Грим след 50, който е млад

Грим след 50, който е млад

Възрастният грим е специално изкуство. Тя позволява на жената да изглежда красива и привлекателна, визуално скривайки свързаните с възрастта промени на кожата чрез правилното прилагане на козметиката. Гримът след 50, който е млад, се различава от обичайния грим и показва колко добре е поддържана жената.

Оформят се прости правила

Възрастният грим се нуждае от специален подход към създаването на елегантен и добре поддържан образ. Не е тайна, че с възрастта кожата губи своята еластичност. На нея се появяват бръчки, пигментни петна, формата на лицето губи яснота и красота. Модерният козметичен пазар предлага много козметика, с която можете да разнообразите стила и да демонстрирате младостта на кожата на лицето.

Онова, което е добро за младо момиче, изглежда неприлично на жена над 50-годишна възраст. В допълнение, съставките за грижа за кожата често са включени в препаратите. Ето защо, козметиката за различни възрасти е различна. Козметиката за избледняване на кожата трябва да бъде нежна, за да не се ускори процеса на стареене.

При извършване на възрастов грим си струва да се вземе за основа естественост: независимо от грим за жени над 50 години, лицето трябва да изглежда естествено, без ефект на маска. За това не е достатъчен един грим продукт: необходима е внимателна и ежедневна работа по грижа за кожата. Това е нейното състояние, което ще бъде решаващ фактор: колкото по-добра и по-млада кожа ще изглежда, толкова по-съвършен ще бъде гримът ви.

С възрастта трябва да избягвате интензивен тен, който изсушава кожата на лицето, застарява и лишава лицето от привлекателността.

С възрастта е по-трудно да бъдеш красива и модерна, но това е истинска задача, с която всяка жена след 50 г. може да се справи. Опитните гримьори подчертават редица правила на младия грим за жените на средна възраст:

 • цялостна подготовка на кожата на лицето и деколтето преди грим;
 • използване на минимум тониращи инструменти;
 • Повдигане на контур на лице;
 • спокойна и приглушена цветова палитра от козметика (отхвърляне на сини, виолетови цветове, придаване на зоната около очите на някаква синина и червено, което прави очите болни, плачещи и подути);
 • задължително оформяне на вежди (изваждане, оформяне, за да се отървете от ефекта на предстоящия век);
 • са разрешени сенки със светъл сатен блясък, текстурата с седеф и блясък е изключена: такива сенки увеличават тежестта на бръчките (капка маркер под веждата е максималната, която можете да си позволите);
 • изключване от козметичната чанта с остри акценти (лайнер, лайнери): ако ги откажете е трудно, трябва да замените черния молив, сенките и спиралата с аналози на кафяв цвят;
 • да се използват не повече от два слоя спирала върху горните мигли с последващо разресване на миглите (освобождаване от небрежния ефект на прилепналите мигли);
 • един акцент върху лицето (само очи или устни);
 • табута върху отровните и ярки цветове на червилото, както и мазния блясък на тяхната текстура;
 • използването на козметика по отношение на възрастта, която освен декоративната функция на грижа има и допълнителна грижа;
 • приложение в работата не само на ръцете и гъбата, но и на върховете на пръстите (за изравняване на тонуса на лицето).

Като се има предвид познаването на правилата за извършване на възрастовия грим, няма да ми отнеме много време самостоятелно да извърша процедурата за грим.

видове

Женският грим, независимо от възрастта, има няколко разновидности:

 • ден;
 • ежедневието;
 • вечер;
 • празнична;
 • специалист.

Дневен и ежедневен грим жените в средна възраст се считат за неутрални.В този случай се използва минимум козметика, за да се подчертае здравето: те отделят дори и тонизирана кожа.

Вечер и празничен грим позволява използването на акценти (молив, по-наситени сенки и червило), без да се превишава лицето на естествеността. Това изображение е предназначено за специален повод (за сватба, годишнина), позволява известна свобода при избора на козметика, позволявайки сянката на средни и тъмни тонове, черно мастило, молив. Този грим трябва да подчертае блясъка на очите и да привлече вниманието към тях.

Професионален грим използва се за фотосесии. Това е специална работа на гримьор. Тази гледна точка е коренно различна от другите и има за цел да направи жената идеална за камерата. Той използва специална козметика, маркирана с HD, която създава естествен ефект с всеки слой на приложение. Това е богат грим, който позволява на жената да изглежда в най-добрата светлина.

репетиция

За грим е перфектен, първо трябва да се подготви кожата. Това включва използването на почистващи средства и лек овлажнител. Най-важният враг по пътя към успеха не са пигментни петна или акне: това е стареене на кожата. Повдигането на клепачите, назолабиалните гънки, бузите с ефекта на "булдог" - това е, което трябва да отвлече вниманието от козметиката.

