Вечен грим за вежди

Вечен грим за вежди

Грациозни вежди, с добре подбрана форма, цвят и огъване, могат да разкрасят лицето, да отклонят вниманието от неговите недостатъци и да подчертаят красотата и блясъка на очите. За корекция на веждите в случаите, когато липсва изразителност, се използват различни техники на перманентния грим.

Какво е това?

Постоянен грим е козметична процедура, която помага за подобряване на външния вид на съществуващите вежди. С негова помощ можете да коригирате драстично своя контур, да рисувате с редки вежди, да добавяте цвят и яркост към ярки, невидими вежди и като цяло елиминирате необходимостта от ежедневни грижи.

В допълнение, подобна корекция може значително да повиши самочувствието на хората, които нямат естествени вежди в резултат на заболяване, генетични проблеми или медицински процедури.

В основата на всички техники, използвани при нанасянето на перманентен грим е проникването на оцветяващия пигмент под кожата, така че със сигурност можете да наречете тази процедура вид класическа татуировка.

Боли ли?

Както знаете, всяка татуировка се извършва с помощта на игли, които имат различна дебелина и правят боята под кожата на клиента. Анестетик се нанася върху повърхността на кожата преди инжектиране, обикновено гел, съдържащ анестетично вещество (например, лидокаин).

Съдейки по прегледите на момичетата, които са направили постоянен грим за вежди, тази процедура е доста болезнена, степента на дискомфорт зависи от избраната техника и от индивидуалния праг на болката на лицето.

Най-малко болезнено е процеса на пръскане на прах, това се дължи на малката дълбочина на пробивите и на факта, че тази техника не изисква плътно запълване на цялото пространство на веждите с пигмент. Въпреки това, един минус на такава техника може да се нарече много по-кратко запазване на резултата: прахообразни вежди ще продължат година и половина. Най-болезнените чувства са описани от клиенти, които са направили класическа татуирана процедура, проектирана за период от три до пет години.

Видове и методи

Салоните за красота, които предоставят услуги за нанасяне на постоянен грим за веждите, наричат ​​тази процедура разнообразие от различни имена. Методи за нанасяне на татуировка върху повърхността на веждите, които понастоящем се използват, могат да бъдат сведени до три основни вида:

 • Татуировка на косата на вежди, която може да бъде класическа (европейска) или източна;
 • Микробладинг, наричан още 6D технология, биотаутаж, HD линии на вежди, микропигментация на вежди 6D;
 • Техники за пръскане на вежди, които имат други имена: татуиране със засенчване, шевове, кадифено пръскане, акварел, пиксели, пунктирани, сенки и др.

Какво е различно?

коса

Тази техника получи името си от метода на рисуване, използван от капитана. Когато прилага пигмента, той рисува всяка от въображаемите косми в модела, създавайки тяхната дължина, дебелина, посока на растеж. Когато се използва техника, наречена европейска коса, изтеглените вежди са с еднаква дължина и лежат по посока на растежа. Източната техника е по-сложна, тя изисква майсторът да имитира естествено пресичане на косми, които имат различна дължина и сянка, докато татуировката изглежда по-естествена.

Поставянето на пигмент се извършва с помощта на специалната машина. Ефектът продължава от три до пет години.

Mikrobleyding

С този метод за нанасяне на татуировката космите се начертават по-деликатно, имат различна дебелина, имитират естествената им извивка и различни нюанси.В този случай проникването на багрилото настъпва при по-малка дълбочина на епидермиса, което означава, че болката от инжекциите е по-малко чувствителна и изцелението е по-бързо.

При провеждане на микробладинг се прилага дръжка, която се различава от татуировката с по-доброкачествен ефект. Приложени вежди изискват допълнителна корекция, която се извършва след половин или два месеца. Ефектът трае около три години.

Прахообразна технология

Тази процедура е многопластова, окончателният вид на веждите, тяхната наситеност и периодът, за който ефектът ще продължи, ще зависи от броя на корекциите. При извършване на тази корекция, устройството майстор, което прилича на писалка с накрайник, пръска най-малкия спрей от пигмента под кожата, създавайки контур на вежди по предварително подбран модел.

Продължителността на пигмента е около година, издръжливостта и наситеността на цветовете ще зависят от броя на корекциите.

