преди да създадете грим, експертите ви съветват да нанесете лек хидратиращ балсам, да го задържите в продължение на 3-5 минути и да попиете със салфетка.

Правилата, които трябва да се вземат предвид при създаването на грим - от голи до фатални:

 • Използвай молив. За тях е лесно да регулират естествената форма или да го променят - добавете обем, премахнете асиметрията. Нарисувай молив по естествения контур или леко отвъд него, за да направиш устните малко по-малки, да ги начертаеш директно върху тях (точно над естествения контур).
 • Молив мотика в тон на червилото за създаване на класически грим.
 • Нанесете червило от центъра към ъглите.
 • Още един спасителен пакет - прахване на кожата преди нанасяне на контура - това ще позволи на молива да остави наситена и устойчива линия. Можете да изпечете гъбите отново след нанасянето на първия слой червило преди втория.
 • Червилото с лъскаво покритие ще помогне за постигане на обемния ефект. Не забравяйте за молив - прилагайте го, малко говорейки за естествения контур.
 • Тъмните нюанси на червилото визуално "изяждат" обема на устните.
 • Истинските професионалисти прилагат червило или гланц с четка: удобно е да сложи пигмент в ъглите на устните си и да ги разпредели равномерно в центъра, освен това четката контролира количеството червило и не позволява да се прекалява.
 • За да изберете розово червило, фокусирайте се върху нюанса на собствените си венци.
 • За да направите визуално по-голяма устата си, рисувайте по ъглите. Ако устните са широки от природата, начертайте долната и горната линия с молив не до края.

При създаването на грим професионални гримьори се обръщат към овала на лицето: ако лицето е кръгло или овално, заоблените линии не се нуждаят от нищо за него - нарисувайте „прави” устни без прекомерни форми. А постно правоъгълно или триъгълно лице, напротив, извити форми на устни ще бъде начин, като финал гланц. Модни тенденции съществуват и за грим: днес, в една тенденция, има комбинация от червено и черно, например червени устни и черна очна линия на очите или обратно - червен лайнер и черно матово червило. Изненадващо е, че модните оцветители за устни в естествени нюанси все още са запазени на модния подиум и в живота.

Concealer ще ви помогне да скриете назолабиалните гънки: нанесете го върху проблемните зони на лицето, и гланц за устни или червило с лека текстура и фин нюанс. Между другото, тъмни и тежки червила често подчертават несъвършените пропорции и контура на лицето, така че те не винаги са подходящи за антивирусен грим.

С помощта на компетентен грим, можете да скриете херпес: използвайте лека непрозрачна червило, ако раната се образува на повърхността на устната и допълнителна основа, ако тя излиза извън контурите.

В този видео урок ще научите как лесно и визуално да увеличите устните си с грим.

Коментари
Автор на коментар

Рокли

Поли

блузи