За да се компенсират възрастовите промени на дермата, е необходимо тя да бъде чиста и равномерна. За да направят това, жените използват козметични продукти с лифтинг ефект, успокояващи и овлажняващи кремове, маски. Грижата за кожата е крайъгълният камък на тази възраст. Разширете красотата на овалното лице, можете да използвате специален корсет, който се носи през нощта.

Гримът не трябва да остарява, лекотата и прозрачността на тоновете и слоевете на козметиката са добре дошли. Това ще помогне да се създаде усещане за естественост и естествена женска красота. Инструкцията стъпка по стъпка се състои от следните стъпки:

 • Дневен крем с овлажняващ ефект се нанася върху чиста кожа, като се вземат много малко пари и се разстила с тънък, почти прозрачен слой, докато се абсорбира напълно.
 • Ако кремът не изпълнява функцията на основата, той се нанася след това, веднага щом кремът се абсорбира. Като прескочите тази стъпка, може да пострада персистентността на грима.
 • След основата лицето се оцветява с лек флуид, след което тъмните кръгове под очите се маскират с помощта на коректор.
 • Използвайки четка за прах, тя омекотява тонуса на лицето, след което докосване на руж придава на кожата свеж, отпочинал вид.
 • Основа под сянката - необходимо условие за красиви очи. Нанася се с тънък слой върху горния клепач.
 • Правилният брой на сенките е не повече от две (светло и тъмно). Първоначално очите са подчертани с лек тон (не по-светъл от цвета на кожата), след което засенчват външния ъгъл, скривайки увисването на клепача.
 • Устните трябва да останат в сянка, невъзможно е те да прекъснат акцента на окото. Не трябва да ги проследявате повече от естествен контур: той е грозен и може да наруши правилното поставяне на акцентите.
 • Ако не обръщате внимание на веждите, можете да съсипете целия грим: с възрастта, веждите стават по-малко чести и губят красив завой. Краищата на веждите не трябва да излизат извън външните ъгли на очите, неприемливо е, че формата е сенилна дъга.

Как правилно да се наложи у дома?

Направете всяка възраст стъпка по стъпка всяка жена може. За да направите това, не е необходимо да посетите салона: модерен и млад грим е възможно вкъщи.

Преди да приложите козметика, трябва да изберете вида грим (случайни, бизнес, празнични) и да изберете цветова палитра. Често е необходимо да се преразгледа съществуващият арсенал, тъй като той губи своята значимост.

За правилно нанасяне на грим, трябва да използвате специални четки:

 • голям кръг (за прах);
 • малък със скосен ръб (за оформяне на вежди);
 • малък кръг (за сенки);
 • малък тесен (за да подчертаете цилиарната линия).

Гримът за очите се извършва в посока от вътрешното око към външния ръб.В същото време са недопустими остри преходи на тон или липса на засенчване. Ако гримът е твърде голям, той ще запълни гънките на бръчките.

Червилото се нанася с тънък слой. Ако текстурата му е мазна или пълна с блясък, си струва да се намагне излишното количество с хартиена салфетка или памучен тампон.

Майсторски класове

За да направите грим възраст, трябва да се вземат предвид характеристиките на цвета на кожата, очите, косата. Ако брюнетките имат по-разнообразна цветова палитра в тази възраст, препоръчително е блондинките да се придържат към светли и естествени тонове на козметиката, за да изглеждат подходящи.

За брюнетки

Тъмнокосите жени са по-лесни за постигане на перфектен възрастов грим. Какво изглежда закачливите на блондинките изглежда по-естествено на брюнетки. Въпреки това, ако цветът на сенките съвпада с цвета на очите, този грим е обречен на провал. Клепачите ще изглеждат по-твърди, погледни - уморени и скучни.

Когато правите грим, трябва да запомните: вежди на брюнетите винаги са тон по-лек от естествения им цвят на косата. Не забравяйте да рисувате празните области на веждите, ако веждите са редки. В противен случай, очите ще изглеждат остри, а цялостният образ - незавършен.

Възрастният грим е както следва:

 • след визуално "затягане" на лицето с тонален инструмент и прах, поставете основа под сенките върху горните клепачи;
 • за да се придаде яркост на цвета на очите, начертайте тънка, тъпа линия по границата на горния клепач, без да изчертавате стрелка, но леко повдигнете линията от външния ъгъл нагоре;
 • на основата на два тона от един и същи цвят, контрастиращи цвета на очите, те първо прилагат светъл тон, а след това (по-близо до основата на растежа на миглите) тъмно, съчетавайки цветовете според принципа на ефекта на ombre;
 • не е желателно да се оцветят клепачите изцяло до дъното на веждите: това не е модерно, а гледката ще бъде ужасяваща;
 • ако, след смесване, гримът изглежда бледо, можете леко да увеличите акцента на външния ъгъл с молив, така че да не се откроява;
 • вземане на спирала, боядисване и разресване на горните мигли, привеждайки ги до перфектен външен вид;
 • за да скриете бръчките в външния ъгъл на окото, в допълнение към сенките, можете леко да оцветите долните мигли от дъното (в ъгъла).
 • Избирайки голият тон на червилото за подчертаване на очите, той се нанася върху центъра на устните и се засенчва с четка, леко повдигайки краищата на устните нагоре.