Често опитен майстор може да препоръча на клиента да комбинира някои от техниките за по-естествен ефект.

Как?

Всички видове постоянна корекция на веждите се извършват в салона.

Много е важно да изберете опитен майстор с добър артистичен вкус, който е специалист по постоянен грим за вежди. Един неопитен техник може по невнимание да привлече вежди в много неочаквана форма. Разбира се, в случай на неуспешна татуировка, панорамирането може да се елиминира чрез лазерно отстраняване, но трябва да помним, че това може да доведе до увреждане на космените фоликули и евентуално до загуба на съществуващата вежда.

Важно е да започнете да приемате лекарства за алергия дори преди да посетите салона, приблизително три дни преди предписаната процедура. В деня на посещението не трябва да се отнемате с кафе или да пиете алкохолни напитки, които могат да допринесат за прекомерно кървене от пробивите, тъй като това също ще доведе до изтичане на пигмента заедно с ichor, което ще намали нанасянето на боя.

Първоначално клиентът, заедно с съветника, избира формата - шаблона и техниката, в която ще се изпълни процедурата за корекция. Този етап отнема доста дълго време, не по-малко от час, тъй като появата на веждите ще зависи от добре подбрания шаблон и съответствието на техниката на изпълнение. Формата на шаблона се нанася върху повърхността на кожата с козметичен молив.

Един добър майстор със сигурност ще обясни как точно ще се прилага пигментът към татуировката, естествена или синтетична. Той също ще направи тест за възможни алергии.

Преди процедурата върху повърхността на кожата се нанася анестетичен гел, който допринася за анестезията на тази област. По време на процедурата по татуиране са необходими игли за еднократна употреба, които капитанът отваря непосредствено преди изпълнението.

Чертежът трябва да се прилага само в седнало положение на клиента. Ако капитанът предложи да легне, съществува опасност от получаване на вежди с различна дебелина.

Когато прилагате татуировката на косата, пункциите се правят на малка дълбочина вътре в епидермиса, но това е достатъчно, за да предизвика кръв или лимфа да започнат да се открояват от раните. Микробладингът е по-доброкачествена техника. Най-малко травматично ще бъде прахообразното перо, което се счита за безкръвна процедура, при която пигментът се напръсква в горния слой на епидермиса.

Времето, необходимо на капитана да приложи модела също ще варира в зависимост от избраната техника. Средно, работата на всяка вежда отнема от половин час до един час.

Нежеланите реакции към лечението могат да включват локално дразнене, подуване, болка, зачервяване и риск от инфекция. В допълнение, в областта на приложение може да се появи хематом. Въпреки че рискът от инфекция е много нисък, ако по време на процедурата се използват стерилни игли, инфекцията все още може да проникне в рани. Признаци на инфекция могат да включват силно подуване, отводняване на раната и повишена температура.Ако възникне инфекция, може да са необходими антибиотици, за да се избегнат усложнения като белези, така че трябва да се консултирате с лекар.

Обикновено след края на процедурата капитанът инструктира клиента подробно как да се държи за най-доброто лечение на татуираните зони и издава тръба с противовъзпалителен мехлем.

Колко струва?

Постоянен грим за вежди може да продължи от няколко месеца до пет години. Колко дълго е красив и добре поддържан ръб зависи от няколко фактора:

 1. Избрана техника на приложение;
 2. Използван пигмент;
 3. Броят на корекциите.

Веждите, направени в техниката на косата, ще продължат най-дълго време, те могат да продължат повече от три години (максимум до пет години), особено ако багрилото съдържа неорганични пигменти. Растителното багрило ще се срине по-бързо, особено по време на пилинг и други козметични процедури, а не минерални. Във всеки случай не трябва да излагате постоянни вежди на подобни влияния.

В никакъв случай не може да се прилага татуировка на вежди със същите цветове, които се използват за извършване на класически татуировки. В този случай картината ще продължи цял живот, придобивайки синкав оттенък.

Веждите, изработени по метода на микробладинг, изискват задължителна корекция за месец и половина, тъй като пигментът се полага плитко под кожата и затова се отхвърля по-бързо от тялото. Типът на кожата на клиента е важен, тъй като при мазна и високо регенерираща кожа моделът ще изчезне по-бързо. Може би фрагментарно избледняване на веждата, с навременна корекция в салона ще помогне за коригиране на ситуацията.

