Възрастен грим

Възрастен грим

За да изглежда добре поддържана и млада, една модерна жена на всяка възраст е длъжна да използва декоративна козметика. Има специални правила за нанасяне на грим върху избледняващата кожа. Възрастен грим - това е, което трябва да овладеете всяка солидна дама. Основното е да обичаш себе си и да отделяш малко време да се грижиш за себе си.

Какво е това?

Всички жени, независимо колко са стари, 30, 60 или 70 години, мечтаят да изглеждат по-млади. А понякога го правят.

Днес, благодарение на последните достижения на козметологията, повечето жени с елегантна възраст са забравили какви са бръчките. Модерната жена обръща голямо внимание на грижата за лицето си. Подмладяващи процедури, повдигане, както у дома, така и при посещение на салони за красота, както и добро наследство, могат да забавят появата им до 60-годишна възраст. Вярно е, че не само бръчките дават възраст. Понякога наблюдаваме, че дамата е практически отсъстваща, няма пигментни петна, лицето има здрав цвят, но изглежда по-старо от възрастта си. Оказва се, че най-важното, което се случва с кожата на лицето и силно влияе на външния вид е фактът, че еластичността се губи, овалната форма на лицето нарушава геометрията му. Наблюдава се появата на надвиснали клепачи, торбички под долната част на окото, устата се спуска в ъглите, назолабиалните гънки се задълбочават. Всичко това добавя няколко години.

В тази ситуация не е достатъчно често да посещавате салона и да се грижите за кожата на лицето у дома. За жени с елегантна възраст, гримът започва да заема първостепенно значение. Невъзможно е, както в младежта, само да се подчертае достойнството.

Графично, възрастовият грим е изграден върху корекцията на всички посоки на низходящите линии, неговата задача е да ги обърне, да им даде различна възходяща посока.

Разбира се, с помощта на един грим, 50-годишна жена не се превръща в млада дама. Въпреки това, компетентен против стареене грим ще го трансформира, което го прави няколко години по-млад и по-свеж.

Характеристики и предимства

Основната характеристика на възрастовия грим е естествената му природа.

В крайна сметка, съвременната жена с елегантна възраст вече не е толкова предразположена към появата на бръчки поради най-новите технологии в областта на козметологията. Особеност на този грим е преди всичко прикриването на промените, свързани с възрастта. А основните промени засягат загубата на еластичност.

Лицето на младата дама е различно от младото: то се характеризира с понижена линия на клепачите, смяна на ъглите на устните, проява на назолабиалната гънка. Декоративната козметика, умело и компетентно приложена, може да прикрие всички тези промени, настъпили с възрастта, да ги намали визуално. Това е предимството и характеристиката на възрастовия грим.

Отличителна черта на грима за очите на зрелите жени е, че те се отличават, акцентират върху тях. Червилото във възрастовия грим не трябва да е светло, така че да не подчертава възрастта.

Основната задача на грима след 40 е да се направи „по-свежо и по-добре поддържано лице на зряла жена. Минималната задача не е да стане по-стара, а максималната задача е да изглежда по-млада.

Разбира се, не можеш да превърнеш солидна дама в младо момиче, но всяка жена е длъжна да създаде впечатлението на млада и красива жена от всяка възраст.

Видове грим

Ежедневните и вечерни видове против стареене имат свой собствен характер.

Постепенно анализирайте техниката на грим на старата кожа за всеки ден.

Всекидневният грим се основава на препарати за маскиране, например крем за основа или коректор.За да скриете бръчките, декоративната козметика е избрана със същия нюанс, може би по-светъл, не по-тъмен от естествения тен.

На гримьорите се препоръчва да използват коректор, за да подчертаят бръчките, гънките по кожата на лицето. Продуктът трябва да се прилага внимателно, така че границите на приложението да не се виждат.

За почистване използвайте насипен прах, който е съставен от отразяващи частици.

След 40 години, на веждите трябва да се обърне специално внимание. Размазани вежди добавят възраст. Дебела корекция с пинсети, а при липса на вежди, дамите могат да използват съвременни средства: перманентен грим.

Възрастният грим е характерен за придаване на линии на лицето, насочени нагоре. Очите и устните в ъглите трябва визуално да се вдигнат.

За сенките трябва да използвате матови топли нюанси. При наличие на тъмна пигментация в долната част на клепачите не може да се използва нюансът на лилавите и сините нюанси.

Черният молив е противопоказан категорично.

Грим художници във възрастта грим препоръчва използването на само незабележимо руж нюанси на праскова, роза. За да се коригира овалът на възрастен човек, под линията на скулите се нанасят по-тъмни руменчета, а на изпъкналата част на скулата се прилагат по-леки.