За блондинки

Блондинките трябва да обърнат специално внимание на избора на цвят и да не преиграват образа на козметиката. След изравняване на тона на лицето с акцент върху очите:

 • бежов нюанс, покриващ горния клепач, не забравяйки перушината;
 • ако под очите няма тъмни петна, можете леко да подчертаете долния клепач със същия нюанс на сянката;
 • в тон тъмен акцент външен ъгъл, плавно съчетаващ два нюанса;
 • по цилиарната линия на движещия се клепач, начертайте контур с молив, след това го засенчете;
 • с помощта на плоска четка леко се различава границата на долния клепач;
 • Кафява спирала в един или два слоя върху горните мигли ще завърши акцента на очите.

Светлият, тъмен контур ще визуализира цвета на очите. За грим не губят красота, трябва да се подчертае линията на веждите по-долу със светли сенки. Тонът на веждите на блондинките трябва да бъде малко по-тъмен от цвета на косата. Не бива да рисувате вежди ярко: достатъчно е да ги потъмните с тон или два. За дневния грим е желателно да се наблюдават естествените цветове на очите и сенките на веждите: това ще засили ефекта на естествеността.

Тъй като контурът на устните става размазан с възрастта, е необходима корекция: молив от цвета на избраното червило. Линията трябва да е ясна, но невидима на фона на червилото. Тонът на червилото е да изберете светлина, колкото е възможно по-близо до естествената: точно такава сянка ще подчертае красотата и очарованието на възрастовия грим.

Червени, черешови и други ярки червила са противопоказани за блондинките: такъв грим е безвкусен. Не трябва да използвате светло розови тонове: розовият е цветът на младите.

Полезни тайни

Правилната корекция на лицето с декоративна козметика се постига, като се вземат предвид прости техници на гримьори:

 • изравняване на тонуса на лицето (с гъста пигментация) дава възможност за прозрачен слой от тонални средства, който се вкарва в кожата с върха на пръстите ви (този слой ще бъде минимален и няма да акцентира върху бръчките);
 • да се отклони вниманието от петна на възраст, бръчки, тъмни кръгове около очите, можете да използвате основата на топъл тон в тонуса на кожата;
 • насипният прах създава прозрачен, естествен тон на лицето, омекотява кожата;
 • в идеалния случай прахът се нанася върху Т-образната област, като се елиминира блясъка;
 • че кожата изглеждаше по-млада, нюанс на руж е за предпочитане светлина, колкото е възможно по-близо до естествен руж;
 • има значение за формата на веждите: външният край на веждите трябва да е по-висок от вътрешния, а прахът и чифт удари със сенки ще им помогнат да се засилят;
 • подмладяващият ефект на влажни, свежи устни се създава чрез прилагане на гланц към центъра на долната устна, последвано от засенчване;
 • перфектният тон на червилото е естествен, естествен и без седеф;
 • за да не се подчертават бръчките, тъмните кръгове под очите и да не се правят очите по-малки, по-добре е да се използва молив вместо очна линия.

При извършване на възрастови грим не трябва да се забравя, че възходящите линии на вежди, очи и устни създават усещане за стягаща кожа. Намаляващите удари добавят няколко години до възрастта.

Друга тайна: гримът ще бъде двойно по-ефективен и подмладяващ, ако в допълнение към козметиката, жената ще обърне внимание на косата си. Отстранява дълги и прави коси. Перфектната прическа с анти-стареещ ефект се извършва на къса коса.

Чести грешки, които трябва да се избягват

Често създаденото изображение не отговаря на това, което е било предназначено. Причината за неуспешния грим, когато той не е млад, а възраст на жената, е нелека работа с козметика. Гримьорите често установяват грешки, които възникват в свързания с възрастта грим:

 • плътен и неравномерен слой от тонални средства (ефект на маска);
 • твърде светла основа (създаване на акцент върху бръчките и подчертаване на всякакви, дори незначителни недостатъци в кожата на лицето);
 • изобилие от прах по лицето (ефект на театрален грим);
 • нанасяне на прах върху областта на бузите и около очите (ефектът на суха кожа);
 • розово, червено, оранжево или кафяво руж (ефект „Marfushi“ и визуално стареене на лицето);
 • тънка линия от вежди без да ги запълват със сенки и рисунки;
 • червило, липса на контур на устните или твърде силен контур (небрежност);
 • спирала върху долните мигли (ефект на панда и умора);
 • стрели с очна линия, особено върху фиксиран клепач (прерогатив на младите, намаляване на очите);

Възрастен грим - правилният грим. Колко точно жената използва техниките на гримьори ще зависи от безупречността на нейния образ.

Как да направите правилния грим след 50 години, вижте следното видео

Коментари
Автор на коментар

Рокли

Поли

блузи