Колко дълго ще остане праховото покритие зависи от броя на слоевете боя, нанесени върху кожата. Обикновено в едно посещение в студиото можете да направите един слой пръскане, максимум два. Освен това, ефектът продължи около година, имате нужда от около пет слоя на боята. Тези нюанси определено трябва да преговарят с капитана при избора на техниката на изпълнение.

Сравнение преди и след

След като нанесете перманентния грим върху веждите, те ще изглеждат забележимо по-добре поддържани, сякаш са само оцветени по всяко време на деня и при всякакви метеорологични условия. Особено тя е ефективно показана по време на почивка в морето или в поход, в условия, когато няма време за грим.

След рисуването на косата, веждите ще получат постоянния си вид за около 8-10 дни, въпреки че можете да видите приблизителния резултат, когато излезете от салона. Цветът, получен веднага след нанасянето на пигмента, ще бъде по-ярък и по-наситен, а по-късно ще намери истинската си сянка. Формата на веждите ще остане същата като тази на майстора, макар че ако клиентът не харесва нещо, той може да бъде коригиран, но само в посока на увеличаване на площта.

Microblading също ще ви позволи да видите предварителен резултат в първите минути след изчертаването на модела, след това цветът ще избледнее, частично пигментът ще бъде отхвърлен от тялото, и следователно, след 40 или 45 дни, ще се изисква коригираща боя.

Най-впечатляващо изглежда веднага след прилагането на контурни грим вежди, направени с помощта на техниката на прах пръскане. Те са незабавно „живи”, по-скоро дебели, красиво и меко перо. Цветът ще избледнее в рамките на един месец, може дори напълно да изчезне, което се дължи на отхвърлянето на оцветяващия пигмент от имунната система на организма, така че не трябва да чакате подобен резултат, по-добре е да се стигне до корекцията рано и да се запази контурът на веждите, който ви харесва. В същото време, ако дизайнът на веждите през това време изглеждаше на клиента не напълно успешен, тя може да изчака пигментът да се измие и да го ремонтира с новия шаблон.

Грижа след процедурата

След приключване на работата капитанът трябва да се консултира с клиента за това колко дълго татуировката лекува и как да се грижи за веждите в този момент, за да получи най-добрия резултат. На първия ден от мястото на инжектиране, тя изтръпва, някои момичета дори казват, че трябва да вземат хапчета за болка. Веждите изглеждат неестествено ярки, може да се появи оток, те трябва да се навлажнят с разтвор на хлорхексин на всеки час, третирани с мехлем.Bepanten +". На втория ден зачервяването може да премине, но все още е необходимо да се продължи лечението с дезинфектанти, да не се овлажняват веждите с вода и да не се излиза навън, за да не се зарази инфекцията. След 2 дни, отокът спада, но цветът на веждите остава прекалено наситен; все още изисква грижа под формата на лечебен мехлем.

След три дни върху веждите се появяват корички, които много сърбят, не могат да бъдат откъснати, тъй като пигментът може да падне заедно с тях; те трябва да бъдат лекувани с лечебен мехлем и да изчакват, докато се откъснат. Петият и шестият ден на кората постепенно се ексфолират, оставяйки по-леки вежди, които имат почти завършен вид. Крайният цвят на веждите се получава само за един месец. През целия период на оздравяване не можете да намокрите веждите си, да отидете в сауната или басейна.

отстраняване

В случай, когато формата, линиите или местоположението на постоянния грим на веждите не отговарят на собственика им, можете да премахнете изчертаните контури, но това е свързано с някои трудности.

Най-лесният начин за премахване на татуировката, направена с растителни пигменти. Това се отнася за всички видове техники. Праховото покритие също лесно се отмива, тъй като се нанася много плитко и епидермиса, обновявайки се по естествен начин, се отървава от боята.

Измийте един неприличен оттенък, осветление постоянен грим с няколко тона може да помогне на професионална течност за избелване течност или 3% разтвор на водороден пероксид.

За да премахнете напълно картината, трябва да извършите лазерно отстраняване на грима. За устойчивите минерални багрила ще са необходими няколко сесии.

Какво е по-добре - микробладинг или татуировка?