Постепенно женските устни губят забележим контур, обемът им намалява, появяват се нежелани гънки. Всички тези недостатъци трябва да бъдат взети под внимание, когато гримът за устни е над 40. За да запазим червилото по-добре и по-дълго, гримьорите използват контурен молив, а линията на удар може да е малко по-висока от естествения контур. Hue контур молив трябва да се комбинира с цвета на червилото, тя може да бъде малко по-лек.

Вечерен или празничен грим за възрастни жени трябва да бъдат по-живи и изразителни, отколкото всеки ден.

Младите момичета често са срамежливи да използват червено червило. И те са прави, традиционно червените устни са предимство на възраст, а на младо момиче изглеждат нелепо.

Трябва да знаете някои от нюансите на вечерния грим.

На първо място, за червеното червило е необходим безупречен фон, който е база, която ще съвпадне с цвета на естествената кожа на лицето.

Експресивен поглед към жената на възраст ще направи перфектната форма на веждите, спретнато очертана линия на стрелката около очите и два слоя спирала само върху горните мигли, долните не трябва да бъдат боядисани, за да не се подчертават бръчките.

С проблеми с предстоящия век, използването на сенки не е добре дошло.

Празничният грим с червено червило трябва да бъде перфектен и разкрасява солидна дама.

Тя се основава на безупречни устни с ясен контур. Това се постига чрез инсулт с молив, който съответства на червилото, контурът е леко засенчен към центъра.

След това използвайте четка, за да приложите червено червило. За по-голям обем устните са прахообразни и отново боядисани с червило.

Как да изберем козметика?

Възрастният грим трябва да се различава от всяко друго умерено и чисто приложение. Той трябва да изглежда скъп, уважаван и в същото време незабележим.

За да направите такъв грим, използвайте само висококачествени устойчиви препарати и само с фино диспергирана текстура. Според гримьори, тези продукти покриват кожата с много тънък слой, а ефектът на маската не се наблюдава. Такава козметика изглежда много естествено. Колкото по-възрастна е дамата, толкова повече нейният образ, създаден с помощта на грим, трябва да бъде по-добре поддържан. Затова спираме избора на декоративна козметика само на висококачествени, доказани и от добре познати марки.

Козметичната индустрия произвежда разнообразни продукти за комплексна грижа за кожата след 40 години. Това са средства против стареене, които значително подобряват нейното състояние. Използвайте линията против стареене Капитан, Диор. За грижата за кожата около очите, гримьори препоръчват крем против стареене. "Dior Capture Totale Soin Regard Multi-Perfection".

Много е важно да се избере цветовата гама от козметика, най-хармонично в тона на лицето, която вече е била подложена на фотостареене.Изборът на цветове не трябва да бъде прекалено ярък, а трябва да освежи естествения тен.

Отдава се голямо значение на маскирането на промените, които настъпват с възрастта.

Например, петна върху кафяво лице могат да бъдат отстранени с розов коректор (например, "Коректорът на Боби Браун").

Основата е избрана в същия тон като кожата или леко по-светла. Според текстурата е желателно да се избере тоналник с сатенен ефект. Дами на възраст е неприемливо да се използват лекарства с блясък, противопоказани и матиране средства. Пулверизираният прах е най-добрият избор. Diorskin Poudre Libre.

В грима за дамите на възраст, използването на нежно руж Menard или "Dior Blush", те трябва да имат фина текстура.

В очната линия, изборът се спира на контура. Collistar, който има четка с остър връх, който ви позволява да нанасяте тънка линия, когато се гали. Сенките се препоръчват за избор на естествени или пастелни нюанси. Текстурата трябва да бъде матирана или сатенена. Но перлите сенки само подчертават бръчките, така че те трябва да бъдат изоставени. Пет палитри от сатенени сенки Dior - това е, което ви трябва.

Червилото е за предпочитане да се избират естествени тонове, по-близо до светлината, тъй като тъмнината ще добави възраст. Въпреки това, относителната яркост на червилото не боли, тъй като бледа сянка може да направи безличен твърда жена.

Линът за устни ще добави обем към устните виолистарен блясък за устни. Той също трябва да е в своя арсенал.

Актуализирайте чантата за грим и тогава ще успеете.

Как да кандидатствам?

Използването на познания за техниката на нанасяне на декоративна козметика за възрастна кожа ще спомогне за постигане на добър резултат при визуално подмладяване.

Стъпка по стъпка инструкции за прилагане на анти-стареене грим.

Стъпка 1 - корекция на веждите.

Жените не винаги приемат сериозно веждите си, но те са тези, които могат да повлияят на радикална трансформация. Плътността на веждите е стара, отсъствието им прави лицето безинтересно. Когато правите вежди, се придържайте към златната среда: добре поддържаните вежди трябва да имат ясна линия. Необходимо е да извадите прекалено дългите коси, затова ги вдигаме, за да отклоним вниманието от спуснатите клепачи.