Въпросът, който много момичета задават при избора на коя конкретна техника да се използва за постоянен грим за веждите, може да звучи малко по-различно. Струва си да сравним метода на косата с микробладинг, тъй като те имат сходни методи за рисуване на космите на веждите, разликата е само в отвореността на линиите. В това сравнение, техниката на микробладинг безспорно има предимство, тъй като чертежът е по-фин и естествен.

Плюсове и минуси

Когато момичетата решат да създадат постоянен грим, те добре знаят, че тази процедура има несъмнени предимства и недостатъци.

Положителните точки включват следното:

 1. Постоянният грим на веждите украсява лицето, правейки го по-изразителен и добре поддържан;
 2. Помага на момичетата с изразителни вежди да изглеждат по-ярки и по-зрели;
 3. Това е модна тенденция, която в момента е на върха на популярността;
 4. Татуировката на веждите спестява време за създаване на грим;
 5. Позволява ви да бъдете "напълно подготвени" на плажа или пешеходен туризъм;
 6. Ако веждите имат някакви изразени дефекти (неравномерен растеж на косата, плешиви петна, белези, възрастови петна), те могат да бъдат скрити.

Противът на постоянния грим на веждите е разбираем, ако си припомним, че тази процедура има траен ефект:

 1. Неуспешно изпълненото рисуване е трудно и скъпо да се намали, особено ако е направено с минерален пигмент с помощта на техники за рисуване на коса;
 2. Тази процедура е много болезнена и изисква няколко дни за лечение на рани (изключение е праховото покритие);
 3. С постоянен грим можете да увредите фоликулите на космите на веждите и да нарушите растежа им;
 4. Татуирането на косата не си струва да се опитва за момичета, които имат мазна кожа, тъй като линиите впоследствие ще се разпръснат и станат грозни;
 5. Линерхистът (майстор на перманентния грим) може да прави грешки, които дори не могат да бъдат обвинени в него, не много красив завой на вежди или лошо избрана сянка.

Противопоказания

За да се изпълни процедурата за прилагане на постоянен грим в някои случаи не трябва да бъде. Пълно противопоказание е наличието на такива сериозни заболявания като:

 1. Захарен диабет;
 2. Онкологични заболявания;
 3. епилепсия;
 4. ХИВ;
 5. Сериозна сърдечно-съдова патология.

Частични противопоказания (до възстановяване) ще бъдат такива условия като:

 1. конюнктивит;
 2. блефарит;
 3. Катарални заболявания;
 4. Драскотини и възпаления в областта на татуирането;
 5. Месечен.

Възможно ли е да се прави по време на бременност?

Бременните жени често искат да изглеждат добре поддържани и красиви във всяка ситуация. Затова те решават за процедурата за създаване на постоянен грим, но трябва да се разбере, че всички манипулации с тялото през този период могат да повлияят на здравето на нероденото дете. прахово покритие, което не е толкова болезнено и не носи значително количество пигмент в тялото.

Колко е?

Цената на постоянния грим на веждите в салоните се различава в зависимост от използваната техника. Цената също е повлияна от количеството боя, популярността на салона, нивото на професионализма на капитана, цената на анестезията.

Средно цените за първоначалното приложение на татуировката в техниката за коса или микробладинг варират от 3 хиляди рубли до 7 000. Корекцията струва два пъти по-малко.

Прах оборудване ще струва много повече - от 7 хиляди рубли. до 15 хиляди

Отзиви

Момичетата, които решават да татуират вежди, пишат в прегледите за всякакви "клопки", които се случват по пътя. Най-често се оплакват от „Криворук” майстори, които могат да развалят формата на веждите, неправилно да изберат цвета на пигмента (всеки може да взаимодейства с определен тип кожа по различни начини) или да работи неравномерно. За много хора е трудно да издържат на болката по време на процедурата и през първите дни на лечение. Има оплаквания, че с течение на времето такива вежди могат да променят цвета си в синьо или синьо-зелено и като цяло изглеждат като татуировка.

Ето защо съветите, представени в рецензиите, се свеждат до едно нещо: изборът на капитана е ключът към успеха на процедурата и получаването на точния вид на веждите, които ще задоволят клиента.

В следващото видео nПостоянен грим на веждите в техниката на "космите" с ефекта на 3D.

Коментари
Автор на коментар

Рокли

Поли

блузи