Стъпка 2 - тон на лицето.

Първо трябва да освежите очите си с коректор за областта около очите, който има затягащ ефект. Тя ще маскира нежеланата пигментация на клепачите и областта под очите.

За оцветяване на лице след 40 години е необходимо възможно най-тънко. Избледняване на кожата изисква деликатна работа, тя е много чувствителна, така че основата е по-добре да се прилага с чисти ръце, меки движения.

Тонирането се извършва чрез нанасяне на насипен прах. Тя ще направи нейните черти на лицето по-меки, ще даде на жената добре поддържан вид и ще оправи грима.

Стъпка 3 - грим за очите.

Грим художниците много внимателно избират тона на молив или сенки за очи, за да коригират вежди. Обикновено се избира така, че да съответства на косата. Въпреки това, има изключение: използването на черно в блондинки и брюнетки е строго забранено. Би било по-правилно да се използва инструмента от други нюанси, например сиво или кафяво. За оцветяване на вежди използвайте специален молив. Той има суха текстура и приложен модел на вежди е по-естествен. Някои възрастни дами оформят контура на веждите. Това не трябва да се прави, тъй като текстурата на този инструмент е прекалено мека, така че неуспешните й вежди изглеждат неестествено.

Поставете линията на стрелката близо до цилиарния край, спретнато и тънко. В същото време, тя трябва непременно да има посока нагоре.

Някои графични техники и цветови тайни ще помогнат за постигане на подмладяващ ефект с помощта на сенки. Ако изберете правилните нюанси, можете значително да освежите очите си, да го направите изразителен. Препоръчват се леки сенки за покриване на зоната под челото, розово покриване на клепача. Основното правило на възрастовия грим е визуално да повдигне естествената линия.

Стъпка 4 - грим за устни.

Дамите във възрастта нямат достатъчно обем на устните, тя се добавя чрез точно изчертана линия на контура. С него се повдигат ъглите на устните, очертанията на горната устна са леко преувеличени, като се изчертават малко над естествената линия. За да направите червилото по-дълго и да изглежда естествено, след нанасяне на контура засенчваме молив от ръбовете до центъра.

Стъпка 5 - руж.

Без руж грим след 40 години ще бъде недовършен. Нанесете нюанси от розово на праскова. Над скулите трябва да се нанесе много тънък слой руж, след това сянка. Това ще даде на възрастните лица по-свеж вид.

Съвети за гримьори

Грим художници дават някои съвети за прилагане на възрастовия грим.

 • Препоръчително е да прилагате тонуса на лицето с ръце, а именно с върховете на пръстите. При възрастните жени кожата е пореста, добре се обработва само чрез прилагане на лекарството с къси, резки движения - по-удобно е това да се прави с пръсти.
 • Една от колористичните тайни на гримьор: сивата пигментация се премахва от лилав коректор. Петна по кожата кафяво премахва розовия коректор.
 • Проверете грима на очите върху отворения клепач. При възрастов грим, направен със затворен клепач на открито, може просто да не се вижда.
 • Като правило, след 40-те по-ниски мигли вече не са боядисани, в екстремни случаи боядисвайте малка част от ресничките в външния ъгъл на окото.
 • Гримьори съветват да се направи корекция на вежди под формата на запетая, кръгли вежди при възрастни жени изглеждат нелепо. По-естествено е да нарисувате вежди не с молив, а с помощта на сенки. Веждите трябва да бъдат очертани с пунктирана линия, удари и не трябва да има солидна линия.

Възрастният грим има няколко табута.

 • Възраст грим не позволява използването на насипни спирала, за дами на възраст е за предпочитане да се използва най-често срещаната спирала.
 • Използването на седене не е разрешено. Минимумът, който е разрешен, е малка сума точно под самата вежда.
 • На гримьорите се препоръчва да заменят черното с по-меките, например да приемат тъмни нюанси на сиво или кафяво.
 • Цветът на очната линия или спирала никога не придобива червено-кафяв оттенък. Този тон подчертава зачервяването на очите.
 • Сини и лилави нюанси само засилват впечатлението за синини под очите.
 • Възрастният грим никога не използва оранжеви и варови оттенъци - това също е забрана.

Отзиви

Многобройни ревюта на жени и гримьори показват, че в свързан с възрастта грим, най-важното е неговата естественост, затова трябва да подхождате индивидуално към грима, в зависимост от природните данни.

Много жени с елегантна възраст използват този грим и се чувстват най-добре.

Майсторски клас за жени, които са по-близо до 50, вижте следното видео.

Коментари
Автор на коментар

Рокли

Поли

блузи